Evsuld Myagmarsuren seiret i vår mandagsturnering på Lichess

Evsuld er blitt en voksen sjakkspiller med sterk sjakk i en rekke turneringer i det siste!

Hard kamp og god deltakelse

Det var hard kamp og få remiser i vår mandagsturnering på Lichess. Martin Halsvik Larsen startet turneringa med 2/2, men valgte å trekke seg. Dermed ble det en tvekamp mellom fire spillere. Beste av disse ble Evsuld Myagmarsuren på kvalitet foran Joachim Solberg og Odd Erling Mikalsen. Kjell Aanes kom 1/2 poeng bak ledertrioen som scoret 4.5 av 6. Aanes scoret altså 4 av 6 – det samme som Robert Jakobsen fra Harstad. Men Kjell tapte i siste runde – hadde han vunnet mot Joachim Solberg, så var det han som hadde tatt kaka. Vi er godt fornøyd med 22 startende i turneringen og at spillere av alle valører stilte opp. Snart er vi 30 med igjen slik vi var det under Koronaen!

Evsuld slo til med seier foran Joachim Solberg og Odd Erling Mikalsen

Evsuld Myagmarsuren vant ukas hurtigsjakk på Lichess

Evsuld er god for tiden – ingen tvil om det! Først vant han NMU i november, så gikk han opp hele 151 ratingpoeng i desember. Så har han startet januar med å jafse i seg 145 nye Elo-poeng i Rilton Cup og ikke nok med det – han flesket til med sterke resultater i Drammen under Det åpne NM. Sterkt! I vår turnering mandag startet han med klokkeklare seire mot Gulbrand Nilsen, Robert Jakobsen og Kjell Aanes i de tre første rundene. Deretter utspilte han Odd Erling Mikalsen i åpningsspillet og midtspillet før han bukket stygt og tapte. Etter det spilte han er korrekt og sterk remis mot Joachim Solberg som ble presset. I siste runde slo så Evsuld til med en flott seier mot Torbjørn Valvåg. Sterkt spill hele veien og meget imponerende turnering av Evsuld! Vi gratulerer!

Evsuld Myagmarsuren er inne i en stim med sterke prestasjon

Joachim Solberg på andreplass

Joachim er en sjakkelsker av de sjeldne. Store kunnskaper han han om både spillet selv og spillets historie. Han var favoritt i denne turneringen, men kom litt for sent til å score i første runde. Dermed ble det 1/2 poeng på Walk Over. Det ble så to helpoeng på Joachim i 2. og 3. runde før han i de to neste rundene spilte remis. Her var det et parti han burde vunnet med svarte brikker mot Torbjørn Valvåg og et parti han måtte spille presist for å holde remis mot Evsuld. I siste runde slo Joachim til med en seier mot Kjell Aanes og saken var klar – det ble andreplass på Joachim denne kvelden.

FM Joachim Solberg slo til med sterk seier

Odd Erling Mikalsen freste på og tok tredjeplassen

Heller ikke Odd Erling fikk med seg 1. runde, men han freste på med 4 av 5 mulige i slutten av turneringen. Tapet kom mot Kjell Aanes, og han sto også til tap mot Evsuld – men seier ble det. Han vant et flott parti med høyt presisjonsnivå mot Bjørn Marienborg Strøm. Han sto lenge til tap også mot Torbjørn Valvåg før han trikset det til i sluttspillet og vant. Mot Ronny Sannes Melå vant han derimot et meget pent parti i siste runde og dermed ble det en flott tredjeplass på Odd Erling – vi gratulerer! Alle de tre på pallen hadde 2400+ i prestasjonsratinger.

Odd Erling Mikalsen kaller seg MrLazenby på Lichess – han slo både Evsuld og Torbjørn

Dom andre – harde kamper og lite tull

Treningen skal være hard om en skal få effekt! Det er treningen vår på Lichess. Robert Harstad begynner å få større sjakkmuskler og med en prestasjonsrating på hele 2220 og 4 av 6 mulige kunne han fryde seg over en sterk femteplass bak Kjell Aanes, men foran sterke Torbjørn Valvåg. Unge Vebjørn Celius Strømme fra Hammerfest imponerte stort – han smelte til med en 2000+ prestasjon og tok skalpen på blant annet Lars Asbjørn Stensen. 50% score og 7. plass ble resultat til unggutten. Henrik Marienborg Strøm spilte også et sterkt parti mot Stensen og vant i stor stil. Folk hadde det fint og vi møtes i lobbyen neste uke til Lichess Cup 2. Her er resultatene fra Lichess Cup 1 som ble spilt forrige mandag.

Hurtigsjakkturnering på Lichess mandag kl. 18:30 med resultater, tabell om oppsett

Klikk på grafikken for større versjon  |  utregning i Excel og design ved Jan S. Berglund