Lewis Chess Legends 2024 i Trondheim

Erkebispegården i Trondheim like ved Nidarosdomen var vertskap for årets nordiske mesterskap i sjakk

Svenske ble nordisk mester i Trondheim

Lewis Chess Legends 2024 ble spilt på ærverdige Erkebispegården i Trondheim fra 6. til 14. august 2024. Turneringen er ment som en årlig foreteelse og i år gjaldt turneringen som nordisk mesterskap i sjakk. Årets nordiske mester ble svenske IM Jung Min Seo (2478) som tok 7 poeng på de 9 rundene. På de neste plassene kom GM Jon Ludvig Hammer og GM Elham Amar som dermed tok andre og tredjeplass på 6.5 sv 9. Vår egen IM Mads Vestby-Ellingsen tok en flott 8. plass og viste muskler i en sterk turnering med en 2519-prestasjon, noe som ga 19 nye Elopoeng. Evsuld deltok også, han tok 4 av 9 og endte på en 45 plass blant de 68 deltakerne og med sin 2160-prestasjon gikk han opp 7 poeng.

Hammer spilte en kort remis mot Mads i siste runde og ble beste nordmann på 2. plass

IM Vestby-Ellingsen med sterk prestasjon i Trondheim

Mads startet turneringen med et tap for GM Frode Olav Olsen Urkedal (2564) fra Offerspill, men fikk etter dette god flyt i turneringen og gjorde en sterk prestasjon. Mens Urkedal endte helt nede på en 29. plass etter en svak turnering, endte Mads på en svært sterk 8. plass med flere stormestre bak seg. Mads var riktignok svært heldig i 4. runde der han svindlet Martin Holten Fiskaaen (2225) fra Stavanger i et kliss tapt parti og vant en viktig svartseier. Dette ble en oppvåkning for Mads som stryket spillet sitt og som spilte god sjakk da han i 7. runde slo den sterke finske IMen Toivo Keinanen (2556) i et sterkt sluttspill fra Mads sin side. Med dette resultatet og 6 av 9 totalt gikk Mads opp nye 19 Elopoeng og viste muskler. GM-napp neste?

IM Mads Vestby-Ellingsen gikk opp hele 19 nye Elopoeng i Trondheim

Evsuld Myagmarsuren med et normalresultat

Evsuld er CM – Candidate Master, i sjakk. Han møtte Magnus Carlsen i Titled Tuesday for aller første gang for en drøy uke siden og syntes det var stor stas selv om det ble smeis å få i sluttspillet. I Trondheim fikk Evsuld en svært sterk start. Han åpnet med 2.5 av 3 og slo blant annet den sterke Junior-Norgesmesteren fra 2023, FM Eivind Grunt Kreken (2294) fra Nordstrand før motgangen kom. Totalt spilte Evsuld hjem 4 av 9 mulige etter endel stang ut. Hans største problem var at han ikke fikk opp de angrepsstillingene han ønsket seg og med flere tidlige dronningbytter ble det mye sluttspill og lite angrepsspill. Evsuld gikk likevel opp 7 Elopoeng etter en 2160-prestasjon. Hans neste oppgave er EM i Praha som i år spilles fra 22. til 31. august 2024. Vi i Tromsøsjakk vil følge Evsuld og August i denne turneringen før vi tar farvel med Evsuld som profil på Tromsøsjakk. Han tar overgang fra Tromsø til Porsgrunn i slutten av August der han skal spille seriespill for Grenlandsklubben. Vi ønsker Evsuld lykke til videre. For øvrig ble Aksel Brasøy fra Vadsø en svært overraskende nordisk mester i klassen for seniorer 50+.