Helgeturneringene med suksess for Erlend, Evsuld og Allan

Sandefjord GP ble spilt i flotte lokaler på Kurbadet i Sandefjord

Erlend Mikalsen suveren Finnmarksmester i sjakk

Så ble det 28 år gamle Erlend Mikalsen som vant årets Finnmarkmesterskap i sjakk. Den internasjonale mesteren som bor i Oslo, og dyrker sjakken sin der, var uimotståelig og vant med 5 strake seire. Det var ikke uventet Svein Erik Hansen fra Hammerfest som kapret andreplassen, mens Aksel Brasøy tok en sterk tredjeplass – begge de to sistnevnte med 3.5 av 5. Det endte også overraskelsesmannen Rune Harila fra Vadsø på. Sterk innsats fra Rune i denne turneringen og en fin 1800+ prestasjon. Vi la også merke til at Vinjar Hammari gjorde det sterkt og forfrisket med 3 av 5 mulige og en 1960-prestasjon. Bra, Vinjar!

De tre vinnerne, f.v. Svein Erik Hansen (2), IM Erlend Mikalsen (1) og Aksel Brasøy (3)

Evsuld rocket videre i Sandefjord GP – er oppe over 1800 i elotall nå

Evsuld rocker videre. Vi husker at han spilte vidunderlig sjakk på Fagernes og gikk opp 117 elopoeng. Nå gikk han opp ytterligere 41 elopoeng og det skulle bringe han opp på herlige 1808 på neste eloliste. Evsuld spilte ikke alle rundene – han hoppet over hurtigsjakken fredag, men han spilte alle langsjakkrundene. Der tapte han en runde lørdagen på en fingerfehler – synd! Ellers remiserte han en motstander og vant begge rundene søndag! Sterkt! Evsuld fikk med dette fin trening og har blitt en 1800-spiller.

Evsuld har blitt en 1800-spiller – vi gratulerer!

I Danmarksmesterskapet ble Allan Stig Rasmussen dansk mester

Vi skal ikke la det gå sport i å snakke om turneringen utenfor nordnorsk interesse. Men Danmarksmesterskapet 2021 ble både spennende og interessant og to spillere jeg har snakket en del med i min tid kjempet om tittelen i siste runde. Vi husker Allan Stig Rasmussen, som ble årets danske mester, fra Arctic Chess Challenge der han som nybakt GM stilte opp og viste seg frem som en sympatisk kar. I siste runde remiserte han Sune Berg Hansen, etter å ha stått til kliss vinst, i en Alekhine med hvit. Dermed ble han altså dansk mester foran veteranen Sune Berg Hansen og junioren Jesper Thybo. Vi gratulerer Allan med tittelen.