IM Tor Fredrik Kaasen med sterkt spill i Europamesterskapet på Island

EM i Reykjavik ble spilt med 180 spillere

Årets Europamesterskap fikk russisk vinner på Island

Årets Europamesterskap i sjakk ble i år spilt som en del av den tradisjonsrike Reykjavikturneringen på Island. Turneringen ble spilt fra 26. august – 5. september i Reykjavik med hele 180 deltakere på plass. Turneringen ble vunnet av russiske Anton Demchenko (2597) foran det unge tyske stortalentet Vincent Keymer (2602) – begge tok 8.5 av 11 mulige. På tredjeplass kom Alexey Sarana (2643) med best kvalitet av to spillere på 8 poeng. Det var verdt å merke seg at hele 5 tyske spillere kom blant topp-18 i EM – som tradisjonelt er veldig dominert av spillere fra Øst-Europa. Ellers ble beste nordiske spiller unge Jonas Bjerre fra Danmark på 22. plass på 7 poeng, mens også Nils Grandelius fra Sverige, Jesper Sondergaard Thybo fra Danmark og Helgi Ass Gretarsson fra Island alle tok 7 poeng og havnet på Topp-37 i EM blant 180 deltakere. Det er verdt å nevne at de 23 første får plass i neste World Cup og at Jonas Bjerre dermed erobret en plass til seg selv i neste års World Cup! Nils Grandelius har likevel gode sjanser til å få plass i World Cup via omveier, så vi får se.

Årets Europamester i sjakk ble Anton Demchenko (2597) fra Russland

IM Kaasen med sterk prestasjon!

IM Tor Fredrik Kaasen var eneste norske representant – han ble nr. 61 totalt med 6 sterke poeng – vi gratulerer 19-åringen med resultatet! Tor Fredrik var rangert som nr. 95 i turneringen, men han slo til fra start med mange flotte enkeltresultater! Alt i 1. runde slo Tor Fredrik til og remiserte tidligere Europamester Liviu-Dieter Nisipeanu (2671) fra Tyskland. Senere remiserte han også Gawain Jones (2684), som er to ganger britisk mester i sjakk. Når han også remiserte folk som Hannes Stefansson (2519), som har 11 Islandske mesterskap og Hjorvar Steinn Gretarsson (2603), som er høyest rangert på Island, samt gjorde flere andre strålende resultater ble det en meget vellykket turnering på Tor Fredrik! Han spilte hjem en prestasjonsrating over 100 poeng mer enn egen rating med 2512! Han imponerte ikke bare i flere enkeltoppgjør, men han spilte mange helstøpte partier – så dette vitner om en god fortsettelse for Tor Fredrik som satser på stormestertittelen i sjakk i året som kommer. Vi ønsker han lykke til!