Pål Røyset til topps i Høstcupen 7

Det kom 11 sjeler til lokalene våre ved Helvetesveita i Tromsø på torsdags kveld

Høstcup 7 i hurtigsjakk 2024 vunnet av Pål Røyset

Det ble en fin liten turnering i Høstcupen 7 på torsdag. Turneringen var FIDE-ratet og toer Angel Reyes Lopez (1923) tok med seg de fleste Elopoengene som skiftet eier, 23 i tallet. Men Pål Røyset slo Angel i innbyrdes oppgjør og ble vinner av turneringen. Begge de to kamphanene tok 5 poeng på de 6 rundene og Pål tapte kun mot Bengt Arne Mikalsen. Angel Reyes møtte for øvrig sitt Waterloo i siste runde da han tapte for fireren Benjamin Halvorsen. Frank Remman tok 5. plassen og Sigve Andreas Mikkelsen tok 6. plassen på denne kvelden som hadde 11 deltakere på sjakklubben. Det er for øvrig en viss utvikling i saken med klubblokale. Vi får etter alle solemerker lov å leie videre i Veitasenteret til sommeren 2025 på månedlig basis før vi må finne nye lokaler. Til helga er det forresten en stor hurtigsjakkturnering i Harstad og flere deltakere i turneringen torsdag fikk dermed en fin oppvarming som Pål, Frank og Isak som alle skal til Harstad!

Det ble spilt sjakk på 5 brett på klubben på torsdag – kommer du neste gang vi har hurtigsjakk?

Pål er best på klubben i høst

Pål Røyset ruver på klubben i høst og i fravær av Torbjørn og Sivert, sistnevnte bruker torsdagene på trening i sjakk og boksing, så er Pål mannen som er The Real Deal. Han vinner mange partier og han vinner mange turneringer. På torsdag startet han ballet med seier mot Sigve Andreas Mikkelsen før han vant et fint parti mot Frank Remman. Deretter slo han Angel Reyes Lopez i det som skulle vise seg å bli finaleoppgjøret. Etter ny seier mot Benjamin Halvorsen ble det et overraskende tap mot Bent Arne Mikalsen, før Pål slo til med nye seier – denne gang mot nykomlingen Madelen Martinsen. Pål endte dermed på toppen av tabellen med 5 av 6 mulige og gikk opp 5 nye Elopoeng. I Harstad til helga skal det spilles hele 11 runder og Pål gleder seg til både sjakken og det sosiale i Harstad vet jeg.

Pål Røyset gikk til topps på klubben som så mange ganger før

Angel Reyes Lopez imponerer på klubben

Selv om Angel har en relativt beskjeden rating på 1923, så leverte han en sterk 2075-prestasjon og ble nr. 2 i turneringen. Angel Reyes studerer i Tromsø i dette halvåret, og han startet turneringen med seier mot Olav Nikolai Sørensen. Deretter ble det en sterk seier mot Bengt Arne Mikalsen før han tapte for Pål Røyset. Frank Remman ble så for lett i 4. runde der Angel vant, og i 5. runde vant han så mot TSKU-leder Benjamin Halvorsen. I sisterunden vant Angel mot Sigve Andreas Mikkelsen – det ble dermed en flott turneringen på spanjolen vår som har meldt seg inn i klubben og trolig vil spille klubbmesterskapet vårt i slutten av oktober. Dermed ble det 5 poeng, opp 23 Elopoeng og en flott andreplass på kvalitet bak Pål.

Angel Reyes Lopez kom på en sterk andreplass med 5 av 6 mulige!

Bengt Arne Mikalsen fra Alta på tredjeplass

Bengt Arne flesket til og tok 4 poeng i denne turneringen, og gikk opp 8 Elopoeng. Han startet med seier mot TSKUer Håkon Groven før han tapte mot Angel Reyes i andre runde. Deretter slo han MAdelen Martinsen og Sigve Andreas. I 5. runde slo han så til med de svarte brikkene og satte Pål på plass. Denne seieren ga god kvalitet og Bengt Arne ledet turneringen før siste runde på kvalitet. Der tapte han så for Benjamin Halvorsen og dermed ble det «bare» tredjeplass. Allikevel et godt resultat og ratingprestasjonen på 1874 var pen.

Bengt Arne Mikalsen tok tredjeplassen – her vinner han med svarte brikker mot vinneren Pål

Dom andra – relativt jevnt i toppen

Benjamin Halvorsen var en jojo som så ofte. Han startet med 2.5 av 3 og så ut som et topp-navn denne kvelden før han gikk på en smell og tapte for både Pål og Angel Reyes. Etter dette slikket han sår ved å slå ledermannen Bengt Arne Mikalsen i siste runde. TSKU-lederen kom dermed på fjerdeplass med 3.5 av 6. Frank tok også 3.5 av 6 og kom på slutten etter en vond start. Sigve og Madelen tok sjette og syvendeplass – begge med 50% score. Madelen Martinsen er fersk i klubben og jeg må si det imponerer at han gjør det såpass stabilt bra. Ellers vil jeg slå et slag for disse unge TSKUerne som stiller opp. Isak, Henry og Håkon var med denne gang og de spiller sin sjakk og blir stadig bedre. Henry og Håkon er med på et bredt tilbud av ting og de spiller både piano og badminton og de er to bokormer av rang som sluker god litteratur slik andre sluker Pepsi Max. Gid det var mange som dem, som ikke brukte all tiden på dataspill og sosiale medier, men dyrket den brede kulturen.

Isak og Olav kjempet det helt ut på sjakklubben torsdag – de unge spillerne i klubben er fremtiden vår!