FIDE-ratet hurtigsjakk vunnet av Gunnar Lund

11 sjeler fant veien til sjakklubben og FIDE-ratet hurtigsjakk denne mailørdagen

Gunnar i egen klasse

Gunnar var suveren i den FIDE-ratede hurtigsjakken. Han remiserte riktignok Sivert i tredje runde, men smelte til med fem stolper i tabellen i de andre partiene og vant som han ville på 5.5 av 6. Både Jan S. Berglund, Benjamin Halvorsen og de andre ble for lett denne gang. Spennende nok hadde August en svært interessant stilling mot Gunnar etter 14 trekk, der han fort kunne fått fordel med svart. Mot Sivert var Gunnar den som var nærmest seier etter at han kom materiell over, men Sivert klarte en meritterende remis. Ellers ble Benjamin Halvorsen nr. 2 og Sivert Schanche Tørfoss nr. 3 i turneringen. Det var 11 deltakere og en fin liten turnering i Tromsø sjakklubb.

13 år gamle Olav Nikolai Sørensen i kamp med Birk Gulljord som har hvite brikker

Gunnar Lund var best denne formiddagen

Gunnar studerer i Frankrike og er hjemme en periode nå. Han var på klubben på torsdag og tok 4/4, mens han på lørdag altså tok 5.5 av 6 og vant som han ville. Han startet showet med seier mot Birk Gulljord, så måtte Benjamin Halvorsen ned før Sivert sto på menyen. Gunnar vant der en løper for en bonde, men Sivert mener han hadde en del kompensasjon i tillegg med sine aktive brikker og han klarte å hale en remis ut av stillingen. Deretter klinket Gunnar Lund til med tre strake seire. Peter Utnes, Jan S. Berglund og August Solbu måtte ned. En grei dag for Gunnar som gjorde det som forventet. Vant klart.

10 år gamle August Solbu fightet godt mot overmakten Gunnar Lund, men måtte gi tapt

Benjamin Halvorsen tok andreplassen med 4/6

Benjamin tapte kun mot Gunnar Lund. Han var også i hardt vær mot Sivert etter å ha ofret en offiser uten å få tilstrekkelig ut av det. Men her tapte Sivert på tid. Alt i første runde slo Benjamin til med en seier – mot den unge Brajan Szymanki, så ble det tap for Gunnar og remis mot August som imponerte denne kvelden mot de beste. I fjerde runde slo Benjamin så Birk Gulljord, før han slo Sivert i nevnte oppgjør i femte runde. I sjette og siste runde ble det remis mot Peter Utnes. Benjamin gjorde det dermed som ratingforventet og han kom på en fin andreplass i turneringen. Psykologistudenten som tidligere gikk på Telemark Toppidrettsgymnas er gledelig nok aktiv i klubblivet igjen og han er leder av TSKU – med ukentlige treninger på mandagene av unge elever. Veldig bra!

Her spiller Peter Utnes med hvit og Benjamin Halvorsen remis – en remis som første Benjamin opp til andreplass i turneringen

Sivert Schanche Tørfoss snek seg inn foran Jan S. og endte på pallen

Sivert hadde og en grei turnering – akkurat som forventet scoremessig. Han startet løpet sitt med to seire, mot Henrik Marienborg Strøm og Peter Utnes og da han i tredje runde klinket til med remis mot Gunnar Lund, så det lyst ut. Seier mot August Solbu i fjerde runde var også meget bra, men så tapte han altså de to siste oppgjørene. Først mot Benjamin, så mot Jan S. Sivert var nok litt sliten mot Jan S. på slutten av turneringen, for han spilte langt under pari her. Ellers er det bestemt at den sterke 13-åringen skal forsøke seg i sin første Internasjonale turnering når han spiller Norway Chess Open i Stavanger i slutten av mai. Det blir spennende! Tredjeplass ble det på lørdag og en grei gjennomkjøring i den FIDE-ratede turneringen.

Sivert og Jan S. i kamp i et oppgjøre Jan S. vant – men Sivert i sin sjakkgenser tok likevel tredjeplassen

Dom andra – dessverre et magert oppmøte!

Det var ikke så mange som vi håpet på i vår FIDE-ratede turnering på lørdag. 11 deltakere var svakt. Jan S. Berglund ble nr. 4 på samme poengsum som Sivert med 3.5 av 6. På femteplass kom Peter Utnes med 50% score, hans beste resultat var remisen mot Benjamin i siste runde. På sjetteplass kom Birk Gulljord, han spilte blant annet en remis mot Jan S. Henrik Marienborg Strøm ble nr. 7, et fint resultat med 3 poeng og en fin plassering. Men motstanden var ikke så sterk som den fort kunne vært. Ja, for August på 8. plass hadde vesentlig sterkere motstand etter en kanonstart der han slo Jan S. Berglund og remiserte Benjamin Halvorsen. Det førte til at August ble turneringens ratingvinner – opp 27 nye Elopoeng. Nå er siste helgeturnering før sommeren i Tromsø over – neste helg spiller Rallarsjakken i Narvik.

Henrik tok flotte 50% score, her i kamp med Viljar fra Skjervøy i et oppgjør han vant

FIDE-ratet hurtigsjakkturnering i Klubben på lørdag 29/4 i Turneringsservice med resultater og tabell