Gunnar Lund med sterke resultater i Grenland

Grenland Grand Prix 2018 hadde totalt 53 deltakere

Vi tar i dag et tilbakeblikk på Gunnar Lund sitt raid over Grenland midt i november under VM-matchen i sjakk. Da ble Grenland Grand Prix spilt i Skien Fritidspark mellom 16-18. november. Porsgrunn Sjakklubb var arrangør og turneringene Gunnar deltok i, inngikk i Norges Grand Prix 2018-2019. Han spilte altså i både en lynsjakk og i Grenland Grand Prix der det var to runder hurtigsjakk og fire runder langsjakk. Gunnar gjorde en meget god figur og vi tar langsjakken først.

I Grenland Grand Prix gikk til slutt IM Maxim Devereaux fra Osloklubben Black Knights til topps etter å ha remisert Gunnar Lund og vunnet resten. Gunnar gjorde en meget god figur og spilte altså remis mot IM Devereaux og vant sine 4 resterende kamper i starten av turneringen – men så skar det seg med nok en ergerlig remis i siste runde og dermed ble det andreplass. Allikevel en sterk prestasjon av Gunnar med 5 av 6 mulige og en pen ratingprestasjon.

Gunnar Lund ble nr. 2 i Grenlands GP og nr. 1 i lynsjakken!

I lynsjakken var også Tromsø sin Mads Vestby Ellingsen på plass og Gunnar fikk egentlig ingen god start da han tapte mot en 1400-spiller i tredje runde. Men så viste han muskler i resten av turneringen for i 7. runde nedla han erkerivalen Mads og dermed kunne han surfe inn og i siste runde ble det remis som sikret gullet. En sterk lynsjakkturnering av Gunnar med 8.5 av 10 mulige og 85% score. Mads ble toer i Grenlands lynsjakk med 8 av 10 mulige. Kompromissløse Mads vant 8 partier, men måtte altså bite i det sure gresset mot Gunnar og han tapte også mot treer Lars Johan Brodtkorb.

Gunnar og Mads gjorde opp på broderlig vis – gjennom hard fight!

Turneringsservice med resultater og tabell fra lynsjakken

Turneringen inngikk i Norges Grand Prix 2018-19. Dette er en landsomfattende Grand Prix der helgeturneringer fra hele landet inngår. Vi legger merke til at Tromsø SK har flere spillere som hevder seg meget sterkt i denne Grand Prix-sesongen. I mesterklassen er Pål Røyset helt oppe på en 2. plass med 719 poeng. I klasse 1 har Mathias Lind Schouten 588 poeng og hevder seg fint med en 4. plass. I klasse 2 er det Torbjørn Valvåg som innehar 4. plassen med 549 poeng. I klasse 4 har Eskil Otterbekk Jonsson 577 poeng og han leder dermed over Evsuld Myagmarsuren som har 569 poeng i samme klasse. 8-åringen Evsuld Myagmarsuren leder klasse 5 med 702 poeng suverent – slikt blir det sjakkspiller av skal du se!

Benjamin Halvorsen tok 2.5 av 6 i Grenlands Grand Prix – han fikk sin store revansje på Elverum noe senere