Endre Machlik med Fischerscore i høstcupens 9. runde!

15 stykker på sjakklubben med Endre Machlik i praktslag og en Evsuld som var hissig på grøten!
Foto: Uranbaatar Erdenebileg

 

 

15 stykker trosset Black Friday-hysteriet og kom på sjakklubben i kveld

Så var det torsdags kveld igjen og noen av de skarpeste hodene i klubben skulle sette hverandre i stevne for å vinne torsdagshurtigsjakken på klubben. Og la det være sagt først som sist, Endre var igjen i en klasse for seg selv og Evsuld klinket på nytt til med kveldens prestasjon og opp 60 nye elopoeng i hurtigsjakk. Klubben to kometer den siste tiden regjerte nemlig og hadde det ikke vært for Mats Bergvoll, som satte en stopper for Evsuld i siste runde, så ville de begge også tronet øverst på tabellen. I kveld var det forøvrig kun 15 deltakere – ikke glem at klubben har åpent helt frem til midten av desember folkens!

 

Evsuld nedla blant annet Åge Dyb i en sicilianer med hvite brikker
Foto: Uranbaatar Erdenebileg

 

 

Endre i en egen klasse

Endre fortsatte der han slapp sist torsdag da han tok 11.5 av 12! 6 av 6 taler sitt tydelige språk om hvem som var Sjefen på denne klubbkvelden! Endre startet med å slå paret Øystein Rostad og Maria Sæther og han så seg aldri tilbake når han så gikk inn i striden med de beste. I tredje runde møtte han Mats med svarte brikker og spilte akseptert dronninggambit. Mats spilte noe for optimistisk i starteten av partiet og måtte etter hvert ned. Endre hadde full kontroll på variantene denne kvelden, og en variant Mats trodde ville gi han en stilling med kvalitet under, men med forsvarssjanser – viste seg å ende opp med en kjapp matt! Endre gasset bare på mot slutten der han slo Evsuld, Michael og Frank Remman. En fin kveld for Endre nok en gang som blomstrer i takt med julestjerna på byens gartnerier!

 

Endre Machlik har virkelig fått fart på brikkene og også denne kvelden var han i en egen klasse!
Foto: Uranbaatar Erdenebileg

 

Mats Bergvoll med solid andreplass

Høstens store spiller, Mats Bergvoll tok en grei andreplass med 5 poeng. Partiet mot Endre er nevnt og han slo Rannveig i første runde, i fjerde runde spilte Mats et spennende parti mot Åge som gikk til feil flanke med kongen i et bondesluttspill og tapte. Ved rett spill burde det blitt remis. Så i femte runde ble det igjen et spennende oppgjør mot GM Lorentsen sin vanlig moderne der det gikk litt galt for GMen, da han overså litt taktikk og tapte offiser alt tidlig i partiet. Men han kjempet videre som en løve og fikk litt motspill. Til slutt bukket Mats materiell tilbake, tårn og løper fikk han for dronninga, og dermed var de plutselig inni et sluttspill med dronning mot T + S + L. Der kjempet Mats lenge og vel med løper,springer og tårn mot Geir Magnes dronning og fribonde på b2, men i tidsnøden tråkket GM Lorentsen feil og tillot en familiesjakk og snitt, snapp snute, så var det eventyret for GM Lorentsen ute. I siste runde mot Evsuld ble det et spennende spill nok en gang på Mats! Der fikk Evsuld aktivt spill i en Benkø-gambit som svart. Mats kan rapportere at Evsuld blir vanskeligere for hver uke han møter han! En spiller for fremtiden. Underveis spilte Evsuld meget solid gjennom hele partiet helt til han bukket en bonde og til slutt tapte i et løper- mot springersluttspill. Benkø så forøvrig ut som en åpning som passet Evsuld veldig godt.

 

Mats Bergvoll hadde en god turnering og ble nr. 2
Foto: Uranbaatar Erdenebileg

 

Evsuld smelte til med pallplass!

Evsuld hadde en meget bra kveld denne torsdagen også! Han tok en svært fortjent pallplass og selv med tap i siste runde mot Mats cruiset 9-åringen inn til en finfin tredjeplass! Evsuld startet kvelden med å sette Torbjørn matt i et sluttspill som oppsto, der Evsuld måtte spille nøyaktig siden Torbjørn hadde sine lumske mattrusler. Mot Frank Remman i andre runde startet Evsuld med å bukke to bønder, men Evsuld lot seg ikke affisere av bondetapene, han kjørte frem bøndene på kongefløyen og angrep hals over hodet. Til slutt ble pågangsmotet til Evsuld premiert da Frank overså viktig taktikk og Evsuld trakk det lengste strået. En Knallstart ble fullbyrdet ved seier mot Åge Dyb i 3. runde, men rundt neste sving ventet den umulige Endre Machlik og Evsuld måtte bite i det sure eple. Allikevel tok Evsuld sterke 4 av 6, han tapte for Mats i siste runde men gikk frem 60 elopoeng og ble kveldens heteste navn. Evsuld skal forresten til Oslo til helga der han skal kurses av Simen Agdesteins sjakkinstruktører på landslagssamling.

 

De sier han blir sterkere og sterkere for hver uke som går – opp 60 nye elopoeng på en kveld!
Foto: Uranbaatar Erdenebileg

 

 

Michael Nilsson med sterk turnering og fjerdeplass

Michael gjorde en solid turnering og slo både GM Lorentsen og Torbjørn Valvåg i de tre første rundene. Sterkt av svensken! Senere slo Michael også Einar Johansen og Birk Sæther Rostad og med det endte han på 4 av 6, det samme som Evsuld, men med dårligere kvalitet. Michael trives i Tromsø og spilleren som kommer fra Boden i Sverigespilte både brettsjakk og postsjakk på 80- og 90-tallet. Nå har han altså gjort comeback i klubbsjakken og han trives godt med det og slår fint fra seg.

 

Geir Magne Lorentsen og Mats Bergvoll spilte litt av en rysare som endte i et svært ubalansert sluttspill
Foto: Uranbaatar Erdenebileg

Torbjørn på femteplass

Torbjørn fikk like mange poeng som Evsuld og Michael, men møtte betydelig svakere motstand og ingen av topp-2. Likevel samlet han seg etter en svært dårlig start og tok tre strake på slutten. Litt formsvikt er det for tiden for Torbjørn og når mørketida kommer er det ofte mange som har det litt tyngre. Torbjørn er på sitt beste livsfarlig for alle i denne klassen og vi husker godt hvordan han i hurtigsjakk klarte remis på Skjervøy mot GM Frode Urkedal for 2 år siden – det var noe.

 

Når Torbjørn og Evsuld møtes blir det ofte skarpt spill og høy angrepssjakkfaktor!
Foto: Uranbaatar Erdenebileg

 

Frank Remman med sjetteplass

Frank Remman tok også 4 poeng denne kvelden, men møtte få i toppen før i siste runde der han spilte på 1.bord mot Endre og tapte. I følge han selv var det et ganske unødvendig tidstap i en ganske lik sluttspillstilling. Frank slo likevel både Einar, Øystein, Maria og Rannveig og han rapporterte om en fin kveld på sjakklubben.

 

Frank Remman fikk det ikke til å gli mot de to beste han møtte denne gang
Arkivfoto: Uranbaatar Erdenebileg

 

Turneringslederen innfridde også

Den perfekte turneringsleder er for tiden Uranbaatar Erdenebileg – mor til Evsuld ledet turneringen i et raskt og ledig tempo der det var god stemning blant spillerne og mye spennende sjakk på brettene denne siste klubbkvelden i november. Ellers var Mats sin bror Andreas Bergvoll tilbake i manesjen etter 14 års passivitet fra klubblivet. Jammen tok han ikke hjem en seier og hadde en fin kveld. Bror Mats var også imponert over Torbjørns mor Rannveig sitt åpningsspill mot seg selv – som var kjempegodt i starten – selv om hun måtte ned i midtspillkomplikasjonene som oppsto mellom dem. Det ble en brillefin kveld – og da håper vi at det blir flere som kommer neste torsdag da det står FIDE-ratet lynsjakk på menyen i klubben med nytraktet kaffe og godt humør til. God sjakk, folkens!

 

 

Evsuld sammen med Uranbaatar som er blitt en populær turneringsleder i klubben vår
Arkivfoto: Privat ved Uranbaatar

 

Turneringsservice med resultater og tabell

 

Høstecupen 2019 – Mats på topp foran John og Torbjørn

Kun tre spillere har spilt alle de 9 rundene i Høstcupen, allikevel er systemet så fleksibelt at alle kan hevde seg med litt godvilje. 6 runder av 9 teller nemlig i sammendraget der Mats Bergvoll har en solid ledelse på John Joensen med Torbjørn Valvåg på tredjeplass. Allikevel er det nok Endre Machlik, som kun har spilt 5 runder, som er Mats sin største rival og i de to siste rundene av Høstcupen vil det avgjøres hvem av dem som er sterkest! Fire spillere har så langt spilt 8 eller flere runder og vi ser også at Evsuld ligger helt oppe på 5. plass i mesterklassen og at han leder klasse 2 selv etter at rivaler som Frank Remman og Michael Nilsson er oppe på full pupp og 6 tellende turneringer. I klasse 3 leder selvsagt også Evsuld, mens Birk Sæther Rostad leder klasse 4 og klasse 5. Vi ser frem til en spennende avslutning på Høstcupen – det er to spillekvelder igjen før klubben tar juleferie! 
 

Høstcupen 2019 etter 9 spilte runder

 

Aktuelle lenker: