Helgeguiden: Klubbmesterskapet, Eliteserien og seriesjakk

Klubbmesterskapet spilles denne helgen
Foto: Siri Outzen Arneberg

 

Klubbmesterskapet i Tromsø spilles denne helgen

Klubbmesterskapet i Tromsø spilles denne helga. Av de fire favorittene Sivert, Pål, Monika og Frode – var det bare Pål og Monika som vant i første runde. Kampen om gullet kan fort stå mellom disse to formspillerne siden Sivert tapte første runde. I B-klassen er Olav Nikolai Sørensen favoritt. Du kan følge partiene LIVE på Clono – ellers kan du følge resultatene i Turneringsservice.

 

Aktuelle lenker:

 

Vinneren av Skjervøy 2024, Monika Machlik, seiler opp som en av de store favorittene i årets klubbmesterskap
Foto: Anniken Vestby

 

Stein Jensen spiller Senior-VM i Italia

Stein Jensen er på farten i Italia. Der spilles Europamesterskap i sjakk for seniorer. Fredags kveld spiller Stein mot favoritten i 65år+ – GM John Nunn fra England med hvit for Stein. Det blir nok tøft. Partiet kan følges live på Lichess og resultater kan følges hos Vesus. Vi ønsker Stein lykke til!
 
Aktuelle lenker:

 

 

Stein Jensen i aksjon under årets NM i sommer
Foto: Anniken Vestby

 

 

Årets Eliteserie uten Tromsøs lag – starter opp denne helgen

I helgen spilles Eliteserien 2024-25 på Thon Hotell Linne i Oslo. Offerspill og OSS er de to store favorittene i år og det forventes at disse to lagene vil kjempe om gullet og at kampen om tredjeplassen står mellom Stavanger og Vålerenga. Tromsø rykket ned og de er ikke med i årets Eliteserie. Det er Alta som representerer Nord-Norge alene i år og Gunnar Lund spiller på Altas lag i år.

 

Aktuelle lenker:

 

Gunnar Lund spiller for Alta i årets Eliteserie i sjakk
Foto: Trond Tørfoss

 

1. divisjon avd. Østlandsserien med Mads og Evsuld på Porsgrunns lag

Årets Østlandsserie er interessant og spilles med sterke lag som Stjernen, SOSS, Porsgrunn, OSS 2 og Offerspill 2. Porsgrunn er nok blant de absolutte favorittene og stiller med stormester Kjetil A. Lie på førstebord og blant annet IM Mads Vestby-Ellingsen og Evsuld Myagmarsuren i stallen sin. Vi følger litt med i denne ukas helgeguide og gir lenkene.

 

Aktuelle lenker:

 

Evsuld har fått nye lekekamerater i Porsgrunn sjakklubb og han representerer den nye klubben sin i Østlandsserien sammen med Mads
Foto: Uranbaatar Erdenebileg