Om sjakkbiblioteket

Tromsø Sjakklubbs bibliotek består av i overkant av 600 sjakkbøker på fortrinnsvis engelsk, tysk og de skandinaviske språkene.

Store deler av samlingen er donert av Arild Ernstsen, Gunnar Johnsen, Frans Larsen, Jens Otto Jensen, Stein Berntzen og Jan S. Berglund, men mange flere har også bidratt. Sjakklubben er skyldig alle som har donert bøker en stor takk! Og svulmer det i bokhyllene hjemme hos deg med ferdigleste bøker, hvorfor ikke la de også bli en del av biblioteket?

Å katalogisere bøkene er et pågående, og stort, arbeid som vi sånn smått begynner å se resultatene av. I skrivende stund er 600 bøker registrert og er søkbare på web. Disse bøkene er da også tilgjengelige for utlån.

Hvordan låne bøker?

Du kan uten videre søke i biblioteket, og se hvilke bøker som er tilgjengelige.

For å låne bøker i Tromsø Sjakklubbs bibliotek må du ha en konto på biblioteket. Det får du ved å sende en epost til tsk.bibliotekar@gmail.com hvor du ber om tilgang.

Når du har fått tilgang kan du logge på websidene til Tromsø Sjakklubb (lenke til pålogging finner du nederst til venstre), og trykk på knappen for «Request». Da får du låne boken i en måned.

Bibioteket er selvbetjent og vi stoler på at medlemmene ikke tar ut bøker uten å registrere lånet. Hvis boken du vil låne ikke er registrert, eller du ikke får til å bruke webbiblioteket (prøv i det minste!), kan du sende en epost til tsk.bibliotekar@gmail.com med tittel og forfatter, samt navnet ditt. Da vil du kunne få registrert lånet på det viset.

Det viktigste er at ingen tar ut bøker eller magasiner fra sjakkbiblioteket uten at det blir registrert.

Hvordan søke etter bøker?

Man kan søke etter bøker ut ifra tittel (title), forfatter (author), tema (subject) eller ISBN. Systemet åpner også for å søke etter nøkkelord (keyword), men ingen av våre bøker har noen nøkkelord knyttet opp til seg. Vil man søke på for eksempel forfatter velger man «Author» i rullegardingmenyen og skriver inn navnet på forfatteren man vil søke etter. Man kan også søke på tema (subject). Bøkene i sjakkbiblioteket er katalogisert under følgende tema:

  • Åpningsspill
  • Midtspill
  • Sluttspill
  • Turneringer
  • Partisamling
  • Biografi
  • Historie
  • Diverse

Søker du på et av disse temaene vil du få opp alle bøkene i biblioteket som er katalogisert under nevnte tema.

Tromsø Sjakklubb på Facebook