Svein Johannessens minneturnering med sterk Tromsøkontigent

26. juni 2016
By

 Vestby Lund  Mads Vestby-Ellingsen, Kirill Fedchuk og Gunnar Lund har alle tatt turen til Oslo
Foto: Anniken Vestby

Svein Johannessen sin 9. minneturnering går av stabelen i Oslo denne langhelga der det spilles over 9 runder fra 24.-28. juni. Tromsø er gledelig nok godt representert med Tor Fredrik Kaasen, Mads Vestby-Ellingsen, Gunnar Lund, Kirill Fedchuk, Harald Christian Vestjord, Anniken Vestby, Nora Trasti – en herlig gjeng med fem unge gutter født i 2002 og to mødre som støtter opp og legger kortene til rette. Kan det bli bedre?

Nora TrastiNora Trasti er mor til Harald Christian og er med på sjakkturen til Oslo
Foto: Anniken Vestby

Du kan følge Svein Johannessen sin minneturnering hos Turneringsservice som både har resultater og partier du kan spille igjennom i nettleseren din. Etter 3 runder leder firkløvere GM Emanuel Berg, GM Tiger Hillarp Persson, IM Nicolai Getz og IM Johan Salomon. To svenske og to norske i tet der altså og det blir spennende å se om de to unge, norske IM-ene kan hamle opp med de svenske stormestrene i denne turneringen. Jeg kjenner at jeg har litt tro på Johan Salomon som gikk ut av NTG med Simen Agdestein denne våren og som er en dreven angrepsspiller. Nicolai Getz er også sterk og han har plass på årets OL-lag der Magnus Carlsen spiller og vi vil høre mye om han i tiden som kommer da han også spiller Norgesmesterskapet i Tromsø. De to svenskene Emanuel Berg og Tiger Hillarp Persson er angrepsspillere på sin hals og sammen med Johhny Hecktor, som også er tilstede, utgjør de en spennende topp i turneringen og vi kan forvente oss mye godt fyrverkeri av en sjakk i dagene som kommer. Følg med!

TFKaasemTor Fredrik spiller mye og god sjakk – får han full klaff i Oslo mon tro?
Foto: Anniken Vestby

Tor Fredrik har fått en fin start med to seire og et tap og i fjerderunden skal han opp mot overkommerlig motstand. Jeg vil i dagens spalte spesielt nevne to Tromsøspillere som gjør det flott i Oslo og som jobber med å bli stadig bedre i sjakk. Det er Harald Christian Vestjord og Kirill Fedchuk. Begge tilhører altså 2002-årgangen og Harald Christian (1588) har 1.5 av 3 mulige med en fin 1800-skalp i tredjerunden – slikt smaker. Det ser ut som om Harald Christian er klar for NM på hjemmebane og han klatrer jevnt og trutt oppover i spillestyrke, noe vi ser i hver turnering han stiller opp i. Lykke til videre Harald Christian.

Kirill FedchuckKirill Fedchuk har spilt inn en flott seier til nå – og enda er det langt igjen!
Foto: Anniken Vestby

Kirill Fedchuk er en spennende spiller som har litt andre kvaliteter enn de fleste andre unge TSKU-spillerne. I stedet for å gå etter strupen med angrepssjakk og mye god teori, velger han ofte en rolig, posisjonell oppbygning der ting ikke går alt for raskt, men der feiltrekkene forsøkes å holdes kontroll over. Fedchuck spiller altså en rolig form for sjakk der du søker å gi motstanderen din rep nok til å henge seg selv, og ellers gjør du ikke så alt for mye selv. Han har mye god posisjonell forståelse og i det siste har jeg sett at åpningsteorien også begynner å sitte. Det er bra.

I dagens parti skal vi se Kirill vinne ved å spille sunn og rolig sjakk:

 

Resultater og partier hos Turneringsservice

Tromsø Sjakklubb på Facebook