Sølv for Evsuld i Nordisk for ungdom der Norge vant lagkampen!

De 10 norske deltakerne i Nordisk mesterskap for ungdom 2023 på Gardermoen

Norge ble beste nasjon i Nordisk for ungdom

Årets nordiske mesterskap for ungdom spilles på Gardermoen med Norge som vertsnasjon. Norge vant nasjonskampen i Nordisk mesterskap med ett gull, tre sølv og to bronsemedaljer. Vår stjerne for tiden og Eliteseriespiller, Evsuld Myagmarsuren, tok sølv i klasse D, den nest yngste. Ellers tok Norge gull i Klasse B ved Shazil Shehzad fra Stavanger som vant med 5 av 6 mulige. Nicolai Maxime Østensen fra Porsgrunn tok sølv i klasse C. Evsuld tok altså sølv i Klasse D der Jiahao Eric Ji spilte flott mot slutten av turneringen og tok bronse. I klasse E, den yngste, tok Norge sølv og bronse ved Githiha Sathish og Jiabao Eivind Ji. Tromsø hadde ikke bare Evsuld på startstreken, vi hadde også Mathias Lind Schouten med i Klasse A der han tok en fin 6. plass. Mathias er i fin utvikling etter at han begynte på NTG og skal spille mye fremover. En spennende spiller å følge.

Det sosiale er viktig og her koser ungdommen seg sammen!

Evsuld tok sølv

Evsuld spilte variabelt, men hadde mange fine parti tilløp. Nedturen synes jeg ikke var tapet, det var et arbeidsuhell i 2. runde der han spilte alt for fort, men det nydelig partiet mot vinneren Eeli Asikainen der Evsuld spilte Tf8? alt for fort! Synd – ellers ville han trolig vunnet mesterskapet. For dette var lenge et flott parti og jeg likte også spesielt godt avslutningen i det siste partiet til Evsuld godt! Evsuld tok 4.5 av 6, det samme som vinneren, men måtte se seg slått på kvalitet. Jiabao Eric tok også 4.5 av 6 i denne klassen på tredjeplass. Evsuld slo i første runde fireren Niklas Jaakkola fra Finland. Han slo også Villads Majvang Sandmann fra Danmark, Sigurdur Pall Gudnyjarson fra Island og Emil Zander fra Danmark. Selv om Evsuld tapte Elo i denne turnering er slike nordiske mesterskap alltid krevende og det finnes ingen billett til suksess som heter høy rating. Det fikk blant annet favoritten i klasse C erfare der Aksel Bu Kvaløy ikke fikk det helt til i år.

Evsuld Myagmarsuren har hatt en eventyrlig fremgang i sjakk de siste 4 årene – han er nå oppe på 2188 i Elo og tok sølv

Mathias Lind Schouten på fin 6. plass i eldste klasse

Mathias er bare 17 år gammel og han deltok for Norge i Klasse A – en bragd i seg selv og en plass han fikk etter sin sterke seier i NMU. Mathias ble beste norske representant i A-klassen og han vant mot en av Færøyene sine representanter og mot Ask Amundsen fra Norge. Mathias spiller som Evsuld på Eliteserielaget vårt som snart skal ut i ringen igjen og bryne seg på hard motstand. Ellers går Mathias på NTG der han trener med ingen ringere enn Simen Agdestein og der han også får dyrket fotballinteressen sin. Et fint sted å være for en sjakkspiller. Mathias skal først ut i ringen i Kragerø Chess Resort som starter på tirsdag. Der har han blant annet med seg vennen fra Kroken-siden i Tromsø Birk Sæther Rostad og i tillegg spiller blant annet Evsuld Myagmarsuren. Dette blir en fin turnering og vi gleder oss.

Mathias Lind Schouten tok en fin 6. plass i Nordisk for Ungdom 2023

Her en smakebit på Evsuld spill i Nordisk der han tok sølvmedalje:

Den finske vinneren Eeli Asikainen flankert av de norske medaljevinnerne Evsuld Myagmarsuren og Jiabao Eric Ji