Joachim Solberg smelte til med sterk seier på Lichess!

Joachim Solberg tok en fin seier mandags kveld
Foto: Anniken Vestby

 

Årets andre Lichess Cup ble hard kamp mellom Joachim Solberg og IM Mads Vestby Ellingsen

Det ble blodig kamp mellom Mads Vestby-Ellingsen og Joachim Solberg i Lichess Cup 2 på mandags kveld. Innbyrdes oppgjør ble 1-1 og siden vi spilte Arena var det de andre oppgjørene som avgjorde. Her vant Joachim flest partier – mens Mads hadde høyest TPR og tapte ikke flere enn mot Joachim – allikevel vant Solberg kveldens lynsjakk og dette var en sterk seier i et felt med både en IM og mange sterke spillere. Det var dog drama på slutten da Mads ledet med 18 poeng mot Solbergs 17. Så scoret Solberg to poeng og måtte Kjell Aanes, som måtte en tur i nødvendig ærend, for å si det slik, og dermed tapte han på tid for etter rundt 20 sekunder taper du om du ikke starter partiet. Jaja, det avgjorde kanskje turneringen – men slik er det. Torbjørn Valvåg kom på en flott tredjeplass foran lynhai Kjell Aanes på fjerdeplass. John Joensen kom på femteplass, Lars Andreassen kom på sjette og Frank Remman på syvende foran Øyvind Pedersen som tok åttendeplass. Det var en fin turnering med totalt 19 deltakere.

 

 

Joachim Solberg slo til med seier

Joachim slo Mads Vestby-Ellingsen med svarte brikker i ett av deres to oppgjør denne kvelden. En viktig seier som til slutt skulle vise seg å være avgjørende for Solbergs sluttseier. Joachim spilte også uavgjort i innbyrdes oppgjør mot Lars Andreassen – det endte 1.5 – 1.5. Ellers slo han rubbel og bit i feltet og viste seg fra sin beste side. Både Kjell Aanes og Øyvind Pedersen fikk gjennomgå flere ganger og til slutt endte Joachim opp med 24 poeng og en prestasjonsrating på 2421. Fire poeng for IM Vestby-Ellingsen.

 

Joachim Solberg imponerte denne kveld

 

IM Mads Vestby-Ellingsen på andreplass med sterk prestasjon

Mads hadde en sterk kveld og bare en lunefull Caissa hindret han i å vinne. Arena-turneringer er ikke alltid helt rettferdig, og Mads hadde da kveldens høyeste prestasjonsrating på hele 2507. 10 av 11 mulige ble det på Mads, 20 poeng i kurven og fin stemning. Han tapte altså mot Joachim i ett av deres to oppgjør, men slo Torbjørn to ganger, Frank Remman tre ganger og Øyvind Pedersen en gang. Mads gjorde det svært sterkt i Det åpne Norgesmesterskapet på nyåret. Han ble nr. 3 i Det åpne NM i lynsjakk og nr. 5 i Det åpne NM i hurtigsjakk. Det burde være en ære for alle i gruppen vår å få møte Mads og denne kvelden var det altså Solberg som tok seg en IM-skalp!

 

IM Mads gjorde det sterkt og tapte kun ett av elleve partier!

 

Torbjørn Valvåg smeller til for tiden

Torbjørn har en lang fin periode som startet våren 2022 da han vant Bymesterskapet i Tromsø i både lynsjakk og i klassisk sjakk. I Det åpne NM i lyn- og hurtigsjakk smelte Torbjørn til og hoppet like godt over 2000 i Elorating i både lynsjakk og hurtigsjakk uoffisielt. Så får vi se om han klarer å forsvare ratingpoengene i Tromsø sjakklubb – så langt ser det bra ut for gutten fra Tromsø. Torbjørn møtte Mads to ganger og tapte denne gang begge oppgjør. Ellers tapte han bare for Kjell Aanes i andre runde. Etter to tap i starten av turneringen bet Torbjørn tennene sammen og hadde mord i blikket. Henrik Marienborg Strøm, John Joensen, August Solbu, Bjørn Marienborg Strøm og Gulbrand Nilsen gikk så ned på stripe, bra Torbjørn! Dermed endte Torbjørn på 13 poeng, hele 7 poeng bak Mads – men foran resten av røkla og med pallplass for 17-åringen fornøyd!

 

Torbjørn Valvåg gjorde en god figur

Dom andre – hard kamp og tøffe tak

Kjell Aanes og John Joensen tok begge 12 poeng hver og kom på fjerde- og femteplass. Lars Andreassen og Frank Remman endte på 6. og 7. plass. Andreassen er en sterk lynsjakkspiller som spilte få partier i turneringen og han hadde en 2384-prestasjon. Sterkt. Øyvind Pedersen tok 8. plassen og vi la merke til at Peder Jørgensen fra Skjervøy hadde en sterk turnering der han tok hjem en 2000+ prestasjon. August Solbu spilte kun 2 partier hos oss, men rakk å imponere med seier mot Øyvind Pedersen og en 1989-prestasjon med 2 av 4 mulige mot sterk motstand. August valgte å gå videre til Stjernen sjakklubb og å spille med dem, de har lettere motstand og der gjorde han det skarpt og ble nr. 8 denne kvelden. Vi håper dere spilles hos neste uke også – dette er fin trening og 19 deltakere var bra i kveld!

 

August passerte mandag 1800 i lynsjakkrating – får han skikk på noen svakheter raser han over 2000 på Lichess før sommersola skinner
Foto: Anniken Vestby

 

Lichess Cup 2 på Lichess mandag 16/1 med resultater, tabell og partier

 

Lichess Cup etter to runder

Det er Joachim Solberg som leder Lichess Cup etter to runder. Øyvind Pedersen leder klasse 1, Peter Vedal Utnes leder klasse 2, Henrik Marienborg Strøm leder klasse 3 og 4. Du kan se alle resultater ved å klikke på grafikken under.

 

Klikk på grafikken for større bilde  |  Design og Excel ved Jan S. Berglund

 

Her er ukas parti der Solberg slår IM Vestby-Ellingsen med svarte brikker:

 

Klikk på grafikken for større versjon  |  Design og Excel Jan S. Berglund

 

Aktuelle lenker: