OSS ble Norges beste onlinelag for våren 2021

Ole Christian Moen ble beste individuelle poengplukker i mesterskapet
Foto: Anniken Vestby 2017

 

 

Norges beste onlinelag spilt for tredje gang

På mandag 12. april ble Norges beste onlinelag spilt for tredje gang. Dette er en lagturnering på Lichess mellom de ulike lagene i Norge og en trenger ikke nødvendigvis å ha klubbtilhørighet til laget en representerer. Det ble spilt i to grupper – over og under 1600 i Lichessrating og turneringen ble spilt i lynsjakk. De største forhåndsfavorittene var OSS, Bergens, Tromsø og Hell.

 

GM Simen Agdestein deltok i denne lagkampen og spilte mye god sjakk!
Foto: Anniken Vestby

 

OSS gikk helt til topps

I Åpen-klasse deltok totalt 138 spillere og 10 lag. Det skulle igjen vise seg at Tromsø sjakklubb og Oslo Schackselskap var de to sterkeste – men i motsetning til sist ble OSS for sterke den siste timen og tok en klokkeklar seier – det er bare å gratulere. På laget til OSS spilte blant annet toppscorer FM Ole Christian Moen, GM Simen Agdestein og GM Emanuel Berg. OSS mønstret et panserlag etter at de sist mistet tittelen Norges beste Onlinelag til Tromsø og de tok hele 159 poeng, mens Tromsø tok 132. Hell kom på slutten og tok tredjeplassen med 127 poeng. Bergens med 118, Helgeland og Salten med 103 og Rogaland med 99 poeng ble de neste på listen.

 

Spillere som utmerket seg

Beste spiller individuelt ble OSS sin FM Ole Christian Moen med some 24 poeng, Tromsøs IM Mads Vestby-Ellingsen tok 22 poeng, mens WGM Niina Koskela ble tredje beste individuelle spiller med 22 poeng. Deretter fulgte FM Ward Al-Tabosch, IM Helge Nordahl og FM Mats Persson – alle på 21 poeng. Stormestrene Simen Agdestein og Benjamin Arvola scoret begge 20 poeng hver og de spilte et virkelig kampparti mot hverandre. Ellers var det morsomt at det 10 år gamle talentet Evsuld Myagmarsuren fikk sjansen mot Simen Agdestein to ganger og han ble ettertrykkelig slått i begge oppgjør. Vi la også merke til at Pål Røyset slo Simen etter at Agdestein strakk strikken for langt i et seiersforsøk. Edit Machlik hadde før øvrig fjerde beste prestasjonsrating med 2590 i Lichessprestasjon og hun slo IMene Helge Nordahl, Kjetil Stokke og Eirik Gullaksen underveis og tapte kun ett eneste parti.

 

Tromsø sjakklubb til topps i B-gruppen

I B-gruppen var det 7 lag og 31 spillere som kjempet om tittelen og ratinggrensen var på 1600. Denne vil bli hevet til 1800 ved neste korsvei i juli da det viste seg at klubbene hadde problemer med å mønstre mannskap. Det ble nok en duell mellom Tromsø og OSS, men denne gang klarte Tromsø brasene og gikk til topps med 86 poeng foran OSS på 70-poeng. Hell kapret tredjeplassen med 66 poeng. Toppscorer i B-gruppen ble Peder Jørgensen fra Skjervøy som spilte for Tromsø med sine 22 poeng. Kim Ottesen fra OSS ble nest beste poengplukker med 21 poeng, mens Mikael Mo fra Selbu og Offerspill tok 18 poeng. Det var to fine turneringer og en flott aften på Lichess. Neste lagturneringen i serien Norges beste onlinelag spilles mandag 19. juli 2021 kl. 18:30.

 

 

 

Her gjør Ole Christian Moen kort prosess på en ung spiller i kongenindisk som svart:

 

En fin IM duell mellom IM Helge Nordahl og IM Mads Vestby-Ellingsen:

Stormestrene Simen Agdestein og Benjamin Arvola spilte et svært komplisert oppgjør i Ulvestadvarianten:

 

 

Benjamin Arvola er der det skjer – han deltok på Tromsøs lag og bidro sterkt til den sterke andreplassen
Foto: Anniken Vestby

 

 

Aktuelle lenker: