Beinhard kamp på klubben torsdag om seieren i Høstcupen 4

16 stykker gjorde området rundt Helvetesveita utrygt denne kvelden ved å kjempe som riddere over sjakkbrettet

En kald, mørk og våt kveld ved Helvetesveita

Det er vel ikke tilfeldig at smuget ved siden av sjakklubben kalles Helvetesveita? Når det er kaldt, vått og mørkt har du ikke lyst å treffe på en skummel fyr akkurat der. Men veiene til sjakklubben er mange og 16 sjeler fant frem til sjakklubben denne kvelden. Det ble er lurveleven og hard kamp om førsteplassen denne kvelden der hele 5 spillere kjempet tappert om poeng, heder og ære. Det var Bamsen John Joensen, unge Nikolai Olsen Wernberg, ferske Vegard Andreassen, internettfenomenet Mattias Ugelvik og nøkkelmannen Simon Steinnes. En av disse 5 staute menn skulle gå helt til topps denne kvelden.

Simon Steinnes og Mattias Ugelvik kjempet i toppen av turneringen

Nikolai og Simon gikk ut som to torpedoer

Det var unge Nikolai og ikke fullt så unge Simon som tok sats og smelte til fra start i et rasende tempo og de var da også de eneste med full pott og 3/3 etter at første strekk var unnagjort! Nikolai slo til og vant mot Birk Sæther Rostad, Kristian Schmidt og ikke minst Vegard Andreassen – en sterk start. Simon flesket til med seier mot blant annet Jan S. Berglund og John Joensen og imponerte stort resultatmessig. Ellers var det hele 6 spillere som sto på 2/3 etter første strekk, dette var Jan S. Berglund. Vegard Andreassen, Mattias Ugelvik, John Joensen, Kristian Schmidt og Njål Gunnar Sørensen. Det blåste opp til rufsevær ved Helvetesveita denne kvelden – hvem ville takle den kommende stormen på sjakkbrettene best?

Nikolai og Simon gikk ut fra start med voldsom kraft – hvor langt ville det holde?

Nikolai vant toppoppgjøret mot Simon og virket ustoppelig denne kvelden!

15 år gamle Nikolai Olsen Wernberg stormet på og slo ned motstanden i de beste rundene også. Han vant toppoppgjøret mot Simon Steinnes i 4. runde og smelte til og slo også Mattias Ugelvik i 5. runde. Deretter ble det remis i revansjeoppgjøret mot Simon Steinnes i 6. runde. Simon på sin side gjorde jobben sin ved å stoppe Nikolai i denne 6. runden og da han vant i 5. runde mot Vegard Andreassen kunne Simon være godt fornøyd med sterke 4.5 av 6 – ett poeng bak lederen Nikolai. De to internettfenomenene Vegard Andreassen og Mattias Ugelvik fulgte nærmest med 4 av 6 og disse guttene er oppe på rundt 2200 i lynsjakk på nettet og imponerer på nett – ville begge imponere også på brett denne kvelden i en FIDE-ratet turnering? Ellers fikk både John Joensen med 3 av 6 og Birk Sæther Rostad med 2.5 av 6 en dårlig start på turneringen. Berglund og Simonsen hoppet av samtidig etter 4. runder og dermed var det 14 stridsdyktige menn som skulle kjempe slaget om Helvetesveita denne kvelden.

Nikolai hadde etter halvspilt turnering en luke ned til Simon på andreplass

Så kom Nikolai ned på jorda, mens John Joensen kom fossende bakfra

På neste strekk mellom runde 7-9 kom Nikolai endelig ned på jorda – det var jo fare for at han føk ut som en satellitt i bane rundt veitasenteret! Men Vegard Andreassen vant oppgjøret mot Nikolai i runde 7 og John Joensen vant i runde 9 mot lederkaren. Nikolai slo tilbake i runde 8 med seier mot Mattias Ugelvik. På dette strekket tok John Joensen herlige 3/3 og føk opp på delt andreplass med 6/6 der også Ugelvik lå og vaket på bedre kvalitet etter 9 runder. Nikolai hadde 6.5 av 9 og ledet fortsatt – kunne virkelig en 15-åring stå løpet ut når de store kanonene begynte å runge? I denne perioden falt Simon Steinnes nedover etter to tap mot Ugelvik og Birk Sæther Rostad. Dermed lå Vegard Andreassen på fjerdeplass, bak Olsen Wernberg, Ugelvik og John Joensen på samme poengsum som Birk – nemlig 5.5 av 6. Simon Steinnes og Jakob Asbjørnsen lå på 6. og 7. plass med 5 av 9. Vi legger også merke til at Sivert Schanche Tørfoss tok 2.5 av 3 på siste strekk og var helt opp på en flott 8. plass med 4.5 av 9. Kunne det holde helt inn? Det var nemlig duket for en nervepirrende kamp på slutten av turneringen. Ville unge Nikolai stå løpet ut? Ville bamsen John Joensen spise han opp i deres andre møte? Hvem ville toppe til slutt? Følg med i neste episode av Forviklingar!

Før de tre siste rundene ledet Nikolai foran de to kjøterne Mattias Ugelvik og John Joensen som jaget bak

Vi fikk en klar vinner av turneringen og en klar toer, så var det jevnt!

Bjørnen sover, bjørnen sover, i sitt lune hi. Den er ikke farlig, bare man går varlig, men man kan jo, men man kan jo, aldri være TRYGG! Nei, trygg kunne ingen være denne kvelden ved Helvetesveita når John Joensen fikk blod på tann og vant de siste 6 rundene! I ren Run-away stil passerte han alle på tabellen og tok en klokkeklar seier med 9 av 12 mulige. Dette var en sterk turnering fra John, som åpnet svakt – men som virkelig slo fra seg på slutten. Mattias visste det vi har visst lenge – at han kommer til å få et pent ratingtall nå den tid kommer. Han smelte til med en flott andreplass og 8 av 12 mulige. Lederen gjennom det meste av turneringen var unge Nikolai Olsen Wernberg som absolutt imponerte denne kvelden, men som fikk det litt tøft på slutten. Blant annet gikk han på to tap mot John Joensen og når han så tapte mot Birk Sæther Rostad i siste runde ble det tredjeplass på Nikolai denne kvelden med best kvalitet av 3 spillere på 7.5 av 12.

Vegard Andreassen med svart mot vinneren John Joensen i siste runde der alt ble avgjort i dette finalepartiet!

Vegard Andreassen med sterk prestasjon denne kvelden

Vegard har hatt en liten sjakklig down i høst, men nå synes han å være tilbake. Kun et tap i siste runde hindret han i å ta førsteplassen! Ja, hadde han slått John Joensen i siste runde ville han vunnet sin første turnering på klubben! Sterkt. Birk Sæther Rostad var kveldens bombe – han knallet til i siste halvdel av turneringen der han sopte inn 5 av 6 mulige og i siste runde stoppet han Nikolai fra å ta turneringsseieren ved å nedlegge lederen. En meget sterkt turnering av Birk dette og frem over 50 nye elopoeng! Nikolai, Vegard og Birk tok altså 7.5 av 12. Hva med Simon Steinnes som fikk det tøft på forrige strekk? Jo, Simon slo tilbake i rundene 10 og 11 med to strake seire før han måtte bite i det sure eple mot Ugelvik i siste runde. Men seier her ville Simon vært helt oppe på andreplass i turneringen! Det ble altså en spennende turnering og en svært spennende sisterunde!

16 år gamle Birk mot 15 år gamle Nikolai i en hard kamp i siste runde der Birk vant med svarte brikker

Habile klubbspillere på de neste plassene

Sivert Schanche Tørfoss er alt en habil klubbspiller tross sine 12 år. Han tok 6.5 av 12 etter å ha avsluttet med 2 av 3 mulige på slutten. Tapet kom der mot Simon Steinnes, mens han slo Kristian Schmidt i siste runde. Bra Sivert! Francesco tok 50% og 6 av 12, men har utvilsomt mer inne. Det har også Kristian Schmidt som måtte ta til takke med 9. plassen med 6/12 denne kvelden han også. Sistemann i Topp-10 var Jakob Asbjørnsen som tok 10. plass og 50% score. Den siste på 6 av 12 mulige var Njål Sørensen som virkelig imponerte. Han var beinhard mot de andre ferske spillerne i klubben og gjorde et godt inntrykk. Ellers er det alltid noen som vil havne nede på tabellen. Til disse har jeg to ting å si: Alle har vært der, alle har hatt det tøft i starten av sin klubbkarriere – så hold ut! Det andre jeg vil si er at de som tapte mest – lærte mest! For det er av tapene en lærer en lekse. Alle de 16 i feltet karret til seg noe under turneringen og nye sjanser kommer!

Sivert Schanche Tørfoss avsluttet med seier mot Kristian Schmidt denne kvelden og gjorde en god turnering