Bodø Grand Prix 2023 vunnet av IM Kristian Stuvik Holm

Thobias Gotaas (2), Kristian Stuvik Holm (1) og Dag Madsen (3) utgjorde pallen i Bodø GP

IM Stuvik Holm best i Bodø

Bodø Grand Prix ble spilt denne helga ved Saltstraumen ved Bodø. Fra Tromsø deltok Jakob Sælen Høifødt som slett ikke hadde noen god turnering. De to sterkeste i turneringen var IM Kristian Stuvik Holm og FM Dag Madsen som begge havnet på pallen. Vinner av turneringen ble Kristian Stuvik Holm som fikk WO-remis i første runde og som etter dette kun avga et halvpoeng med hvit mot Dag Madsen i fjerde runde. Dag virkelig fortapt, men fant en fin ressurs der han ofret de to siste brikkene sine på hvite bønder slik at Stuvik Holm kun hadde to springere igjen, og han kunne ikke vinne da disse to springerne ikke kan sette matt forsert. Kristian fortsatte med å vinne mot Nils-Jakob Schjelderup i sisterunden og vant dermed turneringen. Dag Madsen tok til slutt tredjeplassen med 3.5 av 5 på samme poengsum som toer Thobias Gotaas Hansen fra Mosjøen og firer, unge Tomas Engkvist fra Bodø. Thobias er i fin utvikling og har trent på Telemark Toppidrettsgymnas i to år, men går nå sisteåret på videregående hjemme i Mosjøen. Tomas er kun 13 år gammel og med en rating på 1300 er han i en rivende utvikling. Han gikk opp hele 118 Elo-poeng under turneringen og storspilte i flere partier rapporteres det. Turneringsresultatene kan sees i Turneringsservice og det ble spilt 5 runder langsjakk. Partier kan sees online.

Vi ser her vinneren IM Stuvik Holm spille mot FM Madsen i ett oppgjør som endte remis

B-klassen vunnet av William Ovesen på samme poengsum som de to andre på pallen

I B-gruppen under 1600 var det unge William Ovesen fra Bodø som flesket til og vant turneringen med 4/5 mulige. Han gikk tapsfri gjennom turneringen slik også toeren og treeren gjorde det. Ja, for toer ble Daniel Holta fra Mosjøen og treer ble Svein Grundstad fra Mosjøen. Begge tok 4/5 mulige og hadde stor ratingfremgang. Vår egen Jakob Høifødt hadde en svak turnering og endte til slutt med en 9. plass med stor ratingnedgang. Jakob tapte tre partier og denne var langt under pari i en B-klasse for Jakob. Her er det bare å finne frem partiene, studere svakhetene sine, lære og komme styrket tilbake! Vi gratulerer Bodø med vel overstått turnering med 29 deltakere og fin atmosfære.