Sivert Schanche Tørfoss tok sin første store seier i våre Lichessturneringer!

Sivert Schanche Tørfoss er småstolt over å gjøre det så bra vil jeg tro
Foto: Anniken Vestby

 

18 sjeler stilte til kamp på Lichess mandag

Det var en rufsete og vindfull kveld i Nord-Norge da 17 sjakksjeler satte hverandre stevne på Lichess. De spilte hurtigsjakk, og tida var 10 5. Evsuld Myagmarsuren på 12 år var topprangert og kom på pallen, tidligere Mesterspiller Kjell Aanes utfordret, det same gjorde Vegard Andreassen og Sivert Schanche Tørfoss. Det var en fin miks spillere i loopen og Håvard Eriksen Bech var andrerangert – men spilte ikke alle rundene og nådde ikke opp denne gang. Ja, for dette var Siverts kveld, han har vært helt rå i det siste! Spilte god sjakk i Harstad der han tok 4.5 av 5 i KM for lag – sterkt. Nå vant han mandagsturneringen vår i hurtigsjakk med 5.5 av 6 – remisen kom på WO i første runde. Ellers var det fem på stripe med høy selvtillit og godt spill. Kjell Aanes ble nr. 2 og Evsuld Myagmarsuren tok tredjeplassen.

 

Sivert til topps for første gang

Så ble det Sivert kveld, ja – han vant som han ville! Startet med å slå Birk Sæther Rostad med svarte brikker i et Ownensforsvar som svart på enkelt, posisjonelt vis. Så i tredje runde møtte han Lukas Utnes med hvit og også her ble det spill mot ett mål i en Reti. Sivert var på hugget! I fjerde runde sto Master of Chaos, Kjell Aanes, for tur. Kjell klarte aldri å få Sivert ut av fatninga. Kontrollert nedspilling fra hvits side og svart var sjanseløs i dette oppgjøret også. Tre partier – tre klare seire – kunne det fortsette? Sivert møtte så Vegard Andreassen med svarte brikker. Det ble tøft! Vegard utspilte 13-åringen i åpningsfasen og det tidlige midtspillet og Sivert ble klemt så flat som ei pannekake! Men da kom sprettballeffekten! Når Sivert traff vekken – spratt han ut med brikkene bak hvits bonde på f5 og skapte mot sjanser. Også dette oppgjøret gikk 13. åringens vei! For en spiller! Øivind Jakobsen fra Skjervøy med hvit ble en større nøtt i siste runde. Øivind spilte lenge saklig i en Nimzoinder og fikk etter mye om og men opp en vinststilling. Men Sivert ville vinne, tok noen sjanser, ble premiert og vant igjen. Dette var kvelden alt gikk Sivert vei – seier og 2537 prestasjon sier sitt!

 

Sivert tok hjem en 2537-prestasjon og fem strake seire mot slutten!

 

Kjell Aanes – The Russian Rulett

Aanes sine partier ser tidvis ut som en russisk rullet, tidvis som god angrepssjakk og er nesten alltid rufsete. Så også denne kvelden. Kjell åpnet ballet mot Steinar Haugan og han vant et langt og svært skiftende parti. Alt kunne skjedd, remis, vinst eller tap – men mest sannsynlig var nok vinst eller tap og vinst ble det. I andre runde mot Vegard Andreassen sto Kjell til tap det meste av veien til trekk 54, der kom den store bukkene bruse ut av lommen på Vegard og vips – så vant Kjell nok et rufsete oppgjør. Partiet mot Evsuld svingte også flere ganger fra vinst til tap til vinst til tap og voila – Evsuld tapte på tid i kliss vinststilling. Er Kjell heldig, eller er det vanskelig å forsvare seg mot villmannssjakk? Det er det store spørsmålet. Sivert vant klokkerent i fjerde runde. Så i femte runde ble det remis mot Øivind Jakobsen. Dette var virkelig et jojo-parti der alt kunne skje og remis ble det! Bukkene Bruse kom, viste seg flere ganger og gikk. Var koko-jojo-sjakken fullkommen nå? Ellers kunne det bli enda villere? Joda, vill vest med Sheriff Kjell Aanes fortsatte. Han klarte også å nedlegge Peter Utnes med sin oppfinnsomme, men litt tilfeldige angrepssjakk. Dermed tok Kjell Aanes en flott andreplass, han tok 4.5 av 6 og en 2400-prestasjon – ikke verst!

 

Kjell Aanes tok 4.5 og klar andreplass med en 2398-prestasjon

 

Evsuld Myagmarsuren på tredjeplass

Evsuld tapte to partier denne kvelden. Mot Kjell Aanes i et parti han altså tapte på tid i vinstsstilling, og mot Vegard Andreassen i et parti der han ble utspilt. Evsuld avsluttet turneringen med seire mot Ronny Sannes Melå og Steinar Haugan. Han er i fin utvikling for tiden og er oppe på 2188 i langsjakkrating – du verden. Evsuld skal spille både Nordisk for ungdom og Kragerøturneringen i februar – det blir spennende og vi ønsker den talentfulle 12-åringen som er nr.1 i Norge i sin aldersklasse lykke til med mesterskapet og turneringa!

 

Evsuld rotet bort en klart vunnet stilling mot Aanes – det kostet han dyrt

 

Dom andra – litt lavere nivå enn vi er vant med

Det var litt lavere nivå enn normalt denne kvelden. Dermed kom nye navn på Topp-10. Øivind Jakobsen spilte mye god sjakk denne kvelden og tok en flott 5. plass. Han tok 3.5 av 6 og en pen 2118-prestasjon i turnering. Ellers slo Peter Vedal til med en flott 7. plass og en 2081+ prestasjon. Vedal tok 3 poeng, det samme som Håvard Eriksen Bech, Steinar Haugan og Markus Søderholm. Det var en fin kveld for sjakk på Lichess og tenk – dere får sjansen til å spille mot våre profiler Sivert og Evsuld og mange andre sterke spillere – kom, kom neste mandag – så lar vi det svinge og Rock’n Roll.

 

Kjell Aanes leder Lichess Cup – denne turneringen sist mandag telte ikke med i LC Cup – men neste mandag er det igjen Lichess Cup!
Klikk på grafikken for større versjon  |  Design og Excel-bruk ved Jan S. Berglund

 

Sivert tok hjem en kontrollert seier mot Kjell Aanes med hvit:

 

 

Hurtigsjakk 10 5 den 6/2 med resultater, tabell og partier

 

Klikk på grafikken for større versjon  |  Design og Excel-bruk ved Jan S. Berglund

 

Aktuelle lenker: