Skjervøyturneringen 70 Grader Nord med Monika Machlik helt til topps!

Skjervøy-turneringene 70 Grader Nord ble spilt sist helt med Monika Machlik til topps i den gjeveste klassen

Skjervøy 70 grader Nord-turneringen for voksne og for barn

Skjervøy holdt sist helg to turneringer. En barneturnering lørdag og søndag og en ordinær turnering fra 20.-22. oktober. 70 Grader Nord-turneringen ble spilt med 6 runder. Det var to runder hurtigsjakk på fredagskvelden – så fire runder med 1 times langsjakk + 30 sekunder tilleggstid med 2 runder både på lørdag og søndag. Pål Røyset og Monika Machlik var favoritter og Monika innfridde favorittstempelet i turneringen og vant tross et svært nervøst og turbulent oppgjør mot Pål som endte med remis. Lørdag og søndag ble det altså spilt barneturnering med totalt 4 spillere fra Tromsø. Lynsjakken på lørdagskvelden ble vunnet av Viljar Hammari som bare tapte mot toer Pål, på samme poengsum som nevnte Rål Røyset. Hammerfest sin Miron Paranichev ble nr. 3 på 5.5 av 7 i lynsjakken. Hovedturneringen ble vunnet av Monika Machlik med 5.5 av 6 etter kun remisen mot Pål som avgitt poeng. Vinjar Hammari slo Pål Røyset i innbyrdes oppgjør og ble nr. 2 på 5 av 6 mens Pål møtte ta til takke med tredjeplassen denne gang.

Barneturneringen på Skjervøy ble en stor suksess med over 20 deltakere

Monika Machlik helt til topps på Skjervøy

Monika meldte seg på i siste liten og dro til Skjervøy vel vitende om at tvillingsøster Edit tok hjem gullet på Skjervøy i en flott turnering i fjor. Monika startet med å vinne mot Skjervøys Primus Motor innen sjakken, Øivind Jakobsen. Så slo hun Vinjar i et viktig oppgjør i andre runde før hun spilte et svært turbulent og på slutten en svært nervøs tidsnødsduell mot Pål Røyset. Partiet startet med at Pål fikk utlignet og vel så det, Monika vant så en kvalitet etter noen svake trekk fra Påls side før det ble en lang og hard duell. Den kom Pål best ut av da Monika ikke fant en god plan og Pål fikk til slutt opp en klart vunnet stilling da det raknet i tidsnøden for Monika. Men da Pål sjakken for tredje gang på samme sted – ble det remis ved trekkgjentakelse i et parti Monika burde vunnet i midtspillet og Pål burde vunnet på slutten. Et rufsete oppgjør. Etter dette hamret Monika ned tre stolper i tabellen og hun vant Skjervøy 70 Grader Nord-turneringen i år. Vi gratulerer!

Pål Røyset (3), Monika Machlik (1) og Vinjar Hammari (2) utgjorde pallen på Skjervøy

Vinjar imponerte på Skjervøy

Vinjar tok en flott andreplass på Skjervøy etter å ha utspilt Pål i et sluttspill i innbyrdes oppgjør dem imellom. Partiet åpnet med italiensk der Pål fikk utlignet, men der Viljar spilte best i sluttspillet og vant fortjent. Viljar måtte med mot Monika i hurtigsjakken, men dette ble han eneste poengtap i turneringen. Det betyr at han plukket hjem seire mot Peder Jørgensen, Miron Paranichev, Alf Gjøran Jakobsen Pål Røyset og Thorir Hrafnkelsson. Dette betyr en solid ratingfremgang for Viljar – som flyttet hjem fra Telemark Toppidrettsgymnas i sommer for å bo der han trives best – i Alta.

Det ble spilt lynsjakk også – der spilte de voksne mot barn og foreldre deltok også

Pål Røyset med 4.5 av 6 og en klar tredjeplass

De tre beste var suverene i denne turneringen og utdistanserte resten av klassen. Totalt deltok det 21 spillere på Skjervøy og av disse spilte 10 i A-klassen. Pål Røyset var i svært dårlig form sist helg i Harstad, men leverte vesentlig bedre på Skjervøy der han altså vant 4 oppgjør. Seirene kom mot Arne Helge Hansen fra Hammerfest, Alf Gjøran Jakobsen fra Skjervøy, Peder Jørgensen fra Skjervøy og Øivind Jakobsen fra Skjervøy. Det rapporteres om en fin turnering med hyggelig bankett på lørdagskvelden. Vi må legge til at unge Peder Jørgensen fra Skjervøy gjorde en svært sterk turnering og ble nr.4 og raste frem i Elo-rating.

Monika Machlik (1) mot Peder Jørgensen (4) og Vinjar Hammari (2) mot Pål Nikolai Røyset (3) nærmest vinduet

B-klassen ble vunnet av Tromsøbosatte Daniel Hoel Andersen

Daniel vant B-klassen med 5 av 6 mulige tross et tap mot Emma From fra Hammerfest i siste runde. Daniel studerer i Tromsø, men kommer fra Alta og har gått gradene i Alta sjakklubbs ungdom. Han vant foran det unge Alta-talentet Mikkel Damtoft Solbakken og et ubeskrevet blad fra Hammerfest ved navn Henrik Kvil. Det var gledelige resultater for Hammerfestfolket som igjen ser ut til å ha noe på gang. Også unge Vebjørn Celius Strømme gjorde sine saker bra og tok 3 av 6 mulige på en femteplass. Partier fra B-klassen kan sees i Clono sammen med partier fra A-klassen. Det er langsjakken fra 3. til 6. runde som er ute på nett.

De beste i B-klassen med vinneren Daniel Hoel Andersen i midten

Barneturnering med tre klasser

I Kadettklassen ble vinneren Ole Kristian Alm foran Julian Pettersen og Maciej Maksymiuk, alle tre er fra Skjervøy. Vinneren i lilleputtklassen ble Vinjar Strøm fra Skjervøy foran Rafael Føhr fra Skjervøy og Olav Onarheim Seljestokke fra Alta. I Mikroputtklassen ble vinneren Peder Oleander Damtoft Solbakken fra Alta foran Ylva Winterwold fra Tromsø med Olav Føsund Sønvisen fra Alta på tredjeplass. Det meldes om god stemning og en fin turnering på Skjervøy også for barna. Vi vil følge opp med eget reisebrev fra familien Wintervold fra Skjervøy senere.

Olav Føsund Sønvisen (3), Ylva Wintervold (2) og Peder Oleander Damtoft Solbakken (1) ble best i yngste klasse

Et “ville vesten oppgjør” mellom Monika og Pål ble avgjørende på Skjervøy:

Skjervøy-turneringene ble en suksess i år også og særlig lørdagskvelden med lynsjakk ble populær