Et tilbakeblikk på Klubbmesterskapet: Gunnar Berg Hanssen ny klubbmester

Klubbmesterskapets siste runde er godt over og vi kan oppsummere mesterskapet

Gunnar Berg Hanssen er ny klubbmester

I Mesterklassen var det to deltakere som så seg nødt til å trekke seg før det var skikkelig i gang i årets klubbmesterskap. Dermed var det 6 spillere som kjempet det hele ut. Gunnar Berg Hanssen ble den store spilleren i Mesterklassen med full pott og 5/5 mulige i spilte partier. Et fantastisk flott prestasjon av Gunnar Berg Hanssen og en imponerende rekke med seire og flott ratingfremgang. Sivert Schanche Tørfoss ble nr. 2 med 5 av 7, mens Birk Sæther Rostad ble nr. 3 med 4.5 av 7.

Gunnar Berg Hanssen ble årets Klubbmester i Tromsø sjakklubb!

Klasse 1 vunnet av Frank Remman

Klasse 1 var den klassen som fungerte desidert best denne høsten med hele 28 spilte partier og god stemning. Frank Remman vant klassen ved å vinne sine 5 første spilte partier! Dermed var seieren sikret og det ble til slutt 5/7 mulige etter to tap på slutten for en Frank som ikke var i like godt slag helt på slutten. Allikevel ble det en flott seier i gruppen for Frank og sterk innsats. Birk Gulljord gjorde også en sterk turnering og ble nr. 2 med 4.5 av 7 og en ratingfremgang på hele 56 Elopoeng. Rune Vik-Hansen på sin side tok en oppmuntrende tredjeplass med 4/7 mulige etter å ha slått vinneren Frank Remman i siste runde. Nevnes må også 11 år gamle August Solbu som smelte til med 3 av 7 i en sterk gruppe. Dette førte til at han gikk mest opp i hele mesterskapet med sin høye ungdoms-K. Han gikk nemlig opp hele 68 Elopoeng. Vi gratulerer!

Frank Remman slo til og vant Klasse 1 med 5 av 7 mulige

Konradklassen vunnet av Michael Nilsson

Michael vant Konradklassen etter å ha slått toer Sigve Andreas Mikkelsen to ganger med finaleoppgjør i siste runde. Michael tok 5/7 mulige – vant alle sine spilte partier og hadde en god turnering. Sigve Andreas Mikkelsen ble nr. 2 i gruppen med 4/7 mens Bjørn Marienborg Strøm mot tredjeplassen med 3/7 mulige. I dag tar vi et dypp i partiene som ble spilt i mesterskapet og ser på et knippe av dem. Vi får servert Gunnar Berg Hanssen sin seier mot Torbjørn Valvåg kommentert av mesteren selv. Ellers ser vi partiet Frank var mest fornøyd med, seieren til August over Benjamin og Benjamins revansje – seieren mot Frank.

Svensken i klubben, Michael Nilsson, var beste spiller i Konradklassen med full pott i spilte partier

Gunnar Berg Hanssen kommenterer:

Frank Remman svinger pisken med svarte brikker:

August Solbu imponerer:

Benjamin Halvorsens fulltreffer:

Benjamin skuffet i klubbmesterskapet totalt sett, men slo tilbake og vant mot vinneren i siste runde