Joachim Solberg tok kaka på Lichess mandag!

Joachim Solberg kom, spilte og vant…

16 sjeler satte hverandre i stevne på Lichess

Så var vi samlet i en gruppe – 16 spillere som ønsket å hamre løs på hverandre. Med to nordnorske mestre i rekkene, Joachim Solberg og Gunnar Berg Hanssen, ble det en fin turnering der flere fikk seg en skalp. Pål Norvoll og Torbjørn Valvåg fikk begge et hakk i skjeftet etter å ha slått Berg Hanssen. Joachim kom sent med i turneringen og var først med i tredje runde. Allikevel fosset han frem til seier etter å ha slått 7 strake stolper ned i tabellen. Torbjørn Valvåg ble nr. 2 et halvt poeng bak vinneren med Harstads overraskelsesmann var Ronny Sannes Melå. Han ble telt inn på 5 poeng – samme Poengsum som Pål Norvoll, men han kom på pallplass med bedre kvalitet. Dette var en fin turnering som ble spilt i Lichess Cup 5. Lykke til videre i sesongen folkens!

God diffransiering på tabellen der vi fikk to klare tetspillere

Joachim Solberg i en egen liga

Joachim vant alle partiene han spilte – 7 i tallet. Han fikk en WO-remis og et WO-tap. Ellers ble TPR på hele 2568 og med 7.5 av 9 mulige vant han alene. Det begynte å bli tøft alt i 5 runde, og derfra og ut klinket han ned Gunnar Berg Hanssen, Torbjørn Valvåg, Kjell Aanes, Birk Sæther Rostad og Pål Norvoll. Joachim har vunnet det Åpne Norgesmesterskapet i hurtigsjakk 2009 samt NNM 2010 og er en farlig spiller som elsker aggressiv sjakk, men som kan bli litt for glad i remiser i turneringsspill. I disse dager spiller han på Fagernes og der spiller han i den laveste gruppen og er en ulv i saueflokken. Vi gratulerer Joachim med seieren og registerer at han har 2/2 på Fagernes. I morgen møter han Olai Dyrhaug Eriksen (1767) fra Bergen.

Joachim flesket til og vant alt han spilte!

Torbjørn Valvåg svinger pisken og ble nr. 2

Torbjørn har mestertakter over seg for tiden. Den ferske mesterspilleren skal til Harstad kommende helg og varmet opp med litt lynsjakk, som så ofte før, i vår turnering på Lichess. Han spilte variert og godt og koste seg i turneringen. De to tapene han fikk var mot Håvard Eriksen Bech og mot Joachim Solberg. Begge disse to vant soleklare seire. Torbjørn slo sterke Gunnar Berg Hanssen etter å ha stått til tap det meste av veien, plutselig kollapset Hanssens stilling og partiet snudde på en femøring. I runden etter vant Torbjørn et rufsete parti der han hadde kontroll, deler av veien, men slett ikke hele. Også partiene mot Pål Norvoll og Birk Sæther Rostad svingte og særlig mot Birk burde Torbjørn fått et tap av poeng – for disse to partiene var lurvete – men Torbjørn dro det lengste strået! Mot Ronny Sannes Melå i nest siste runde klinket Torbjørn til med en overbevisende seier og herlig presisjonsspill! Andreplass med 7 poeng og TPR på pene 2325.

Torbjørn avsluttet med 6 av 7 mulige!

Ronny Sannes Melå på gledelig tredjeplass

Det er alltid morsomt når nye navn når opp og skinner på pallen. Denne gang var det Harstad Ronny Sannes Melå som slengte inn en 5-poengkupong i systemet og fikk en tredjeplass. Ronny red på den berømte Sveitserbølgen og den holdt inn til 5 av 9 mulige og TPR like over 2000. Dermed tok han akkurat innersvingen på Pål Norvoll og ble nr. 3 i turneringen. Harstads relativt ferske sjakksønn slo til med en viktig seier mot Kjell Aanes i siste runde – sterkt! I tillegg slo han blant annet Anders Aure og alt i alt var dette en kjempeturnering for Ronny med 5 av 9 og 2002 i turneringsprestasjon. Kjekt med pallplass!

Ronny heter ConstipatedDuck og hadde en god dag på Lichess

Dom andre

Alle spilte i en gruppe og det var tøffe tak for de lavt rangerte selv om Ronny virkelig slo godt fra seg! Med 16 deltakere faller alltid noen igjennom, men Pål Norvoll fikk også 5 av 9 og en pen 4. plass med sterk TPR på 2175. Kjell Aanes tok 5. plass på 4.5 av 9 og 50% score. Det samme hadde Birk Sæther Rostad og Anders Aure. Av disse tre hadde Sæther Rostad høyest TPR med 2117. Markus Søderholm, med en beskjeden Lichessrating rundt 1550 gjorde det pent og kom inn til 8. plass. Det ble altså en fin turnering – sees neste mandag!