Tor Fredrik storspiller i Danmark. Pål med GM-seier.

25. juli 2014
By

torfredrikTo av klubbens mange lovende unge spillere, Tor Fredrik Kaasen og Lasse Bjørn, har sammen med Pål Røyset tatt turen til Politikken Cup i Danmark. Der har de alle fått fin fart på brikkene. I sær Tor Fredrik har gjort det langt bedre enn forventet rent ratingmessig (uten at det i særlig stor grad overrasker noen av oss som har spillt mot TSKU’ere…) med hele 3/5 poeng mot et ratingsnitt på 2013!

Her skal vi først se ham i aksjon som Sort mot en angrepsvillig svenske (Elo 1885). Hvit spiller litt uvanlig i åpninga, og ofrer ene bonden etter den andre. Lite kunne jo han vite at Tor Fredriks forrige trener er en mann ved navn Joensen, hvis skremmende effektive sjakkfilsofi er: 1) Ta alt som taes kan. 2) Sitt stille i båten – dette går over! 3) Vinn sluttspillet.

I runden etter var det en ung dansk herremand (med Elo 2030!) som skulle til pers. Og denne gangen var det Tor Fredrik sin tur til å ofre bønder… Muligens ikke helt korrekt, men hva har nå det med saken å gjøre, og sluttspillet som oppstod må ha vært veldig spennende!

Siden undertegnede selv har kåla mer enn nok rundt i Caro-Kann, har jeg drista meg til en mild kritikk av Sorts 10. trekk.

Også Pål hadde en veldig god start på turneringa, med følgende sterke seier mot den russiske GM(!) Sergey Beshukov i runde 3. Jeg innser mine klare sjakklige begrensninger, og lar partiet stå fullstendig ukommentert – men riktig frekt er det!

Deretter har det blitt to tap på Pål, hvorav det ene var mot den tyske superstormesteren Georg Meier, som nærmest gjorde sensajon i lynsjakk-VM for litt siden. Men Pål og Lasse kommer helt sikkert kruttsterkt tilbake, og vi ønsker alle tre lykke til med resten av turneringa!