Evsuld med kanonprestasjon Tsjekkia Open 2023

Tsjekkia Open i Pardubice ble en stor suksess for Evsuld Myagmarsuren

Tsjekkia Open – Pardubice 21. – 30. juli 2023 med flere nordske spillere

Tsjekkia Opens største turnering var som alle år GM-kvalifiserende og hadde i år 292 deltakere hvorav 6 spillere var norske. Best av de norske ble IM Semen Mitusov (2455) som endte på 24. plass med 6.5 av 9. Han hadde en prestasjonsrating på 2331 og turneringen ble dermed ikke det stor da han gikk ned 9 Elo-poeng. Norske Elham Amar (tidligere Abdrlauf) var rangert som nr. 7, men fikk det tøft på slutten og tapte de to siste rundene i turneringen. Dermed gikk han ned 10 Elo-poeng, hadde 2430 i Elo-prestasjon og endte på 42. plass. Det ble altså ikke det helt store for de beste norske kortene i denne turneringen.

Det var bra spilleforhold og mye sjakk i Tsjekkia Open som ble spilt med 6 norske deltakere

Evsuld Myagmarsuren (2184) skinte og gikk opp hele 56 nye Elopoeng.

Evsuld deltok i GM-gruppen i denne sterke og store turnering i Tsjekkia og var spennende å følge. Han leverte også så til de grader at han kunne blitt FIDE-mester ved seier i siste runde. Der ble det i stedet tap, og Evsuld vil trolig få en FIDE-ELO på 2274 på august-listen. Han er fortsatt 12 år gammel, fyller 13 midt i august, og skal spille EM i Romania fra 4. september. Dette er trolig Evsulds neste turnering. Prestasjons-ratingen i Tsjekkia over 9 runder ble på eventyrlige 2300 på 12-åringen og dette ga en fremgang på hele 56 nye Elo-poeng. Sammen med Norgesmesterskapet betyr det en fremgang i juni på 90 poeng. Det skal bli spennende å se hvordan det går med han i årets EM for spillere under 12 år!

Evsuld i aksjon over brettet fullt ut konsentrert i Tsjekkia Open

Evsuld spilte mot sterk motstand og slo steinhardt fra seg!

Det ble hard motstand på Evsuld i denne turneringen – hardere enn i NM og mye hardere enn han er vant med. Men regnemusklene er store og sjakkforståelsen god, og selv om han kommer ut for grove feilskjær slik vi alle gjør og må slite i noen partier var han ram når han først fikk opp go’stillingene sine. I ett av partiene sto han til vinst å tapte, da ble han veldig trist – men vant dagen etter i et flott parti! Evsuld startet turneringen med seier mot en lokal 1900+ spiller før han tapte mot en tysk FM på 2415. Så vant han mot nok et lokalt håp på rundt 2000 i Elo før han smelte til med seier mot sterke FM Petr Gnojek (2360) fra arrangørlandet Tsjekkia! Så ble det tap mot FM Jasper Holtel (2353) fra Tyskland, og remis, etter å ha hatt en vunnet stilling mot FM Theodor Kenneskog (2346), fra Sverige. Så kom høydepunktet i turneringen for Evsuld – en vidunderlig svart-seier mot IM Rohan Shan Tze Navaratnam (2315) fra Malaysia. I de to siste rundene tok Evsuld et halvt poeng mot to FIDE-mestre på 2300 i snitt-rating. Dette betydde at han møtte en IM og seks FMer i turneringen på ni runder! Allikevel tok han sterke 5 av 9 mulige og presterte på FIDE-mester nivå! Vi gratulerer.

Både Evsuld og hans far Sengee, som denne gang var med som støttespiller, var storfornøyd med innsatsen!