Sterk 4. plass for Gunnar Johnsen i Guernsey

Vårt medlem Gunnar Johnsen på 77 år imponerer stort og spiller turneringer nede i Europa

Guernsey International Chess Festival med Gunnar Johnsen

Vårt medlem Gunnar Johnsen har tatt veien ned til den engelske kanal og spilt den 46. Guernsey International Chess Festival. Dette var en stor internasjonal turnering på 7. runder med hele 113 deltakere. To stormestre, en internasjonal mester og syv FIDE-mestre deltok i turneringen sammen med en del andre tittelholdere. De to stormestrene var Boris Chatalbashev, som vant turneringen med 6.5 av 7 og Mark Hebden som tok 6 av 7 og kom på andreplass. På delt tredjeplass kom John D. med 5.5 av 7. Gunnar hadde tatt veien ned fra Tromsø og imponerte stort i sitt 78. leveår. Spilleren som har et sølv og en fjerdeplass fra Norgesmesterskap på 70-tallet, smelte til med en tapsfri turnering. Han måtte ingen høyere tittelholdere og den høyest rangerte spilleren han måtte var rangert 2028. Dermed var Gunnar ganske nådeløs og han gikk ikke bare tapsfri gjennom feltet – han banket inn 4 stolper i tabellen og tre remis. Dermed fikk Gunnar 5.5 av 7, som en av tre spillere, og et sterkt resultat med prestasjonsrating på 2165. Til slutt havnet Gunnar på en herlig 4. plass blant 113 deltakere og med tapsfri turnering tenker vi at han bør si seg meget godt fornøyd med innsatsen. På 70- og 80-tallet tok Gunnar til sammen hele 6 NNM-titler og han er en markant skikkelse i nordnorsk sjakk. Gunnar sin prestasjonsrating var på pene 2165. Vi gratulerer klubbens nestor med innsatsen og ser et spennende parti han spilte i siste runde da han ønsker å avslutte turneringen med stil med de hvite brikkene! Gunnar Johnsen vant premien som beste senior over 65 år – 700 GBP – litt over 8300 kr. En fin tur var det!