André og Benjamin på tokt i Hellas!

9. mai 2016
By
Tromsø 2014 – Sjakk-OL.Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

Benjamin Halvorsen – her anno 2014 – har vært ute på tokt igjen…

Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

André Nielsen fra Alta og Benjamin Halvorsen fra TSK har vært på tokt i Hellas der Benjamin dessverre fikk ødelagt store deler av turneringen sin p.g.a. sykdom – noe som resulterte i at han måtte stå over to runder. Når en spiller senere i turneringen i tillegg ikke dukket opp – så er uflakskvota fullbooket! Da er det fint å vite at de tre uspilte partier ikke blir ratet for så å gå videre. I partiene Benjamin faktisk fikk spilt – så slo han godt i fra seg og tok 1.5 av 4 mot sterk motstand og det betød en rating-prestasjon på pene 1785 – noe som absolutt er godkjent. Han fikk også sjansen til å spille et langt og seigt parti med svart i sisterunden der han klarte remis i turneringens aller siste parti. Dermed pakket det på seg med folk rundt brettet og Benjamin fikk stor applaus for sitt hårdnakkede forsvar som førte til remis ved trekkgjentakelse. Mange var nok glad for at motstanderen ikke fikk filt på det i to timer til… Så tilslutt ble det noen nye rating-poeng på 13-åringen fra Tromsø, noen nye opplevelser og sikkert en herlig ferietur! Vel blåst Benjamin! Her er Benjamins resultater.

Benjamin Halvorsen i HellasNærmere 20 spillere flokket seg rundt Benjamins sisterundeparti.
Foto: Lena Halvorsen

Jevngamle André Nielsen fra Alta fikk 4 poeng på de 7 rundene og gjorde en flott turnering der han bare tapte mot en GM og en FM i sjakk. Likevel møtte han i fire av partiene motstand godt under eget høye nivå – og da en av dem slapp med skrekken så ble han kanskje ikke helt 100% fornøyd med sluttresultatet selv om det til slutt ble en finfin 19.plass på André av 57 deltakere. Godt kjempet av begge nordboere som begge får mange nye sjanser i fremtiden på å slå seg opp og frem. Andre sine resultater finner du hos chess-results.

Det rapporteres om topp hotell og service i Thessaloniki der selv renholdet var helt utmerket. Mange av gjestene og spillerne var forøvrig nysgjerrige på de to nordlendingene som hadde drassa med seg mødrene fra vidda opp i nord og hele veien til antikkens Hellas for å spille sjakk! Til neste år bestilte de dermed de 100 beste nordmennene ned dit – gjerne inklusive Magnus og Benjamin og André – men uten mødrene 😉 Nei, det siste var visst mine ord.

Benjamin og Andre i HellasBenjamin og André på tokt i Hellas – og selvsagt er fotballen og godis med på turen!
Foto: Lena Halvorsen

Vi ser på partiet hans fra 5. runde der en 1700-spiller fra India får bank:

 

Tromsø Sjakklubb på Facebook