Martin Halsvik Larsen til topps i Lichess Cup 3

Martin Halsvik Larsen imponerte og utdistanserte feltet da han vant som han ville på Lichess

Lichess Cup 3 arrangert på mandag med Martin Halsvik Larsen til topps

Martin var i en klasse for seg selv på Lichess mandagskvelden da vi hadde Arenaturnering for 10 deltakere i Lichess Cup 3 med bokpremie i cupen til de beste. Martin tok hjem en drepende seiersprosent på 92% med seire og en prestasjonsrating på hele 2563 og var helt suveren i feltet. Torbjørn tok hjem en fin andreplass og viste hvorfor han igjen er Mesterspiller med en elorating over 2000 som han oppnådde i Harstad. Prestasjonsratingen var på hele 2352 og Torbjørn koste seg i mange av partiene. Alphalaksen John Joensen, som jobber innen fiskeoppdrett, ble nr. 3 etter hard kamp med Sivert Schanche Tørfoss og Frank Remman.

Martin tok kaka i lynsjakken vår

Han slo underveis nærmeste utfordrer Torbjørn Valvåg hele 3-1 sammenlagt og tapte kun dette ene partiet mot Torbjørn i turneringen. I helga mistet Martin plassen som Sortlands sterkeste sjakkspiller til Jon Fredrik Åsvang på rating – noe han nok vil gjøre noe aktivt med i tiden som kommer. I nettsjakk er han fortsatt kongen på haugen på Sortland og prestasjonen denne kvelden var steike fin. Det er i raske sjakkformer Martin er aller sterkest. Mesterspilleren fra Sortland drar sjelden utenbys på turneringer, men du kan møte han i hurtigsjakken Harstad arrangerer midt i oktober. Vær der for å yppe deg mot sterk motstand.

Torbjørn imponerer for tiden

Torbjørn Valvåg er i flytsonen for tiden. I vår ble han Bymester i Tromsø sjakklubb og både i Tromsøsjakken og i Blåbyen GP gikk han radig opp i rating slik at han nå atter en gang er mesterspiller. Torbjørn tok seg av John Joensen og Sivert Schanche Tørfoss i de to siste rundene slik at han kapret andreplassen foran nevnte John med 2 poeng avstand. I innbyrdes oppgjør slo han til med seier 2-0 mot John Joensen og han slo også spillere som Frank Remman og Mattias Ugelvik underveis. Dessuten vant Torbjørn det ene partiet av 4 mot Martin Halsvik Larsen og han var i fin form denne kvelde der han leverte på 2350-nivå i Lichessrating. Bra Torbjørn!

John Joensen i ilden

John kommer fra Færøyene og har studert fiskerifag ved universitetet i byen vår og han jobber til daglig i fiskeoppdrettsbransjen. I sommer var han hjemme på Færøyene, et sted som gir påfyll og fine vibrasjoner. Han spiller i vårt klubbmesterskap i Mesterklassen der han ypper mot de beste. Online er han også med av og til og i mandags turnering gikk det i ball for Ballstad da John faktisk vant 4-0 mot denne spilleren. Hans beste seier kom mot Frank Remman og totalt var prestasjonen noe av 2000 – litt under pari for Joensen.

Dom andre – latterlig få i turneringen vår

Det var latterlig få som deltok i turneringen vår mandag. Kun 10 sjeler stilte på startstreken i Åpen klasse og 6 deltakere i Under 1800. Sivert Schanche Tørfoss, som vant B-klassen på Sortland, ble nr. 4 i turneringen med 10 poeng og en prestasjonsrating på pene 2226. Frank Remman ble også notert for 10 poeng, han kom dermed på 5. plass. På Sortland slo ellers Frank to mesterspillere i en ellers tung turnering. Han burde fort tatt flere poeng, men seirene mot Torben Søraas og Martin Halsvik Larsen varmet nok til at Frank gleder seg til Harstads hurtigsjakk i oktober. På 6. plass med 8 poeng kom Lofotens mest ivrige sjakkspiller – Lars Asbjørn Stensen som bor på Ballstad.

B-gruppen der Ken Moe Cartsens gikk til topps!

Under 1800 vunnet av Ken Moe Carstens

Ken er glad i golf og når NNM i golf i Skjomen ved Narvik kolliderte med Tromsøsjakken valgte Ken bort sjakken og spilte NNM – forståelig nok. Han hadde en god turnering i vår mandagslyn i Lichess Cup 3 der han blant annet slo August i to oppgjør. Han spilte 1-1 mot Øystein, men slo blant annet Geirr. Alt i alt tok han 15 poeng og var en klar vinner. Andreplassen gikk til Rune Thoresen fra Narvik som gjorde det bra denne kvelden med 11 poeng. Geirr hev seg lovlig sent med, men skrapte sammen 8 poeng likevel og det holdt akkurat til 3. plass, like foran snuten på Øystein Rostad. Jeg håper og tror på flere deltakere neste uke – spre det glade budskap!

Ken Moe Carstens i aksjon i langsjakk i Tromsø med hvite brikker – mandag vant han Under 1800-klassen