Fredagen og lørdagen sto i Martin, Nikolai og August sine tegn på Lichess

August Solbu vant både fredagens og lørdagens turneringer i suveren stil

Fredagens under 1600 Arena vunnet av August foran Øystein og Susanne

August Solbu imponerte stor på fredag og han begynner å bli så god at han snart vokser ut av gruppen under 1600 – men ikke riktig enda. Men denne kvelden var August suveren! Han smelte til med 7 strake seire og det luktet svidd av sluttresultatet hans med 24 poeng – hele 14 poeng foran nestemann! Øystein Rostad tok seg av andreplassen med sine 10 poeng og Susanne Wiggen kom på tredjeplass med 10 poeng hun også. Maria Sæther var litt uheldig og havnet utenfor pallen tross sine fine 10 poeng og dermed endte hun på fjerdeplass. På femteplass kom Rune Hammari – pappa til Vinjar og Ruben Aanes Wilhelmsen tok sjetteplassen. Nok en fin liten turnering fra TSK og vi gratulerer August med fremgangen!

Her er tabellen som viser at August vant foran Øystein og Susanne:

Her er resultater tabell og partier fra turneringen

Sortlands store sønn vant foran Christian Grundekjøn og Jan S. Berglund i Åpen klasse

Så ble det sauen som var ulv og som spiste opp resten av saueflokken. Ja, for halsau alias Martin Halsvik Larsen knuste resten av feltet i fredagens turnering og gikk helt til topps i en ganske sterk turnering. Martin sopte til seg hele 22 poeng og vant med 7 poengs forsprang til Christian Grundekjøn – helt suverent! Riktignok tapte Martin i siste runde mot Andre Z. Nielsen fra Alta, men Grudekjøn på sin side tapte hele tre partier – mot vinneren, mot Torbjørn Valvåg og mot nevnte Andre Z. Nielsen. Det var svært jevnt etter vinneren på tabellen og Grundekjøn sine 15 poeng holdt akkurat til andreplass – for Berglund jaget bak på fjerdeplass med 14 poeng og en mye høyere prestasjonsrating på 2471. Torbjørn Valvåg kapret også 14 poeng denne kvelden og hadde prestasjonsrating på 2330 mens André Z. Nielsen tok 14 poeng på femteplass. Torbjørn Valvåg slo forøvrig både Berglund og Andre Nielsen og hadde en flott turnering. På sjetteplass kom Nikolai Wernberg Olsen mens Kjell Aanes kom inn på syvendeplass og Gøran Johansen kom på 8. plass. En fin turnering og en sterk sådan med hele 17 deltakere. Sterke Kjell Ole Kristensen spilte gledelig nok en av våre turneringer, men uten å rekke helt opp denne gang.

Her er tabellen som viser at Martin Halsvik Larsen Christian Grundekjøn og Jan S. Berglund:

Lørdagens under 1600 Arena vunnet av August Solbu foran Susanne Wiggen og Rune Hammari

Var August suveren på fredag var han i en helt egen liga på lørdag! August smelte til med angrepssjakk fra første trekk og i første runde mot Maria Sæther spilte han Blackburn Shilling Gambit og fikk full valuta for pengene da Maria gikk i den kjente Blackburn-fellen fra 1800-tallet. 12 seire ble det og det eneste tapet på tabellen var nettproblemer. Dermed var August helt suveren og snart må han ta steget opp en klasse. Susanne gjorde også en god turnering og tok 20 poeng denne kvelden – allikevel var hun 20 poeng bak suverene August på førsteplass. Rune Hammari og tredjeplass, Maria Sæther fjerdeplass, Herman Jakob på femteplass og Ruben Aanes Wilhelmsen endte på en sjetteplass i denne lille turneringen med 7 deltakere.

Her er tabellen som viser at August vant foran Susanne og Rune Hammari:

Nikolai Olsen Wernberg med sterk prestasjon i lørdagens lynsjakkturnering

Nikolai Olsen Wernberg var klart best i lynsjakken og hadde en sterk 2291-prestasjon i turneringen der han tok 14 poeng. Kjell Aanes sitt angrepsspill gir fortsatt mange poeng og den 61 år gamle Ibestad-karen med barnebarn i Alta smelte til med 4.5 av 5 fra start og seire mot blant annet Nikolai, Vinjar og Evsuld og så ut som en vinner på dette tidspunktet. Men mens Kjell smelte til i starten av turneringen kom altså Nikolai som en foss og drepte all motstand på slutten av turneringen og vant på det. Dermed ble Kjell Aanes nr. 2 etter tap mot Nikolai i nest siste runde. Ingar Burchard tok en sterk tredjeplass, mens Kaj Roger Willumsen ble nr. 4 mens Vinjar ble nr. 5 og Evsuld ble nr. 6. Flotte prestasjoner av Nikolai, Kjell og Ingar med andre ord.

Her er tabellen som viser at Nikolai Olsen Wernberg vant foran Kjell Aanes og Ingar Burchhard:

Her er August sitt kjente fellespill mot Maria som han fikk 100% valuta for:

Her er Nikolai Olsen Wernberg sin svartseier mot Kjell Aanes:

Her er stillingen i Lichess Cup etter 9 runder av 12 totalt – de 6 beste turneringene er tellende: