Klubbmesterskapets 5. runde ga klar finalegruppe

Klubbkveld i Tromsø SK – Den store finalehelga spilles i klubbens lokaler

Tre spillere videre fra Mester A

Til syvende og sist gikk hele tre spillere videre fra Mester A til finalesluttspillet i Den store finalehelga. Dette var vinneren Mats Bergvoll som tok 4 poeng samt Gunnar Berg Hanssen som tok 3 poeng og Endre Machlik som begge tok 2.5 av 5. Gunnar Lund tok også 3 poeng i denne gruppen, men det åpnet seg en åpning for andre da Gunnar høflig takket nei til å spille sluttspillet. I 5. runde spilte Gunnar Berg Hanssen en remis i sterk underkant mot Endre Machlik. Endre sto nemlig til vinst det meste av veien med kvalitet over og bare tidsnøden hans før trekk 40 drepte sjansene da han la et egg i trekk 36 og måtte ta ut evigsjakker. Gunnar trommet nemlig opp motspill kokt på en spiker i dette partiet, så her slapp den sympatiske Gratangsværingen med bosted i Tromsø med skrekken! John Joensen mot Mats Bergvoll ble en sicilianer der John spilte på Grand Prix-angrepet med hvit og fikk etter hvert opp en vunnet stilling mot Mats Bergvoll med hvitfeltsterror og gode saker. Men selv med bonde over i sluttspillet og et vunnet sluttspill fikk ikke John seg til å spille det hjem til seier. Det ble stang ut for Færingen i årets klubbmesterskap selv om han vant mot Frank Remman i et utsatt parti denne uka.

Mats Bergvoll vant klasse A og er i finalegruppen kommende helg

To spillere videre fra Mester B

Frode Bull Jæger var den eneste uansett klasse som kom opp på 4.5 av 5 mulige. 51-åringen holder seg ung lenge og spilte tidvis sterk sjakk og sopte altså inn poeng. De to siste partiene hans mot Røysetbrødrene var likevel shaky og da særlig partiet mot Jon Kristian Røyset fra tredje runde som ble spilt som utsatt parti mot slutten. Frode vant et rufsete parti mot Pål der hele veien spilte best, men der Pål spilte langt under pari. Det blir enten Pål eller Audun som slår følge med Pål til finalespillet. Audun har et utsatt parti som spilles på torsdag mot Jon Kristian og vinner han dette er Audun kvalifisert til Bymester’n som finalegruppa heter. Vinner Jon Kristian eller spiller remis får plassen – for Jon Kristian har som Gunnar Lund takket nei til finalespillet selv.

Audun Pedersen har ifølge sannsynlighetsberegning kalkulert av TS sine sjanser til å ta seg til finalen

Luis klar fra Konradklassen.

Luis sto over sisterunden av Konradklassen – han hadde viktigere gjøremål denne kvelden på studiene sine og han var alt kvalifisert i realiteten til Den store finalehelga. Luis tok plassen og blir en spennende start. Francesco Galbiati ble også tilbudt en plass i finalen og det samme ble Kristian Schmidt på tredjeplass i Konradklassen. Når ingen av disse to plassene gikk de til andre i klasse Mester. Slik får vi en sterk og god finale i årets Klubbmesterskap 2019. Både Luis og Francesco vant fire av fem partier i årets klubbmesterskap og begge spilte fire partier hver uten å møtes. Dermed ble det førsteplass på Luis og andreplass på Francesco – Middelhavets sønner imponerte mest i denne gruppen. Kristian Schmidt tok den siste pallplassen etter remis mot Simon Steinnes i siste runde. Kristian tok 3.5 av 5. På fjerdeplass kom Nikolai Olsen Wernberg med 3.5, men Simon Steinnes tok femteplass med 3 av 5. Det samme fikk Øystein Rostad og Tarjei Horvedt. Det ble et fint klubbmesterskap og vi takker Turneringsleder Jan S. Berglund og ikke minst assisterende turneringsleder Uranbaatar Erdenebileg.