Mads Vestby-Ellingsen på NGP-tokt i Bærum

Mads åpner et av partiene sine med favorittrekket 1.d4 under Bærum Grand Prix 2019

Mads Vestby-Ellingsen vant Bærum GP 2019

Bærum Grand Prix ble spilt i Sandvika i Bærum sørvest for Oslo 29. nov – 1. des 2019. Det ble spilt tre runder hurtigsjakk fredags kveld og tilsammen fire runder langsjakk lørdag og søndag. Turneringen er del av Norges Grand Prix 2019-2020 med Bærum Schakselskap som arrangør og vår egen Mads Vestby-Ellingsen var på plass i Bærum for å ta opp kampen med noen av landets lovende unge og ikke fullt så unge spillere. I A-gruppen gikk altså vår FIDE-mester Mads helt til topps etter en forrykende hurtigsjakk der han tok 3/3 og så gikk det tyngre etter hvert. Han tapte i runde 5 mot den svært talentfulle FM Elham Abdrlauf fra OSS på 14 år og også i 7. runde tapte Mads – denne gang mot jevngamle FM Daniel Nordquelle. Dermed endte både Mads, Elham Abdrlauf og Nordquelle på 5 poeng av 7 mulige. Vestby-Ellingsen hadde med sin fenomenale start best kvalitetspoeng siden han lå helt i toppen hele veien mens Abdrlauf og Nordquelle startet med 2/3. Dermed ble det Mads Vestby-Ellingsen som tok førsteplassen i denne sterke turneringen der spillere som FM Ward Altarbosh og IM Petter Fossan kom i det slagne felt. Greit levert av Mads som har 2 IM-napp og som egentlig har mest lyst å spille IM-kvalifiserende turneringer for tiden. Abdrlauf (2244) tok andreplass, Nordquelle (2190) kom på tredjeplass, Aleksander Fossan (2179) kom på fjerdeplass og CM Fransisco Silva Gonzalez fra Moss tok femteplass. Mads ligger etter dette meget godt an i Mesterklassen i Norges Grand Prix.

Turneringen ble spilt i gymsalen til Jong skole i Sandvika i Bærum – Mads helt til topps i A-klassen!