Torbjørn og Pål kjempet det ut på klubben torsdag

Bilde fra en klubbturnering en torsdag i Tromsø sjakklubb
Arkivfoto: Frank Remman

 

 

Et rotterace mot slutten

Torbjørn Valvåg, Pål Røyset og Benjamin Halvorsen hadde en tett kamp på klubben torsdag og kun et halvpoeng skilte disse spillerne på de tre øverste plassene. Torbjørn og Pål spilte 1-1 i innbyrdes partier. Benjamin slo Pål 2-0 innbyrdes og Torbjørn slo Benjamin 2-0 innbyrdes. Dermed var det tett innbyrdes også. Torbjørn ledet turneringen lenge, men han gikk på to smeller mot August og Sivert på slutten som nesten felte han. Pål fikk nemlig kun tapene mot Torbjørn og Benjamin, men da Torbjørn sto med 3 tap til slutt han også – var det Torbjørn som hadde ledet løpet som hadde best kvalitetspoeng av de to og gikk til topps! Det var totalt 13 personer som prøvde seg på klubben denne kvelden og relativt sett var det August som var stjerna da han slo både Torbjørn og Sivert og imponerte stort med en 1335-prestasjon denne kvelden. Sivert spilte ikke sin beste sjakk og måtte nøye seg med femteplass. Den siste som klarte 50% score var Jakob Asbjørnsen på sjetteplass.

 

Bjørn og Brajan i kamp på klubben der 13 spillere deltok
Foto: Trond Tørfoss

 

Til topps med Torbjørn Valvåg i Vårcupen 9

Torbjørn hadde allerede 6 seire i Vårcupen, nå tok han sin 7. seier – sterkt! Torbjørns tre tap er nevnt, ett kom mot August Solbu og ett mot Sivert og ett mot Pål. Ellers viste Torbjørn seg fra sin beste side og han vant to oppgjør mot Benjamin Halvorsen på tredjeplass. Torbjørn startet med å slå August, ellers slo han til med seire mot Åge Dyb, Henrik Marienborg Strøm, Jakob Asbjørnsen, Sivert, Pål og Stein Paulsen. Til sammen tok Torbjørn dermed 9 av 12 mulige og kom likt med Pål, men med bedre Buchholtz-kvalitet gikk Torbjørn velfortjent til topps. Han vant jo flest oppgjør mot Topp-3 blant de beste. Det blir spennende å se hva Torbjørn får til i helga da Aprilsjakken går av stabelen.

 

Torbjørn Valvåg tok nok en førsteplass på klubben
Arkivfoto: Anniken Vestby

 

Pål Røyset på andreplass

Pål Røyset fikk altså også to tap, ett mot Torbjørn og to mot Benjamin. Men han klarte å holde ungdommen i form av Sivert og August på en armlengdes avstand og vant greit her i begge oppgjør. Pål startet ballet med seier mot Jakob Asbjørnsen før han slo Torbjørn i andre runde og Sivert i tredje runde. Så ble det seier over Bjørn Marienborg Strøm og Simon Steinnes i rundene 5 og 6. I runde 8 og 9 ble det så seier mot August og Sivert og i de to siste rundene slo Pål til med seier mot Åge Dyb og August Solbu. Pål har vært inne i en litt tung periode som sjakkspiller og han falt fra godt over 2200 til rundt 2050 i langsjakk før pendelen nå peker oppover igjen i årets klubbmesterskap der han imponerer.

 

Sivert Schanche Tørfoss og Pål Røyset i kamp – Pål vant 2-0 i oppgjørene deres denne kvelden
Foto: Trond Tørfoss

 

Benjamin Halvorsen ett fattig halvpoeng bak vinnerduoen

Benjamin kom på tredjeplass etter å ha ligger på andreplass, kun halvpoenget bak Torbjørn etter 7 runder. Men så kom det to indre og vekk’me’n. Ja, Torbjørn slo da Benjamin i to strake runder og det svei. Etter dette avsluttet Benjamin stilrent med tre seire og han endte dermed opp kun et fattig halvpoeng bak vinnerduoen. Benjamin åpnet ballet med remis mot Bjørn Marienborg Strøm. Deretter slo han Åge Dyb, Simon Steinnes og Pål Røyset på stripe før første tap kom mot Sivert. To seire til kom mot Henrik Marienborg Strøm og Sivert Schanche Tørfoss før tapene mot Torbjørn. I de tre siste rundene slo Benjamin Pål Røyset, Jakob Asbjørnsen og Åge Dyb. Dermed ble det to attraktive seire mot Pål, men allikevel kun tredjeplass denne kvelden. Benjamin skal være turneringsleder for barnesjakken i helga med over 30 unge, håpefulle spillere på plass. Han er leder i TSKU og et flott tilskudd til klubben etter at han kom hjem fra militærtjenesten.

 

Torbjørn Valvåg og Benjamin Halvorsen spiller det ut
Foto: Trond Tørfoss

August Solbu strålte denne kvelden

August Solbu imponerte stort med en flott fjerdeplass og viste seg på slutten av turneringen fra sin aller beste side. August ofret ifølge Torbjørn to lette offiserer mot han i nest siste runde for et drepende angrep som ble kronet med et dronningoffer med påfølgende matt. August var ikke like positiv til eget angrep og mente Torbjørn hadde forsvar. Uansett er det sterkt angrepsspill som gir August hans flotte seire på klubben. Mot Sivert fikk August satt dronning i fare, og vant en kvalitet på det med en avdekker av løperen og springar og August vant den resulterende stillingen – sterkt! I tillegg til Torbjørn og Sivert, vant August mot Jakob Asbjørnsen, Simon Steinnes og Henrik Marienborg Strøm. Ellers blir det spennende å følge August i helga i Aprilsjakken der han er i favorittsjiktet i C-klassen!

 

Jakob Asbjørnsen og August Solbu i kamp på klubben
Foto: Trond Tørfoss

 

Sivert Schanche Tørfoss på femteplass

Sivert tapte to partier mot Pål, spilte 1-1 mot Benjamin og spilte 1-1 mot Torbjørn. Når han så tapte mot August Solbu – som ofte er briljant – ble det et par tap for mye til å kjempe i toppen denne gang. Sivert slo altså Benjamin og Torbjørn i enkeltpartier i tillegg vant han mot Henrik, Simon, Bjørn, Jakob og Stein Paulsen som kom med i slutten av turneringen. Sivert skal spille i A-klassen i Aprilsjakken i helga og har rundt 1850 i Elorating for tiden. 13-åringen har i en lengre periode hatt meget fin fremgang og det blir spennende følge han i helga.

 

Sivert Schanche Tørfoss i Bodø høsten 2022
Arkivfoto: Trond Tørfoss

 

Dom andra – tøffe tak i møte med toppen

For de andre ble det tøffe tak mot de beste og bare Jakob Asbjørnsen klarte 50% score i resten av feltet. Han klarte seg bra denne kvelden og ville gått opp 27 Elopoeng om turneringen var ratet. Hans seire kom mot Henrik, August, Bryan, Åge Dyb, Bjørn og Brajan. Åge Dyb Hagerup og Simon Steinnes tok 5.5, mens Henrik tok 5 poeng og pappa Bjørn måtte nøye seg med 4.5 av 12. Det var en fin kveld på klubben der Simon forbilledlig holdt høy fremdrift i turneringen som turneringsleder slik at de var ferdig like før klokka 21. Det var to unge spillere fra TSKU med på festen. Brajan og Bryan fikk det forventet nok tøft, men de lærer masse slik en alltid gjør mot sterk motstand! Standaren er satt for de unge!

 

Stein Paulsen kom inn og slår her Åge Dyb Hagerup i en duell med hvite brikker
Foto: Trond Tørfoss

 

Pål Røyset fikk grei skuring mot Sivert i deres første møte:

 

Klikk på grafikken for større versjon  |  Design og Excel Jan S. Berglund

 

Aktuelle lenker: