Klubbmesterskapet i hurtigsjakk 2021 ble en hard kamp mellom Frode og Frank

16 spillere deltok i Klubbmesterskapet i hurtigsjakk 2021
Foto: Askild Gjerstad

 

 

En fin kveld på sjakklubben før NNM i sjakk

Det ble en bra klubb på kvelden er 16 sjakkfrelste satte hverandre i stevne. Snøen hadde ikke lagt seg i byen denne kvelden midt i november og det var således fint vær ute uten nedbør. Perfekt for sjakk inne med andre ord. Bymesterskapet skulle spilles og stor favoritt var Frode Bull Jæger som var 300 elopoeng fetere enn nestemann i feltet på papiret. De nærmeste utfordrerne til Frode var Odd Kjetil Selnes, som gjestet klubben før NNM, Frank Remman og Simon Steinnes. Kunne vi få en liten bombe denne kvelden? Det var også veldig hyggelig å se noen nye fjes i klubben denne høsten da Andrea Vik prøvde seg for første gang på klubbsjakk og August Solbu var tilbake i full vigør! I tillegg spilte de unge spirene Sivert og Henrik som alltid – så TSKU var godt representert.

 


Luftige og fine lokaler der variert sjakk spiller av alle slag!
Foto: Askild Gjerstad

 

Tre spillere med full pott etter tre runder

Etter at tre runder var unnagjort sto Frank Remman, Frode Bull Jæger og Birk Sæther Rostad på toppen av pallen med 3/3 mulige. Birk hadde møtt relativt svak motstand i de første rundene, mens Frank og Frode hadde betydelig tøffere tak – så de hadde best kvalitet. Ellers startet Simon Steinnes, Jakob Asbjørnsen og Odd Kjetil Selnes med 1.5 av 2 – det var alt duket for et spennende løp. Kunne noen fravriste feltets eneste mesterspiller Bull Jæger et halvpoeng eller to? Tiden vil vise! Michael Fuglesang, Francesco, Ken Moe Carstens, Bjørn Marienborg Strøm og Ken Ronny Schouten startet med 50%  Et spennende løp var lagt.

 

Birk Sæther Rostad – her i kamp med Bjørn Marienborg Strøm – kjempet hele veien høyt opp i turneringen
Foto: Askild Gjerstad 

 

 

Frank Remman tar grep og går i teten etter 4 runder

Så slo Frank Remman til med seier mot de to andre med full pupp. Han smelte like godt til med seire mot Birk Sæther Rostad og Frode Bull Jæger i runde 3. og 4. Mot Bull Jæger vant han sågar med svarte brikker – men noe heldig. Mot Birk straffet Frank lemfeldig åpningsspill fra Birk kontant, Frank fikk et uimotståelig kongeangrep som han fullførte slik at Birk ga like før matten var et faktum. Frode på sin side vant mot Simon Steinnes med måtte altså bite i det sure eple i 4. runde etter dårlig gli. Birk sin seier kom i runde fire mot Bjørn Marienborg Strom. Dermed hadde Frank plutselig 4/4 og ledet med et helt poeng ned til et kobbel av hunder der Frode Bull Jæger, Birk Sæther Rostad, Michael Fuglesang og Jakob Asbjørnsen alle hadde 3 av 4 mulige poeng. Simon Steinnes hadde 2.5 av 4 og jaget bakfra. Det var hele 4 spillere på 50% score på dette tidspunktet – Odd Ketil Selnes, Ken Ronny Schouten, Bjørn Marienborg Strøm og Sivert Schanche Tørfoss. Da er alle de 10 beste i turneringen nevnt, men noen glemt. Nevnes mot August Solbu på 11. plass med 1,5 av 4 og fin flyt i turneringen. August er nemlig bare 9 år gammel og har mye å gå på rent skoleringsmessig og sjakklig på mange plan. Men allikevel viser han et absolutt talent i klubben vår.

 

Frank Remman hadde glien på sin side i 5. runde mot Michael Fuglesang med hvite brikker og vant dette viktige oppgjøret
Foto: Askild Gjerstad 

 

 

Frank Remman styrket sjansene sine i 5. runde – bare Bull Jæger med bedre kvalitet kan innhente han

Frank nedla Michael Fuglesang i 5. runde og igjen hadde han god gli i dette oppgjøret. Frank styrket dermed sjansene sine om Klubbmestertittelen betraktelig. Bull Jæger holdt farten oppe og vant i 5. runde mot Jakob Asbjørnsen. Birk Sæther Rostad og Simon Steinnes spilte en innbyrdes remis og begge var oppe på Topp-5 før siste runde. Birk hadde 3.5 av 5 på tredjeplass, mens Michael Fuglesang, Simon Steinnes, Jakob Asbjørnsen, Odd Kjetil Selnes og Sivert Schancke Tørfoss alle har 3 av 5 på plassene 4 til 8 i turneringen. Alt er duket for en spennende sisterunde der Frank sannsynligvis må ta poeng for ikke å få omkamp mot Bull Jæger om Klubbmestertittelen. Bull Jæger var i stimen, og møtte Birk – hvis det ble likt på poeng mellom han Remman – vil det altså bli omkamp!

