Tromsøspillere på sjakktur til Benidorm!

5. desember 2013
By

Et helt reisefølge på totalt 25 spillere og ledsagere er reist til et varmere land for å spille sjakk akkurat nå.
Christian Grundekjøn, Jan Roksvold, (Maxim Turov, Irina Turov, Alexander Turov, Dmitri Turov), Amir Keadana, Edit Machlik, Monica Machlik, Endre Machlik, Jon Kristian Røyset, Pål Røyset, Mads Vestby-Ellingsen, Benjamin Halvorsen, Sigve Saman Zandi, Harald Christian Vestjord, Elise Sjøttem Pedersen, Elise Forså, (Lena Halvorsen, Anniken Vestby, Nora(mamma Harald), Trond Vestjord, Eva Sjøttem, Terje, Saeed Zandi)

Vedlagt følger et lite reisebrev og noen bilder:

Nesten en uke inn i Benidorm-turen, og både spillere og «ventere» har herlige dager.

Været varierer voldsomt, vi har både hatt skikkelig kalde netter og en heftig nattestorm. Men snø har vi vært velsignet fri for. I dag har vi nærmere 20 varme og sol fra skyfri himmel. Det er jammen ikke verst å være sjakkforelder, altså.

Spillere og foreldre har funnet fram til en utmerket rytme, hvor alle får hjelp til både lekser og prepping – alt etter hvor de enkelte har sin kompetanse. Skikkelig stjerneeksempel på det gode samarbeidet klubbene har. Og alle heier hverandre fram og jubler for hverandres prestasjoner. Fantastisk!

Hele 15 Tromsøspillere er altså i aksjon i Benidorm! 54 poeng har gjengen totalt spilt inn på de 8 første rundene. Det siste av disse ble spilt inn i klassen under 8 år(!) av Aleksander. Vi gratulerer yngstemann i Tromsø-flokken!
 
I A-gruppa(rating opptil 2300) har Pål gjort en god turnering så langt. 5,5 poeng har det blitt og ratingprestasjon på 2271. Jon Kristian og Christian har tatt henholdsvis 4,5 og 4 poeng. Blant de unge lovende i A-gruppa har både Monika(3 poeng), Edit(2,5) og Elise F.(2,5) gjort solide prestasjoner som er høyere enn ratingen.
 
Minst like artig og positivt for fremtiden er det å kikke på resultatene som våre yngste har fått til i B-gruppa(rating opptil 2000). Ved siden av NTG-elev Amir(vunnet flere titalls ratingpoeng) har debutantene Mads(4 poeng), Sigve(3), Harald(2,5) og Benjamin(3) sanket imponerende mange poeng og slått til med ratingprestasjoner på over 1500 hele gjengen!! De har også fått verdifull erfaring med det å spille internasjonal turnering.
 
Endre, Elise SJ og Jan plukker også jevnt og trutt med poeng. 
Det er enda 2 runder igjen før turneringen avsluttes og vi gleder oss til mer moro!  (Hilsen Christian og Anniken)
Link til turneringa
http://chess-results.com/tnr105011.aspx?lan=2&art=25&fedb=NOR&turdet=YES&flag=30&wi=984&zeilen=99999
DSC06664_1 DSC06670 DSC06669 DSC06668 DSC06667 DSC06666 DSC06665PS! En runde før slutt har Tromsøs spillere faktisk sanket 214 internasjonale ratingpoeng til sammen!

Tromsø Sjakklubb på Facebook