Vårt æresmedlem Karl Petter Jernberg fyller 80 år

Karl Petter i stram givakt med sine medaljer fra sjakken
Foto: Anniken Vestby

 

Æresmedlem i Tromsø sjakklubb, Karl Petter Jernberg fyller 80 år

Tromsø sjakklubbs æresmedlem Karl Petter Jernberg har deltatt i sjakk i en mannsalder og fyller 80 år på fredag 1. oktober. Han er et kjent fjes for mange eldre i bybildet og har bodd i Tromsø siden 1952. Han spiller fortsatt sjakk over aldersgrensene og i oppgjøret på bildet vi sender med er aldersforskjellen 68 år!

 

Karl Petter er et av tre æresmedlemmer i Tromsø sjakklubb

Vårt æresmedlem Karl Petter Jernberg fyller 80 år fredag 1. oktober. Han har vært medlem siden 1961 i Tromsø sjakklubb, og han ble æresmedlem i 2011 som et av tre nålevende æresmedlemmer i klubben. Karl Petter er et vandrende leksikon i klubbens indre liv og han husker navn, personer og historier gjennom mer enn 50 år i klubben. Karl Petter har bidratt til jubileumsboka som Audun Pedersen har skrevet og som kom ut i 2018. Han hjalp Arild Ernstsen i sin tid med å nedtegne klubbens tidlige historie, men først og fremst er Karl Petter glad i sjakk og glad i mennesker. Han er ofte å se på byens kaffer der han tar en lite kakestykke, en kaffekopp og ser på livet rundt seg.

 

11 år gamle Sivert Schanche Tørfoss mot 79 år gamle Karl Petter Jernberg med full innlevelse i 2020
Foto: Trond Tørfoss

Tiden går, men Karl Petter består

Karl Petter har spilt Bymesterskap og Klubbturneringer siden tidenes morgen. Han har møtt mange av klubbens talenter mens de slår seg opp og frem i de ulike klassene. Vinner de mot Karl Petter vet de at de skal videre opp i systemet. Han er en slags dørvakt som vinner mot de helt ferske, men som lar seg slå av erfarne spillere. Han er født og oppvokst i Balsfjord, men har bodd på Tromsdalssiden siden 1952. Han har reist rundt og deltatt i 18 Landsturneringer i sjakk og har sjakkvenner rundt om i hele landet. Ofte ringer han rundt og holder kontakt med sjakkvenner, og dessuten spiller han fjernsjakk som er en disiplin av spillet der trekkene sendes til hverandre. I dag går dette over internett – i gamle dager var Karl Petter en flittig sponsor av postverket da han sendte kort til motstandere i inn og utland for hvert trekk han gjorde. Postsjakkforbundet er en av de som vil hedre Karl Petter på den store dagen med blomster.

 

Karl Petter trives bak sjakkbrikkene fortsatt og særlig når Anniken tar bilder gir han et varmt smil
Foto: Anniken Vestby

 

Karl Petter og postsjakken

Karl Petter har spilt postsjakk minst like lenge som han har vært medlem av klubben. Han har altså sjakkvenner over det ganske land og har vært med i landskamper og vennskapskamper over grensene. Han har også vært en betrodd detektiv for fjernsjakkforbundet og har samlet på fødselsdatoer og også datoer folk dør på. Ofte får både fjernsjakkforbundet og Tromsø sjakklubb først beskjed fra Karl Petter når noen dør. Han følger med. Vi i Tromsø sjakklubb gratulerer Karl Petter så mye med dagen og ønsker han lykke til med sjakken videre i klubben! Blomster blir overlevert!

 

I jubileumsboka til Fjernsjakkforbundet er Karl Petter portrettert med bilde og pene ord
Faksimile fra Fjernsjakks jubileumsbok  |  Foto på bilde av Bjørn Berg Johansen 

 

Aktuelle lenker: