Torbjørn Valvåg tok kaka og ble Klubbmester i lynsjakk!

August og Birk kikker spent opp på Turneringsservice – hvem er dagens helter, mon tro?
Foto: Askild Gjerstad

 

Årets klubbmester i Tromsø sjakklubb ble Torbjørn Valvåg

Det ble et knallhardt rotterace mellom Sivert og Torbjørn som forventet. Klubbens to sterkeste spillere i klubbsammenheng i 2023 sammen med Pål, kjempet det helt ut til siste runde – der Torbjørn fikk den tidlige remisen han trengte mot Michael Nilsson, mens Sivert vant som han ville mot Birk Gulljord. Dermed endte Torbjørn opp med 10.5 av 12 mulige, mens Sivert slo i bordet med en sterk prestasjon og 10 av 12. Superoverraskelsen var Sigve Andreas Mikkelsen som er fra Bodø, spiller for Tromsø og studerer ved universitetet i byen! Han leverte virkelig varene og tok smått sensasjonelt 7 av 9 mulige og holdt spillere som Frode Bull Jæger, August Solbu, Birk Sæther Rostad og Birk Gulljord bak seg for å nevne noen! Sigve tok nemlig en kruttsterk tredjeplass og distanserte dermed August Solbu på fjerdeplassen med et halvpoeng. Mesterspiller Frode Bull Jæger skuffet kapitalt og ble nr. 5 i dette selskapet. Michael Nilsson kom voldsomt på slutten og ble nr. 6 blant 10 spillere med to blad Birk bak seg på tabellen. Det var som så ofte jevnt bak de to beste og tøffe tak.

 

Daniel Hoel Andersen var en av flere som havnet i det slagne felt denne gangen – men gøy var det og inspirerende at Sigve storspilte!
Foto: Askild Gjerstad

 

Det er bare en Torbjørn i klubben!

Den nye Klubbmesteren 2023, Torbjørn Valvåg, har et elskforhold til sjakken som få andre i byen har. Tenker at August har noe av det samme og fellesnevneren er lynsjakk der de kan spille i timevis hvis de får lov. De simpelthen elsker det! Torbjørn er blitt meget sterk i både lynsjakk og hurtigsjakk og han dominerte både Vårcupen 2023 og Høstcupen 2023. Ingen over – ingen ved siden av. Sivert Schanche Tørfoss nærmer seg dog Torbjørns nivå i raske disipliner og er yngre med skumle hensikter. Men enn så lenge holder Torbjørn stand som Kongen i klubben! Torbjørn spilte 1-1 mot Sivert denne kvelden, og slo treet Sigve 2-0, firer August 2-0 og femmer Frode 2-0. Han var på hugget hele veien og fikk kun ett tap og en remis avgitt på 12 runder. Torbjørn gikk opp hele 67 nye Elo-poeng i denne turneringen.

 

Klubbmesteren 2023 heter Torbjørn Valvåg og han vant som han ville i lynsjakken med 10.5 av 12!
Foto: Askild Gjerstad

 

Sivert Schanche Tørfoss vil utfordre

Sivert tapte for både Torbjørn i deres første oppgjør og Sigve etter å ha rotet bort en seier i et parti med kvalitet over og klar vinst. Det var kanskje der toget gikk for Sivert, for Torbjørn-ekspressen ville ikke stoppe etter dette og raste fremover og levnet Sivert små sjanser. Allikevel ville det blitt omkamp hvis Torbjørn tapte i siste runde, en runde han spilte remis mot Sigve i. Sivert skal for øvrig til Alta i helga å spille deres Grand Prix-turnering med sterk motstand sørfra. Vi ønsker han lykke til og gratulerer med en sterk turnering! Sivert suste opp 82 Elo-poeng i årets klubbmesterskap i lyn!

 

Sivert vinner her med svarte brikker mot Torbjørn Valvåg
Foto: Askild Gjerstad

 

Sigve Andreas Mikkelsen med kanonresultat etter kruttsterk turnering

Sigve ble dagens mann! Han slo Sivert og remiserte Torbjørn. I tillegg slo studenten til med to seire mot Birk Rostad og en seier mot Michael Nilsson. Dette var studenten fra Bodø sin aller beste dag på sjakklubben i Tromsø siden han startet opp. Morsomt! Særlig fordi det er viktig at ikke bare de gamle traverne vinner, men at folk flest ser at det lønner seg gå fast på klubben, det lønner seg å kjempe som en spansk matador og det lønner seg å ha formen inne – da vil en god dag komme i ny og ne! Sigve leverte og kan juble hele veien til neste FIDE-liste der han vil få et meget pent Elotall i lynsjakk!

 

 

Sigve Andreas Mikkelsen imponerte stort denne kvelden – så morsomt å se et nytt fjes på seierspallen!
Foto: Askild Gjerstad

 

Dom andra – tøffe tak, overraskende resultater og hard kamp hele veien.

En tabell kan lyve litt. Isak kommer, spiller og selv om motstanden er supersterk, bøyer han ikke av og han har nesten nivået inne til å ta noen seire. I dag hadde han rundspilt Mikael og lå cirka 3 lysår foran svensken da oppløpssida kom – men dessverre klarte han ikke å fullføre verket, men neste gang! Husk at motgang gjør sterk og at et tap lærer du mer av enn en seier. Så her er det bare å bygge kunnskap og ta tida til hjelp! August Solbu på 10 år har både kunnskapen og ferdighetene og med en Elorating på over 1700 i lynsjakk er han blant landets ypperste i sin aldersklasse i denne disiplinen. August slo blant annet Sigve Andreas, Birk Rostad og Michael Nilsson – men hadde ikke den superturneringa han av og til har. Dette ble en turnering på det jevne på talentet Solbu som likevel skinner på klubben når det er lynsjakk. Dette er hans greie, mens Sivert tar ganske lett på det. Det ble fjerdeplass på August, mens Frode Bull tok femteplassen og Michael Nilsson sjetteplassen. Vi ønsker deg velkommen tilbake i klubben om en uke – da er det Klubbmesterskapet i Fischersjakk som står på menyen! Neste lørdag den 9. desember er det forresten igjen FIDE-ratet lynsjakk fra kl. 12-15 – kom dit og føl deg sterk!

 

Michael Nilsson er her rundspilt og ser ut til å tape mot Isak som kjempet hardt! Men uheldigvis gikk klokka til Isak litt for fort i denne runden…
Foto: Askild Gjerstad

 

Klubbmesterskapet i lynsjakk 2023 i Turneringsservice

 

 

Klikk for større grafikk | Design av innhold Jan S. Berglund

 

Aktuelle lenker: