Birk vs. Birk i finaleduell på klubben torsdag!

14 sjeler kom på klubben der det ble spilt hurtigsjakk denne kvelden
Arkivfoto: Frank Remman

En flott sjakkveld i vinterferien

Det ble en steike fin kveld på klubben med 14 spillere på plass og oppadgående kurve. Mange av de nye var der, en ny kar kom til, Erik Kjellmann – velkommen skal han være. The Usual Suspects var på plass i form av Simon Steinnes, Francesco, Birk Sæther Rostad, Jakob Asbjørnsen og Bjørn Marienborg Strøm. Birk Gulljord er også aktiv igjen og vi la merke til at Henrik og August fra TSKU sitt Kurs 8 var på plass for å bryne seg på de voksne! Ellers en del ferskinger og det er bra! Øystein Rostad var også tilbake og alt var duket for en fin kveld.

9 år gamle August Solbu er blant de i størst fremgang på klubben for tiden – han gjorde det finfint!

Mange favorittseire i første runde

Det ble favorittene som stort sett vant i første runde. Men 17-18 år gamle Njård Håkstad imponerte stort i denne runden ved å vinne mot Jakob Asbjørnsen. Ellers vant August Solbu mot Bjørn Marienborg Strøm – sterkt av en 9-åring! – og ferske Vebjørn Ravlo slo til med seier mot den etter hvert erfarne Øystein Rostad med hvite brikker. Når så Simon Steinnes, Birk Sæther Rostad og Francesco også vant og Truls Stenersen slo Henrik fikk vi en resultatliste med 7 stykker på delt førsteplass og alt lå til rette for hard kamp videre.

Simon Steinnes er en habil klubbspiller og tok en tidlig ledelse

Tre mann i tet etter to runder

De antatt tre største haiene i feltet slo til med seire i andre runde. Dette var Francesco, som er selvlært i sjakk – men som har spilt siden barndommen. Det var Birk Sæther Rostad som er 16 år – men som faktisk ikke har gått gradene i TSKU – men han trener med Sjakkfantomet og er i flott utvikling for tiden. Simon Steinnes vant også og var den tredje spilleren med full pott. Dermed sto altså Birk, Francesco og Simon på toppen av tabellen etter to runder. Vi la merke til Henrik Marienborg Strøm vant i denne runden, at Jakob slo tilbake etter tapet i førsterunden og at Birk Gulljord tok en seier. Abdalla var den siste som stakk av med en seier i andrerunden og det gjensto nå fire runder ved Helvetesveita der sjakklubben ligger!

Birk Gulljord hadde en flott turnering denne kvelden og alt i andre runde tok han et helpoeng!

Simon alene i tet etter tre runder

Simon slo Francesco i et viktig parti i tredje runde. De to bruker å ha harde kamper sammen og Simon har nok et lite tak på Francesco, og denne gang var han også svart i partiet. Birk Sæther Rostad måtte avgi remis, men tok likevel en andreplass etter tre runder med 2.5 av 3. Njård Hokstad var igjen på vinnersporet og slo Vebjørn. Birk Gulljord vant også – denne gang mot solide Jakob Asbjørnsen. August Solbu vant, det samme gjorde Abdalla Hassan – begge opp på 2 av 3 mulige – noe hele 5 spillere hadde etter tre runder. Henrik Marienborg Strøm imponerte stort med remis mot Birk Sæther Rostad. Ellers fikk Bjørn Marienborg Strøm seg sin første seier.

Sjakklubben en helt vanlig torsdag i 2021 – Francesco stå og følger med
Arkivfoto: Trond Tørfoss

Birk slo til med seier mot Simon og gikk opp i teten!

Birk Sæther Rostad føk forbi Simon på tabellen etter en svartseier mot klubben turneringsleder. Når så Francesco slo til med seier mot August, var det Birk i tet med 3.5 foran Simon, Francesco og Birk Gulljord etter 4 runder. Birk Gulljord er tilbake etter flere år uten sjakk. 16-åringen gikk i TSKU i barndommen og jeg husker han som en ivrig sjakkspiller – men plutselig fikk han andre sysler. Da er det desto hyggeligere at det går godt med hans comeback i sjakken. Til helga skal han spille KM lag sammen med Simon, August og Jakob Høifødt. Henrik Marienborg Strøm smelte til med en flott seier mot Njård, som du skjønner er en habil spiller og som hyggelig nok var innom klubben i kveld. Vebjørn vant også i fjerde runde, mens Øystein Rostad fikk sin første seier og kunne glede seg over å se sønnen Birk i tet!

Henrik og pappa Bjørn i aksjon – Henrik Marienborg Strøm slo til med 2.5 på de første 4 rundene!
Arkivfoto: Uranbaatar Erdenebileg

Femterunden forsterket tetbilde

Bare Francesco i Topp-4 tapte i femte runde. Det var Birk Sæther Rostad som slo til med nok en seier, denne gang mot Francesco. Simon Steinnes vant mot Vebjørn og med 4 av 5 lå han dermed 1/2 poeng bak Birk når finalerunden skulle spilles. Birk Gulljord spiller sterkt for tiden og var helt oppe på tredjeplass med 4 av 5 mulige før siste runde. Francesco på fjerdeplass med 3 poeng. Ellers et hav av spillere på 2.5, nemlig Truls, Henrik, August, Njård og Bjørn. At Henrik Marienborg Strøm og August Solbu fra TSKU sine kurs er oppe over midten av feltet er lett oppsiktsvekkende – meget bra utvikling på de unge! Så er det duket for siste runde – hva kom til å skje?

Birk Sæther Rostad etter seier på Sortland i 2020
Arkivfoto: Maria Sæther

Finalerunden – Birk Sæther Rostad sin første seier i Tromsø sjakklubb

Så ble det et finaleoppgjør mellom Birk Gulljord og Birk Sæther Rostad som skulle avgjøre det hele i 6. runde. Sæther Rostad ville vinne med remis viste det seg etter at Simon Steinnes tapte mot Bjørn Marienborg Strøm. Birk viste seg sterkest i dette oppgjøret og vant med de svarte brikkene og dermed vant han sin aller første sjakkturnering på klubben vår. Sterkt! Birk trener godt, har interessen for å bli bedre og liker god angrepssjakk – det var ingen stor overraskelse at akkurat han vant denne kvelden. Simon tok en velfortjent andreplass etter å ha slått både Birk Gulljord og Francesco i kampen om pallplassene. Disse tre kom likt med 4 av 6 mulige, men Simon hadde altså den beste turneringen og kom på andreplass, mens Birk Gulljord kastet seg et halvt kvalitetspoeng foran Francesco og tok tredjeplassen. På fjerdeplass kom Francesco, på femte kom Truls Stenersen med 3.5 av 6. Gledelig nok kom sønn og far Marienborg Strøm på sjette og syvende plass. De må ha drukket Møllers Tran i dag tidlig, for aldri før har begge fått over 50% før i våre turneringer. Bjørn slo Simon i sisterunden, mens Henrik slo til og vant mot Vebjørn og kom altså på plassen foran sin far. August og Njål tok begge 2.5 og endte på åttende og niende plass i turneringen. Abdulla måtte på jobb underveis, men tok tiende plass med 2/4 mulige. Det var en fin kveld og nå folkens går det mot lysere tider for sjakken håper jeg. Møt opp – her er aktivitetskalenderen vår!