Vellykket spillekveld i TSKU på mandag

Spillekveld med turnering i TSKU på mandag med 28 barn
Foto: Martin Andreas Paulsen

 

Fin spillekveld i TSKU med Bondegruppa, Løpergruppa og Tårngruppa

Det kom mange på spillekvelden i TSKU på mandag. Rundt 28 barn svingte seg rundt bordene og koste seg med andre barn fra andre kurs og dette ble en vellykket spillekveld. Ja, for TSKU har spillekvelder den første mandagen i ny måned og da møtes spillere fra Bondetrinnet, Løpertrinnet og Tårntrinnet. Dermed er langt flere bord i sving enn på torsdager i Tromsø sjakklubb, morsomt! Normalt trener barna sammen i hver sine grupper og Benjamin og Sivert er hovedinstruktører.

 

Benjamin Halvorsen underviser Bondegruppa for et par uker siden
Snikfoto: Siri Outzen Arneberg

Det ble spilt en populær 4. runders turnering

Det ble spilt en hurtigsjakkturnering med 4 runder, og mange prøvde seg for første gang. Store deler av den harde kjernen i Tårngruppen manglet – men det gjorde det jo lettere for de andre. I hurtigsjakken ble det spilt fire partier med 5 5 på klokka. Det betyr 5 minutter fra start og 5 sekunders tillegg per trekk. Resultatene inngår i sammendraget som bekjentgjøres på avslutning til TSKU i desember. Da får barna blant annet diplom og en fin avslutning sammen.

 

Ylva skuler ned på sin motstander – ser du at jeg fikk inn en triks? Det er morsomt med turneringer – da får en ut alt det som man har øvd på!
Foto: Martin Andreas Paulsen

 

Innlemming i sjakkultur og sjakkpass

Turneringene på mandagene blir en fin innlemming i sjakkulturen. De eldste skolerer de yngste, påpeker ulovlige trekk og minner på å trykke på klokka. Slik lærer en av sine feil. Det var mye lopper i blodet, men likevel fin ro i lokalet til å være så mange barn i full vigør. Benjamin holdt smart turneringsledelse og noen pedagogiske triks av typen «de som hører hva jeg sier nå, holder handa på hodet». Alle med handa på hodet, og de følger med. Instruktør Sivert kom med klistremerker til sjakkpasset i pausen mellom partiene og delte ut til de som hadde ervervet seg nye ferdigheter. Sjakkpassene er meget populære. Oppfordring: Bruk tid på sjakkpass.no, gjør deg fortjent til nye klistremerker og lær mer! På denne nettsiden ligger det massevis av ressurser, oppgaver og tips. Sett deg inn i det!

 

Mange barn deltok på spillekvelden – har ditt barn lyst å starte i TSKU – sjekk hjemmesidene deres for kurs eller kom mandag kl. 17:30 på sjakklubben!
Foto: Martin Andreas Paulsen

Spill mer turneringssjakk – en kan ikke bare trene, en må utøve også!

Vi har en oppfordring til dere foreldre. Turneringer er sjakken konfekt, TSKU er bare en treningsarena! Å spille mye sjakk mellom treningene er viktig for å bli bedre, men det er også viktig å melde seg på turneringer og spille turneringssjakk! Dette er sjakkens konfekt – go’biten alle vil ha! Det er foreløpig bare tre påmeldte fra Tromsø til turnering på Skjervøy. Det er trist, alle som var på spillekvelden kan delta! Dere får 500 kr i reisestøtte, dere kan spise medbrakt mat og dere kan bo billig på skole og få en flott liten ferietur med sjakk til Skjervøy om mindre enn to uker! Det er på turneringer det sosiale virkelig meisles, og betydningen av det man har lært blir synlig der. Det er viktig å starte med turneringssjakk tidlig – det gir mestringsfølelse, motivasjon og pågangsmot. Alle på tårngruppa som møter opp mandag etter mandag bør også spille turneringer. Skjervøy er det perfekte valget og veldig morsomt! Les mer om Skjervøy-turneringen her. De eldste oppfordrer vi også til å gå på sjakklubben på torsdagene sammen med andre fra TSKU. Der får de spilt en turnering i uka og får øvd videre på alle kunnskapene og ferdighetene de har lært i TSKU. Tenk den lykken det er første gang du slår en voksen sjakkspiller på sjakklubben! La ditt barn også ta del i den gleden. Les på webben om det er en fin turnering på torsdag for ditt barn – og la det spille torsdagsturneringene i klubben. På Spond finner du også informasjon om torsdagene. Velkommen!

 

Sinja stiller seg opp med sin favorittåpning italiensk i dette oppgjøret – sjakk er ofte en massemønstring
Foto: Martin Andreas Paulsen

 

Kilder: Takk til Martin, Siri og Morten for fin informasjon og bilder

 

Aktuelle lenker: