Torbjørn Valvåg er Bymester i Fischersjakk

Det var god stemning tross ett mager oppmøte i klubben på torsdag der Torbjørn vant
Arkivfoto: Trond Tørfoss

 

Torbjørn Valvåg er best – ingen protest

Torbjørn Valvåg er vår regjerende Bymester i hurtigsjakk og i Fischersjakk fra i fjor. I år doblet han i Bymesterskapet i hurtigsjakk og vant tittelen for 2024 også – det samme gjorde han i kveld i Bymesterskapet i Fischersjakk. Torbjørn var suveren denne kvelden og tok 5/5 mulige. Det hjalp lite at det var en vaskekte Agdestein på plass – ja, for blant Tromsøungdommen stilte sporty Sjur Agdestein opp. Bror til Simen og en 1800-1900 spiller som kunne hamle opp med de fleste av klubbspillerne på plass. Sjur ble nr. 3 og kom på pallen for Benjamin Halvorsen slo godt fra seg denne kvelden og tok andreplassen. Dermed måtte August Solbu ta til takke med den sure fjerdeplassen på en kveld som kun hadde 6 sjeler på plass i et Tromsø som opplevde væromslag fra sol til regn denne kvelden.

 

Torbjørn var best – igjen! – og ble Bymester i Fischersjakk
Arkivfoto: Frank Remman

 

Torbjørn Kong Valvåg

Torbjørn han skrevet seg inn i klubbhistorien – det er det ingen tvil om. Det ivrige 18-åringen som er TSKU-instruktør har en sjelden kamphånd og kjemper partiene helt ut og det blir enten knall eller fall som resultat. Remisene er det nemlig få av. Torbjørn vant altså alle partiene denne gang. Han slo både Benjamin Halvorsen, Sjur Agdestein og August Solbu – som var de andre i tetsjiktet. Dermed var det Torbjørn som ble mester nok en gang – Fischersjakkmester 2024 i Tromsø sjakklubb. Neste uke er det en nyvinning – Bymesterskapet i Bullet. Samme kveld er det premieutdeling for våren – kom og støtt sjakklubben.

 

Torbjørn Valvåg tok kaka med 5/5 og ble Bymester i Fischersjakk
Arkivfoto: Trond Tørfoss

 

Benjamin Halvorsen tok andreplassen

Benjamin skal ikke spille NNM i helga. Mamma Lena som var TSKU-leder back in the days har stor dag og da er saken biff. Men han skal spille NM i sommer sammen med blant annet Torbjørn og August fra denne kvelden på klubben. Benjamin tar profesjonsstudiet i psykologi og er leder i TSKU – han er mer aktiv på sjakkfronten enn på lang tid og resultatene smiler. Denne kvelden slo han til med en fin andreplass i Fischersjakken og slo både Sjur og August. Et pent resultat og vi ønsker TSKU-lederen lykke til i NM som i år går ved Storefjell i Gol.

 

Benjamin Halvorsen tok andreplassen denne kvelden
Arkivfoto: Trond Tørfoss

Sjur Agdestein på tredjeplass

Sjur er over 10 år eldre enn Simen og han holdt mest på med friidrett i ungsomsårene. Jeg tror han fortsatt holder klubbrekorden i Tyrving på 1500 meter med 3.47,8 minutter, oppnådd på Bislett i 1978. Han var en dyktig mellomdistanseløper og alsidig på friidrettsbanen og den som drev det lengst av Agdesteinene i friidrett. Simen skal ha vært kokfornøyd første gang han slo sin bror på en mellomdistanse på 80-tallet. Det var hyggelig at Sjur tok turen innom vår sjakklubb og spilte mot ungdommen vår. Han klarte seg bra og ble nr. 3 blant de seks spillerne denne kvelden. Han fikk blant annet se og spille mot vårt nye talent August Solbu som han vant mot. Dessuten fikk han sett bror Simen som henger på veggen vår i en tegning laget av kunstner Rolf Klaudiussen.

 

Simen Agdestein i tegnings form henger på sjakklubben – som bror Sjur fikk sett igjen
Tegning av Rolf Klaudiussen

 

Bymesterskapet i Fischersjakk i turneringsservice

 

Klikk på grafikken for en større versjon  |  Design ved Jan. Berglund

 

Aktuelle lenker