 

Klubbmesterskapet 2021 ble en evig kamp mellom Frode Bull Jæger og Frank Remman – en kamp som fortsatte inn i siste runde
Foto: Askild Gjerstad 

 

Spennende sisterunde som kulminerte med en turneringsvinner!

Sivert Schancke Tørfoss slo Frank Remman med de svarte brikkene i siste runde av Klubbmesterskapet i et sterkt parti av unge Sivert på 12 år. Således kunne Frode Bull Jæger på sett og vis ha innhentet Frank – for vant Frode ville han få omkamp om klubbmestertittelen. Men han fikk ikke mer enn remis mot Birk Sæther Rostad og den remisen kom før Frank og Sivert var ferdigspilt. Dermed ble Frank Remman, som ledet an feltet hele veien, seierherre denne kvelden og ny Klubbmester i hurtigsjakk! Frank fikk 5 av 6 mulige, Frode tok 4.5 av 6, mens det var et hundespann på 4 sjakksultne karer som tok plassene 3-6. Dette var Michael Fuglesang på 3. plass, Birk Sæther Rostad på 4. plass, Simon Steinnes på 5. plass og Sivert Schanche Tørfoss på 6. plass. Alle disse fire tok 4 av 6 mulige poeng. Det var en frisk sisterunde og kamp helt til døra – en kamp Frank vant og han er altså vår nye klubbmester i hurtigsjakk.

 

 

Henrik Marienborg Strøm og Sivert Schanche Tørfoss i aksjon i et oppgjør Sivert vant – Sivert slo også den nybakte Klubbmesteren i hurtigsjakk i siste runde
Foto: Askild Gjerstad

 

 

Dom andra – mye positivt

Det er morsomt å se sjakkfedre som Bjørn Marienborg Strøm og Ken Ronny Schouten kose seg på klubben og levere gode resultater i langsjakk. Det er fint å se så mange nye fjes på klubben og denne gang var det altså spesielt hyggelig at August Solbu på 9 år var tilbake i klubblivet. Han forfrisket med en seier og hadde grunn til å være fornøyd med det. Sto også godt mot blant annet Sivert og har et talent som vil – hvis det foredles litt – gi store utslag. Michael Fuglesang tok altså en flott tredjeplass med Birk, Simon og Sivert på slep. Jakob Asbjørnsen tok 7. plass og det er alltid hyggelig å se at Henrik har vært i sjakklubben. Får han litt retning og posisjonell forståelse inn i spillet sitt vil han også gjøre sjumilssteg på kort tid. Sivert er allerede der – posisjonelt godt skolert og på vei mot klasse 1. Sivert skal trolig spille klasse 2 i NNM i helga – det blir en spennende start. Henrik skal også spille klasse 2 og det er bare å glede seg! August spiller i barneturneringa og kan komme høyt opp om tålmodigheten er der. Vi ønsker våre lykke til med NNM – det blir et flott mesterskap som altså går i helga på Scandic Grand hotell her i Tromsø.

 

August og Henrik fra TSKU kjemper godt på sjakklubben og gir hverandre alltid en fight!
Foto: Askild Gjerstad

 

 

Dette var 7. runde i Høstcupen 2021 der Simon Steinnes fortsatt ligger i tet

Simon Steinnes leder klasse Mester og klasse 1 foran Birk Sæther Rostad og Jakob Asbjørnsen i begge klasser. I klasse på er rekkefølgen litt annerledes, der leder nemlig Birk knepent på Simon med Asbjørnsen på tredjeplass. Vi ser at Sivert Schanche Tørfoss ligger suverent i tett i klasse 4 foran Loic Guegan og Henrik Marienborg Strøm. I Klasse 5 leder Loic Guegan foran Henrik Marienborg Strøm og Ken Moe Carstens. Det er nå en runde igjen av Høstcupen 2021 og vinnerne av hver klasse vil få et bokgavekort pålydende 250 kroner.

 

 

Aktuelle lenker: