Gunnar Berg Hanssen til topps i sterk mandagshurtigsjakk

Gunnar Berg Hanssen gikk til topps i mandagens hurtigsjakk i sterkt selskap
Foto: Anniken Vestby

 

Vi tok en vårturnering før sommeren – godt oppmøte!

I vår mandagshurtigsjakk prøvde vi denne gang med 7 runder og 7 3 i tenketid. Den fungerte fint. Totalt var det 16 deltakere og god stemning underveis. Det var høyt nivå på turneringen med kanoner som IM Mads Vestby-Ellingsen, Gunnar Berg Hanssen og Pål Røyset på startstreken – samt unge sjakkspirer på plass som Håvard Eriksen Bech og Evsuld Myagmarsuren. Også ellers var det bra nivå på Topp-10 og det ble spilte mye god kampsjakk underveis.

 

Gunnar Berg Hanssen gikk til topps mandag!

 

Gunnar Berg Hanssen tok opp hansken og slåss hele veien

At Gunnar gikk til topps var ingen bombe, men han måtte virkelig slåss for det for det var mange som ville ha skalpen til den tredobbelte NNM-mesteren. Han åpnet ballet med seier mot Robert Jakobsen med hvit i en 1.Sf3 2. c4-oppstilling. Det ble den klassiske varianten i hollandsk og Gunnar tok hjem seieren uten å forta seg og var aldri i tapsfare. Mot Evsuld i 2. runde gjorde Gunnar et klokt veivalg i fransk åpning da han valgte en vellykket struktur der Gunnars større strategiske forståelse trumfet Evsulds større taktiske muskler. En fin svartseier til Berg Hanssen. Gunnar eneste tap denne kvelden kom mot Håvard Eriksen Bech i en taktisk miniatyr der hvit gikk på en mine og Berg Hanssens stilling sank som et torpedert skip. Men han var ikke skipbrudden lenge og vant i neste runde igjen mot Ken Moe Carstens etter litt vaklende spill fra begge parter. Deretter ble det et gigantoppgjør mot IM Mads Vestby-Ellingsen. Gunnar bød opp til dans i en dronninggambit der Mads gikk ned med mann og mus etter et taktisk raid med et nydelig sluttpoeng i siste instans. I 6. runde slo Gunnar Pål Røyset etter å ha stått til tap lenge i sitt dårligste parti for kvelden. I sisterunden avsluttet han med stil og slo Birk Gulljord lett – god kveld av Gunnar dette! Gunnar tok 6 av 7 mulige og en TPR på hele 2543! En klar vinner!

Berg Hanssen prestasjoner denne kvelden

 

Pål Røyset tok sølvet

Pål tapte mot Gunnar etter at han brøt flere leveregler en har om godt bondespill i sjakk. I tillegg måte han bite i det sure eple mot Erlend Teigen Karlsen. Bortsett fra dette sveiet Pål inn noen laks selv og totalt ble det 5 seire underveis. Pål har en veldig tålmodig spillestil og han elsker å konsolidere stillingen og så vinne uten motspill, i stedet for å drepe en vunnet stilling. Denne kan fort slå kontra, men det er hans stilart. Mot Kaj Roger Willumsen fungerte det og Pål slo Sortlandspilleren i første runde. I andre runde slo Pål enkelt en av de unge Altaspirene – hyggelig at de også får prøvd seg mot NNM-mesteren! Tapet mot Erlend i 3. runde er nevnt. Anders Aure ble spilt ut i 4. runde der Pål sakte med sikkert sydde et mattnett på slutten av partiet og avsluttet med stil. I 5. runde fikk Håvard Eriksen seg en leksjon i til dels godt posisjonsspill av Pål før nevnte tap mot Gunnar Berg Hanssen der Pål altså lenge sto suverent. Evsuld ble siste offer i Påls triumfliste denne kvelden og det ble en klar andreplass i turneringen på Pål. Til tross for 5 av 7 mulige ble ikke TPR høyere enn 2284 – det skyldtes en motstanders elotall som trakk kunstig mye ned.

 

Påls prestasjoner denne kvelden

 

Håvard Eriksen Bech med sterk tredjeplass

Håvard hadde en meget god turnering der han bare tapte mot et hardtslående Pål Røyset. Ellers sopte han inn 4 seire og en remis på de 6 rundene han spilte. Han sto over 4. runde og fikk ikke poeng for dette. Håvard åpnet med seier mot Birk Gulljord før han fikk en noen billig seier mot IM Mads Vestby-Ellingsen – som slett ikke var i form denne kvelden. Mads la da også brikkene på hylla etter tap nr. 2 som kom i 5. runde mot Gunnar. Håvard slo også Gunnar Berg Hanssen i nevnte sluggerfest, mens han i siste runde slo Kaj Roger Willumsen. Dermed ble det 4.5 av 7 i turneringen og med nevnte WO – så ble TPR på hele 2509! Harstad unge sjakkspire har absolutt noe på gang og det blir spennende å se han spille i årets Norgesmesterskap i sommer hvis han tar turen til Kongsvinger når den tid kommer.

 

Håvards prestasjoner denne kvelden

 

 

Evsuld Myagmarsuren er jevnere enn noensinne – klar fjerdeplass

Evsuld hadde egentlig ingen super turnering – men ble likevel nr. 4 med 4.5 av 7 mulige og like mange poeng som Håvard. Prestasjonsratingen til Evsuld lyver dog grovt når den sier ca. 2200. Bakgrunnen for denne “løgnen” er at en spiller Evsuld møtte hadde 1076 i elo – og da trekker han snittet ned med over 150 poeng i forhold til en normal motstander. Dermed hadde Evsuld i praksis en 2370-prestasjon eller der omkring slik jeg ser det. Uansett tapte han bare for Gunnar Berg Hanssen og Pål Røyset. Seirene til Evsuld kom denne gangen mot Ken Moe Carstens med svarte brikker. En av Altas unge sjakkspirer, Kaj Roger Willumsen fra Sortland i et rufsete oppgjør samt mot Erlend Teigen Karlsen i et oppgjør der Evsuld aldri var truet. Bra sjakk av en 11-åring og alltid hyggelig å se at Evsuld ikke har glemt venner i Nord!

 

Evsuld prestasjoner denne kvelden

 

Dom Andra – hard kamp!

Det ble bare spilt en remis denne kvelden. En virkelig kampremis mellom Håvard og Evsuld! Kveldens mest positive overraskelse var utvilsomt Ken Moe Carstens. Ken har forelsket seg i Caissa og hennes rike i god voksen alder og han gjør fremskritt mange kan misunne han! I vår mandagsturnering tok han en 2000+ prestasjon hjem og han slo ned 4 påler i tabellen! Den mest imponerende av disse kom mot Anders Aure der han metodisk spilte hjem et kongeangrep. Anders spilte også hjem 4 av 7 mulige og hans beste seier kom mot Birk Sæther Rostad. Dette var absolutt siste mandagsturnering før sommeren – men kanskje kommer vi med noen Surpriseturneringer i løpet av sommeren! Dessuten: Vi har simultan med Benjamin Arvola Notkevich på på Lichess mandag 23. mai! Be there to Be Cool!

 

Anders Aure tok 4 av 7 og han bodde i Tromsø under gymnasietiden sin midt på 2010-tallet
Foto: Anniken Vestby

 

 

Gunnar Berg Hanssen fikk inn en flott taktisk vri på slutten mot Mads:

 

Aktuelle lenker: