Mads Vestby-Ellingsen suveren klubbmester i lynsjakk 2016!

5. november 2016
By

 mads-lynmester-2016
Mads ble suveren klubbmester i lynsjakk – ingen over & ingen ved siden av!
Foto: Anniken Vestby

Mads Vestby-Ellingsen har hatt en formidabel fremgang det siste året og det var derfor ingen stor overraskelse at nettopp han gikk hen og vant klubbmestertittelen i lynsjakk 2016! Mesterskapet ble spilt med betenkningstida 3 minutter og 2 sekunders tillegg per trekk og Mads feide all motstand av brettet på suverent vis. Sluttpoengsummen hans ble sterke 11 av 12 mulige – og i manns minne kan jeg ikke huske en så suveren bymester i lynsjakk!

gunnar-nr-2Gunnar Lund tapte begge kampene mot Mads – men kjempet ellers strålende!
Foto: Anniken Vestby

Toer i turneringa ble jevngamle Gunnar Lund på 14 år og ungdommen har virkelig tatt over domene i Tromsø Sjakklubb og satt «gammelkaran» til veggs. Gunnar spilte hjem 8.5 av 12 – en flott prestasjon i seg selv – i et felt som hadde flere gamle mesterspillere på plass. Gunnar tapte begge de to oppgjørene, med svart og hvit, mot Mads og det ble i realiteten utslagsgivende for sluttresultatet. Vi la merke til at Gunnar nesten gjorde rent bord mot resten av røkla der han kun avga 1.5 poeng – en remis gikk til treer Håvard Skagseth mens Tron Walseth klarte å overmanne den unge sjakkspilleren fra TSKUs egne rekker.

mads-og-havardHer ser du Mads i kamp med treer Håvard Skagseth mens Torbjørn Valvåg ser på
Foto: Vår alles tilstedeværende Anniken Vestby

Treer ble altså Håvard Skagseth som tok 8 poeng. Han var dog den eneste som tuktet mesteren da han vant sitt svartparti mot Mads – og alt i alt ble det en godkjent turnering for ratingfavoritten som ut fra gjeldene hurtigsjakkrating altså var førsterangert. Ellers la vi merke til at formann Jan S. tok en fjerdeplass, at klasse 2-spillerne Erlend Fagerjord og Kirill Fedchuck begge klarte å snike seg foran Klasse 1 spillerne Amir Keadana og Tron Walseth og at turneringen nok en gang sto i ungdommens tegn. Om få år er nok Mathias Lind Schouten og Torbjørn Valvåg med oppe i tetstriden i klubbmesterskapene, men enn så lenge er de læregutter og vi la merke til at Mathias tok en seier fra nr. 5 i turneringa Erlend Fagerjord – sterkt.

Du finner hele resultatlista for Klubbmesterskapet i lynsjakk her

I helga er det NMU i Trondheim med 14 deltakere fra Tromsø Sjakklubb:

Følg resultatene deres her & få bilder på Facebook

 

Tromsø Sjakklubb på Facebook