Håvard Skagseth vant Lichess Cup 6 – Birk og Herman Jakob vant klasse 1 og 2!

Håvard Skagseth vant Lichess Cup 6 i fin stil og ble dermed den store spilleren i Lichess Cup 2020

Lichess Cup 6 er ferdigspilt – slapt oppmøte siste spilledag

Så er Lichess Cup 6 ferdigspilt. Herman Jakob Haugaa vant foran Ruben Aanes Wilhelmsen i klassen under 1600 på søndag, mens Håvard Skagseth slo til og vant Fischersjakken som han ville med 13 poeng foran Gøran Johansen fra Senja med 8 poeng og Ola Torstein Endresen fra Sortland på tredjeplass med 6 poeng. Ingar Burhcard endte opp på fjerdeplass foran Bengt Arne Mikalsen på femte og Birk Sæther Rostad på sjette. Det var som nevnt lite folk siste spillekveld og vi går nå over til andre tilbud til dere sjakkinteresserte fra oss i Tromsø sjakklubb. Følg våre cuptilbud og følg med på det som dukker opp!

Her er tabellen fra siste runde med Fischersjakk der Håvard gikk til topps på søndag:

Her er lenke til Håvard seier med tabell, resultater og partier

Herman Jakob ble en klar vinner av Lichess Cup 6 og han vant også siste spillekveld i klassen under 1600

Lichess Cup 6 vunnet av Håvard Skagseth i Mesterklassen

Lichess Cup 6 ble spilt over 2 uker og en suveren vinner ble Håvard Skagseth som tok sin femte seier i Lichess Cup på seks forsøk. Lynkonge! Håvard spilte i 10 av de 12 turneringene og som for alle andre i toppen telte de 6 beste resultatene hans. Totalt tok Håvard 341 poeng, mens Nikolai Olsen Wernberg på andreplass tok 328 poeng. Nikolai er unge, lovende og sterk på nett. Hans andreplass var over forventet og en sterk prestasjon av 14-åringen som virkelig har noe på gang. På tredjeplass kom sjakkadministratoren i Alta Odd Erling Mikalsen som smelte til med en flott prestasjon og tredjeplass i Lichess Cup. OL-kopper vanker til Nikolai og Odd Erling, mens Håvard får et nytt gavekort hos Sjakkbutikken! Bra jobba Håvard! Jan. Berglund tok fjerdeplassen, Vinjar Hammari tok femteplass og Amir Keadana tok sjetteplass i en cup med totalt 56 deltakere!

Håvard Skagseth i sitt rette element der han leker seg sammen med TSKUerne med sjakkspill og sjakkoppgaver

Birk Sæther Rostad med sin tredje seier i Lichess Cup, klasse 1

Birk Sæther Rostad så seg aldri tilbake i klasse 1 i Lichess Cup! Også han spilte 10 av de 12 turneringene vi hadde og han smelte til med å krysse ut tabellen med førsteplasser. Totalt fikk han dermed 360 poeng og fullt hus, bravo! Ingar Burchard tok 2. plassen med 278 poeng, mens Ola Torstein Endresen tok tredjeplass med 274 poeng. De to sistnevnte får OL-krus, mens det vanker gavekort på 250 kr til Birk Sæther Rostad.

Birk Sæther Rostad ble en suveren vinner av klasse 1

Herman Jakob Haugaa til topps i klasse 2 foran Øystein Rostad og Maria Sæther

I klasse 2 ble det hard kamp om topplassene i Lichess Cup 6. Veldig hard kamp! Herman Jakob Haugaa vant riktignok en klar seier og var suveren med sine 347 poeng – men om sølvet og bronsen var det nærmest dødt løp. Ja, for Øystein Rostad ble klokket inn på 318 poeng, mens fruen – Maria Sæther – endte opp med 317 poeng. OL-kopper til begge! Herman vinner seg et gavekort hos Sjakkbutikken og det var fortsatt hard kamp nedover tabellen. Susanne Wiggen tok nemlig 314 poeng og 4. plass og var hakk i hæl, mens Vegard Nilsen og Ruben Aanes Wilhelmsen kjempet tett og kom likt på 5. plass – begge med fine 307 poeng! Dette ble en fin turnering og vi håper dere koste dere og at mange lærte mer sjakk og fikk mange gode opplevelser!

Maria Sæther (3) og Øystein Rostad (2) vant begge OL-krus i Lichess Cup 6 og de har koset seg med ettermiddagssjakk den siste tiden