Kragerø Chess Resort 2017

27. februar 2017
By

   Brødrene Lie tok de to første plassene og lillebror Espen med svart her tok et GM-napp!
Foto: Tor-Ivar Ellingsen

Den knallsterke starten til Tromsøspillerne under Kragerø Resort Chess 2017  var et blaff før flammen ebbet litt ut for Mads Vestby Ellingsen og særlig for Pål Røyset. En illustrasjon på dette er at Mads tok 2 poeng på de tre første rundene og så også 2 poeng… på de seks siste. For Pål ble det enda tøffere, også han tok to poeng på de tre første rundene – men bare 1.5 av 6 på de siste rundene. Det er tøft å være nordlending i internasjonale turneringer. Brødreparet GM Kjetil A. Lie og IM Espen Lie tok for øvrig de to første plassene i denne internasjonale turneringen i Kragerø.

Tor Fredrik Kaasen gjorde et kjemperesultat og tok IM-napp!
Foto: Tor-Ivar Ellingsen

Men også Tor Fredrik Kaasen klinket til med et gullresultat som du kan lese mer om her hos Tromsø Sjakklubb i denne artikkelen. Tor Fredrik er nådeløs over brettet mot svakere motstand for tiden, men mest av alt så er en fryktløs mot stekere motstand. Det ser ut til at han hevet seg i partiene mot de beste stormestrene og etter et fryktelig førsteparti der bukkene og feilene satt løst for Tor Fredrik, så reiste han kjerringa og spilte mye god sjakk og særlig i partiene mot de tre stormestrene Kjetil A Lie, Eduardas Rozentalis og Boris Chatalbashev der han tidvis spilte stor sjakk. Tor Fredrik tok altså sitt andre IM-napp og du kan lese et lite intervju med helten her hos TSK og høre ekspertuttalelser om talentet hans i denne saken.

IM Petter Haugli slo Mads Vestby-Ellingsen i siste runde i Kragerø med svarte brikker
Foto: Tor-Ivar Ellingsen

Mads Vestby-Ellingsen hadde altså mye å gå på under Kragerø Resort Chess – vi er jo så vant med at han overpresterer i hver eneste turnering og det gjorde han forså vidt under Kragerø-turneringa også takket være den gode starten! Vi la også merke til remisene mot CM Joachim Solberg og WIM Sheila Barth Sahl og Mads kommer til å bli djevelgod med årene. Sann mine ord. Hvordan kan jeg være så sikker på det? Jo fordi han enda er ung og fordi han er utrent og har store områder han kan utvikle videre. Likevel gjorde altså Mads er helt OK turnering – ja, en bra turnering ble det faktisk med 4 poeng av 9 mulige mot sterk motstand og en fin ratingprestasjon 2126. Det betød at Mads igjen er langt over 2000 i både nasjonal og internasjonal rating og han vil få et stor løft på listene som kommer de neste par månedene. Allikevel var nok ikke Mads helt fornøyd da han tapte i siste runde og da det føltes som om han hadde mer inne i noen av partiene. Mer enn godkjent på Mads altså.

Pål Røyset med de hvite brikkene her spilte under pari ved denne korsveien
Foto: Tor-Ivar Ellingsen

Pål Røyset spilte overraskende skarp sjakk og han fikk allerede i første runde svar på tiltale da Pål satte brettet i brann og ofret offiser stormester Kjetil A. Lie som tok takknemlig imot og spilte poenget hjem etter bare 28 trekk. Høydepunktet til Pål var et sterkt parti mot stormester GM Normunds Miezis der vår mann burde naglet stormesteren til korset i sluttspillet og hengt han opp. Det gjorde ikke Pål – han lot offeret slippe og da han tok en rask remis mot venn og reisefølge Joachim Solberg i neste runde var ikke Caissa nådeløs. Hun forærte Pål 1/2 poeng på de tre siste rundene og en skrekkelig avslutning på turneringa. Moralen er: Ikke ta avtalte kompisremiser, men kjemp med nebb og klør om alle poeng! Med dette tapte vår mann noen elopoeng og han var skuffet etter turen. Det fine med sjakken er at det er turneringer hele tiden og rundt neste sving venter det kanskje en opptur.

Du kan lese mer om Kragerøturneringa hos Sjakkfantomet der det fokuseres på den gode norske innsatsen!

Du finner fulle resultatlister m.m. hos Turneringsservice

Du finner alle partiene hos Chessbomb for gjennomspilling

Her kan du se kampremisen mellom FM Tor Fredrik Kaasen og GM Eduardas Rozentalis:

 

Tromsø Sjakklubb på Facebook