Tromsøspillere slår fra seg under Oslo Internasjonal

3. oktober 2016
By

tor-fredrik-i-oslo-int-2016Tor Fredrik Kaasen er på ratingjakt og har skumle hensikter under Oslo Chess International 2016!
Foto: Anniken Vestby

 

Oslo Chess International spilles i disse dager i Oslo med noe nær norsk deltakerrekord. Hele 149 deltakere deltar i denne turneringa høstferieuka i Oslo og det betyr at første utgave av Oslo Chess International har fått en flying start. Større her hjemme har bare Arctic Chess Challenge 2010 i Tromsø vært – og det var den 5. utgaven av den turneringen. I Oslo deltar en rekke Tromsøspillere og mange gjør det svært skarpt!

mads-i-oslo-int-2016Mads Vestby Ellingsen spiller mye god sjakk for tiden og har startet pent nok en gang…
Foto: Anniken Vestby

Av Tromsøspillere nevner vi i fleng, Benjamin Arvola, Tor Fredrik Kaasen, Mads Vestby Ellingsen, Edit Machlik, Elise Sjøttem Jacobsen, Harald Christian Vestjord, Torbjørn Valvåg og Nora Trasti. En fin gjeng og de beste vet å slå fra seg! Ja, for den nå Oslo-baserte Tor Fredrik Kaasen har startet med sterke 4 av 5 mulige og raser opp igjen i rating etter katastrofal nedgang de siste tre månedene. Det er godt å se Tor Fredrik i gang igjen og han har slått sterke folk som Lucas Rinaldi og Andreas Tryggestad og slikt smaker det fugl av. Tor Fredrik ligger på en knallsterk 14. plass etter 5 runder. På en sterk 21. plass finner vi årets kadett-norgesmester Mads Vestby Ellingsen som forfrisker i Oslo med frist spill og 3.5 av 5 mulige så langt. Pent!

edit-i-olso-int-2016Edit Machlik har startet pent og er sikkert fornøyd med sine 3.5 av 5 mulige!
Foto: Anniken Vestby

Benjamin Arvola startet med en Walk Over remis – dette er lov i denne turneringen og etter det banket han ned stolpe på stolpe. Men mot IM Frode Elsness var det stopp i 5. runde etter en pen seier mot sterke Jakobsen Kovachev i 4. runde. Det er hyggelig å se Benjamin tilbake over sjakkbrettet og med litt over forventet score så langt går det fint med han også. Den siste som får skryt i denne spalten er Edit Machlik som har startet med 3.5 av 5 og hun spilte i 5. runde remis mot WIM Kateryna Dolzhykova (2267) – den mer kjente Olga Dolzhykova sin lillesøster som har vært gift med Sergey Karjakin. Edit ligger på en flott 34. plass og det er bare å stå på i fortsettelsen! I 6. runde møtes forøvrig Tor Fredrik Kaasen og Benjamin Arvola til et spennende Tromsø-oppgjør – det skal bli interessant å følge.

torbjorn-er-blid-i-oslo-2016Torbjørn Valvåg har vunnet et parti så langt og legger opp til en bedre avslutning i Oslo
Foto: Anniken Vestby

GM Igor Kovalenko leder forøvrig turneringen med 5 av 5 mulige og på de neste plassene følger GM Erik Blomquist, GM Alexander Moiseenko, GM Aryan Tari og IM Frode Elsness. Men det er langt igjen og med norske øyne heier vi selvsagt på Tari, Elsness og de andre norske! Du kan følge turneringen hos Turneringsservice.

Her er Benjamin Arvola sin flotte seier mot Daniel Jakobsen Kovachev i 4. runde:

De offisielle hjemmesidene er flotte

Turneringsservice gir deg både resultater, tabell og partier!

Tromsø Sjakklubb på Facebook