IM Tor Fredrik Kaasen og FM Mads Vestby-Ellingsen i Hoogeveen Open 2019

Mads Vestby Ellingsen og Tor Fredrik Kaasen sitt til nordøstlige Nederland gikk ikke som planlagt – men nye sjanser vil komme!

Flott sjakkfestival i Nederland

Fra 19. til 26. oktober spilte Tor Fredrik og Mads i Hoogeveen Open 2019 – en åpen turnering nordøst i Nederland. Turneringen var del av en større sjakkfestivalsom en del av en større sjakkfestival der blant annet to interessante matcher ble spilt. I den ene matchen vant den kommende verdensstjernen Alireza Firouzja (2702) fra Iran hele 4 1/2 – 1 1/2 i oppgjøret mot Jorge Cori (2671) fra Peru. I den åpne turneringen gikk de fire beste over i semifinaler som ga en finale på slutten av turneringen – men ingen av våre var nært det nivået denne gang. Dermed måtte de kjempe om lavere plasseringer og vinner totalt ble til slutt stormester Sipke Ernst (2523) som vant mot Javokhir Sindarov (2513) fra Usbekistan i finalen.

Tor Fredrik Kaasen ble beste nordmann i Nederland – men levde ikke helt opp til sine egne, høye forventninger denne gang

Våre gutter var ute av form denne gang

17 år gamle Tor Fredrik Kaasen (2415) og 16 år gamle FM Mads Vestby-Ellingsen (2363) spilte ikke opp mot sitt beste i denne turneringen og begge fikk overraskende store problemer mot svakere ratede spillere. TPR for Kaasen ble 2325, mens Mads Vestby-Ellingsen hadde 2242 i turneringsprestasjon. Intet å rope hurra for og tilsammen gikk rundt 22 elopoeng tapt underveis. Shit happens og jeg er sikker på at turen var bra. Tor Fredriks beste skalp denne gang ble denne gang Shantanu Bhambure (2291) fra India, mens Mads sin beste skalp ble Hector Giacomini (2145) fra Frankrike. Tor Fredrik jakter forøvrig på sitt første stormesternapp, mens Mads jakter på sitt siste IM-napp. Fortsatt god høstjakt unge krigere!