Kvartfinale – 2. matchparti

24. august 2013
By

logo_fideWWC6

Som arrangørbyens lokale sjakklubb, så fortsetter vi med å følge eventyret som utspiller seg på Scandic. Kvartfinalenes 2. parti resulterte i at to spillere er klare for semifinalen, mens to matcher må avgjøres med tiebreak-partier. Vladimir Kramnik klarte å holde sitt sortparti mot Anton Korobov til remis, og sikret seg med det semifinalespill. Men det var nære på for Korobov, og Kramnik måtte arbeide hardt for remisen og matchseier. Åpningsspillet til Kramnik var utmerket, men så tok Korobov over og opparbeidet seg ei stilling som antakelig er vunnet med korrekt spill. Det holdt imidlertid ikke helt inn, da Korobov spilte fordelen vekk. Kramnik kunne dermed sikre seg matchseieren og avansement, i tillegg til en ny fridag før semifinale-matchen mot vinneren av tiebreak-oppgjøret Maxime Vachier-Lagrave – Fabiano Caruana. Kramnik selv uttalte etter partiet sterk misnøye over eget spill. Etter å ha kommet godt ut med sort, så var han svært misfornøyd med å ha tatt for lett på oppgaven. Dette resulterte i at han gjorde en rekke feiltrekk, slik Kramnik selv beskriver det. Og det var først når partiet var mer eller mindre tapt, at Kramnik igjen begynte å spille godt, selv om det strengt tatt ikke burde holdt om Korobov hadde spilt de beste trekkene.
.
Den andre som er klar for semifinalespill er fighteren Evgeny Tomashevsky. Med sort mot Gata Kamsky, så gikk Tomashevsky meget hardt til verket. Det hele minnet litt om måten Kamsky selv satset og vant over Mamedyarov i 4. rundes første matchparti. Tomashevsky spilte i Spansk åpning et bondeoffer hvor ideene er mye de samme som i Marshallangrepet. Det hele virket utilstrekkelig for sort, men det var mer i den sorte stillingen enn et overfladisk blikk på stillingen skulle tilsi. Og når tiden på klokka ble knapp for Kamsky, så brøt plutselig stillingen hurtig sammen for amerikaneren etter noen skjebnesvangre feiltrekk. Dermed er Evgeny Tomashevsky semifinaleklar, hvor han vil møte vinneren av tiebreak-oppgjøret Dmitry Andreikin – Peter Svidler. Se her for gjennomspilling av partiene. Les også Sjakkfantomets rapport fra World Cup – del 3
.
Resultater:
Evgeny Tomashevsky (RUS) – Gata Kamsky (USA) ½ – ½ 1 – 0 (1½ – ½)
Maxime Vachier-Lagrave (FRA) – Fabiano Caruana (ITA) ½ – ½ ½ – ½ (1 – 1)
Vladimir Kramnik (RUS) – Anton Korobov (UKR) 1 – 0 ½ – ½ (1½ – ½)
Dmitry Andreikin (RUS) – Peter Svidler (RUS) ½ – ½ ½ – ½ (1 – 1)

Evgeny Tomashevsky stormer videre, og er nå én matchseier fra å kvalifisere seg til Kandidatturneringen 2014 (foto: Anastasia Karlovich)

Evgeny Tomashevsky stormer videre, og er nå én matchseier fra å kvalifisere seg til Kandidatturneringen 2014 (foto: Anastasia Karlovich)

For flere bilder fra FIDE World Cup 2013, klikk her

Tromsø Sjakklubb på Facebook