Høstsjakken begynner på torsdag

6. september 2014
By

Foto: Hanneke Luijting

Nå skal vi omsider finne ut av hvem som egentlig er klubbens beste til å spille sjakk, om høsten. Brødrene Røyset beviste jo ettertrykkelig i Trondheim i juli at på sommerføre er det ingen som når dem til knærne. I sterk varme og svak medvind er de nærmest utilnærmelige begge to, og det blir lenge til noen tør å utfordre dem under slike forhold igjen.

Likeledes viste Turov under Klubbmesterskapet og Bymesterskapet en imponerenede stødighet på holkete vinterføre. Motstandere med mer eller mindre djupt nedsnødd posisjonsforståelse ble måkt av brettet med en slik kraft at brøytekantene står der den dag i dag.

Men nå er det altså høst. Og hvem som vil beherske de utfordringer det måtte medføre, ja se, det vet vi ennå ikke. Om høsten kan man jo som kjent lett havne i gjørmete stillinger, spesielt dersom man begir seg ut i ukjent og ulendt terreng. Riktig grisete kan det bli. Væromslagene kommer svært plutselig, og før man vet ordet av det kan det ha snudd fra den rene idyll til sterk motvind med -8,7 på Stockfish i kastene. Det gjelder med andre ord å stille seg opp stødig, med slavisk og slagstøvler, samt å huske på at det treet som bøyer seg, det knekker ikke.

En spennende sesong, og turnering, er det i hvertfall helt sikkert at det blir. Formatet blir 5-runders Berger-turnering, som innebærer at det deles inn i jevnbyrdige grupper på 6, der alle spiller mot hver av de 5 andre. Den laveste gruppa blir muligens kjørt som en Konrad-turnering, som innebærer at man spiller så mange av de 5 rundene som man vil, samt at man har lov til å endre på stillinga på brettet mens motstanderen er på do. Det siste var tull. Spillestart kl 18:30 (OBS!). Vel møtt!

Tromsø Sjakklubb på Facebook