På påskeraid etter rating

7. april 2015
By
Mads Vestby-Ellingsen

Mads Vestby-Ellingsen

For noen er påska ski og hytte på fjellet, for andre er det krim og hjemme i godstolen. For andre igjen er det å spille sjakk. Fra TSKU og TSK har det vært en anseelig menge spillere som har benyttet påskeferien til å spille ulike turneringer. På Fagernes har Hans Olav Lahlum arrangert sin årvise påsketurnering med sterk deltagelse – deriblant en delegasjon fra Tromsø. Andre igjen har tatt turen helt til Danmark og DM i skak.

Resultatene var jevnt over fremdragende! Så og si alle hentet inn dugelige mengder ratingpoeng. Alt i alt ble det hentet 419 internasjonale ratingpoeng hjem til Tromsø i påska!

Her er alle ratingfremgangene (internasjonal rating):

Benjamin Halvorsen, +80
Gunnar Lund, +73
Monica Machlik, +72
Mads Vestby-Ellingsen, +69
Harald Christian Vestjord, +55
Hans-Henry Jacobsen, +29
Pål Røyset, +27
Endre Machlik, +10
Elise Sjøttem Jacobsen +8 poeng
Jon Machlik, +3

Her er noen av prestasjonene som kan nevnes:

  • Pål Røyset (2251) havnet mitt i feltet med 4.5 poeng og på veien tok han både en IM-skalp og slo en sterk FM på over 2400. Den 7-dobbelte nordnorske mesteren hadde en ratingprestasjon på 2394 og ser ut til å være i rute til sommerens eliteklasse.
  • Benjamin Halvorsen var lavest ratet internasjonalt i sin gruppe på 24 spillere, men ble nr. 10 med en ratingfremgang på sterke 80 poeng!
  • Monica Machlik fikk en sterk 5.plass blant 66 deltakere i det åpne NM. Hun plusset på nok elopoeng til å passere 2000-grensen både nasjonalt og internasjonalt med god margin.
  • Tor Fredrik Kaasen klarte seg meget pent i topp-gruppen i en internasjonal turnering og fikk sterke spillere som f.eks. WGM Dolzhikova bak seg på tabellen. Han gikk litt ned i rating, men Tor Fredrik har nå en så høy rating at den begynner å bli vanskelig å forsvare i hver eneste turnering.

I Danmark ble det laget en liten sak om Benjamin Halvorsen som du kan lese her.

Her er et utvalg bilder fra turneringene. Flere er å finne på TSK og TSKUs facebook-sider!

Benjamin

Hans Henry Elise og Mads

 

 

Foto: Tom Eriksen

Foto: Tom Eriksen

Harald

Tromsø Sjakklubb på Facebook