Kretsmesterskap i lagsjakk. Alta og Tromsø vant!

To kretser avviklet sitt kretsmesterskap for lag denne helgen.

Finnmark spilte sitt Mesterskap i Alta med seks lag på startstreken. Alta Sjakklubb stilte hele fire lag, og gjennom å ta alle pallplasseringene kvalifiserte de 2 Alta-lag til NNM for lag om en måned! (Det er bare lov til å stille med to lag i førstedivisjon).
Resultater Finnmark. (Samisk tar den tredje plassen om Helgeland og Salten ikke stiller i NNM)
Les mer om Altas storeslem på klubbsidene til Alta Sjakklubb.

Troms og Nordre Nordland spilte som vanlig i Harstad, der totalt 13 lag var med. Tromsø stilte med hele fem av disse, og Tromsø 1 vant også turneringa foran Narvik på andreplass. Harstad og Tromsø 2 kom på delt tredjeplass. Resultater Troms og Nordre Nordland. Tromsø har styrevedtak på at vi bare skal stille med ett lag i NNM, noe som betyr at Tromsø, Narvik og Harstad er klare for NNM i lagsjakk om en måned.

Helgeland og Salten vil neppe arrangere kretsmesterskap, men det gjenstår og få Norges Sjakkforbund til å bekrefte dette. Trolig i løpet av neste uke vet vi sikkert om Finnmark vil overta plassen deres.

Bildet er fra 4 runde, matchen mellom Harstad 1 og Tromsø 2 som til slutt delte tredjeplassen. John på tredjebordet til Tromsø var for øvrig den eneste som vant alle sine partier under mesterskapet.