Kjell Aanes til topps i Lichess Cup 11

Kjell Aanes er en farlig angrepsspiller og taktiker over sjakkbrettet

Kjell Aanes varmet opp før turnering i Alta med nettseier

Lynsjakken vår mandag fikk en soleklar seierherre i Kjell Aanes. Han valset over alle utfordrere og i siste runde kunne han innvilge en remis uten at det forandret på noe – seieren var soleklar. Han startet turneringen med to seire mot svakere motstand, så i tredje runde møtte han Frank Remman og ble som så ofte utspilt i åpningsspillet. Men når midtspillet og og angrepsspillet fikk slå rot, tabbet Frank seg ut og Kjell fikk et drepende kongeangrep. Mot Pål Røyset med svart i 4. runde fikk Kjell lett spill i åpningen og han utspilte den nordnorske mesteren og tok en sikker seier. I 5. runde mot Evsuld ble det også spill mot et mål – nemlig mot Evsuld konge som erklærte fall i trekk 29 da Evsuld ble mattet. I 6. runde sto Vinjar på menyen. Vinjar kom godt ut av åpningen med svart, men da han kombinerte bort en offiser var saken biff, Kjell Aanes kunne kontrollere inn nok en seier. I 7. runde var det Nikolai Olsen Wernberg som skulle opp i ringen mot Aanes og Nikolai hadde hvite brikker. Dette ble et svært rufsete oppgjør som svingte fra seier til hvit, til seier til svart til seier til hvit og til slutt vant svart! Det var rett og slett et eventyrlig, rufsete, spennende parti med stort kamp i. Kjell Aanes vant også 8. runde før han spilte en remis i 9. runde. Mesterspilleren fra 70- og 80-tallet imponerte og vant turneringen vår klart. TPR lå på hele 2505 for Kjell Aanes i denne turneringen.

Kjell Aanes var i en klasse for seg selv denne kvelden

Pål Røyset på udelt 2. plass

Pål Røyset er både kadettnorgesmester og Juniornorgesmester fra back in the days. Han har 7 nordnorske mesterskap og med en elorating fra Lichess godt over 2400 var han klar favoritt i turneringen. Men han var sjanseløs mot Kjell Aanes denne kvelden og han gikk også ned mot Vinjar. Det partiet var like rufsete som Kjell Aanes sitt parti mot Vinjar og resultatet svingte og bukkene florerte! Pål vant resten, holdt ungdommen nede og lærte en og annen sjakkelsker noen triks underveis. Han ble nr. 2 i turneringen med 7 av 9 og en TPR på 2382.

Pål Røyset kaller seg Sommerfugl og tok andreplassen

Nikolai Olsen Wernberg var best blant likemenn på 3. plass

Det kom tre sjakkspirer på plassene 3-5 – dette var Nikolai, Vinjar og Evsuld. Alle tre tok 6 poeng og alle tre er svært lovende. Nikolai er Gunnar Lund-typen. Det seige talentet som bare jobber på og jobber på og sakte med sikkert blir bedre, bedre og bedre. Han startet turneringen med seier mot Anders Aure, så ble det tap mot Evsuld før han viste hvorfor han nå er over 2300 på Lichess. Inge Simonsen, Pål Norvoll, Frank Remman og Øyvind Jakobsen måtte på rad og rekke bite i gresset for Mester Nikolai sitt spill. Ja, for vi regner Nikolai som en mesterspiller i de raske disiplinene online. Han måtte riktignok selv ned mot både Kjell Aanes og Pål Røyset – ekte mesterspillere i 7. og 8. runde, men i sisterunden var han på hugget igjen og slo Vinjar i en svært heldig seier der Vinjar bukket dronninga og hele kongeriket. Dermed ble det en god turnering på Nikolai med tredjeplass, 6/9 og en TPR på 2323.

Nikolai tok en TPR på 2323 i denne turneringen

Vinjar Hammari på 4. plass etter mye rufsete spill

Vinjar kunne fort kommet høyere opp på tabellen for i to av sine tre tapspartier mot Aanes og Olsen Werberg så sto han til klar seier underveis, men også klart tap! Svært rufsete oppgjør med liten kaoskontroll er bare fornavnet på disse partiene. Ellers tapte han velfortjent mot Frank Remman mens Vinjar slo til med seire mot Øyvind Jakobsen, Ronny Sannes Melå, Espen Larsen og Anders Aure. I tillegg slo altså Vinjar til med seier mot både Pål Røyset og Evsuld Myagmarsuren. Begge oppgjør svingte. Vinjar nærmer seg nå 2300 på Lichess, han trener i treningsgruppa til Torbjørn Ringdal Hansen og Kjetil A. Lie og han er i fin utvikling fortsatt.

Denne gladgutten på 15 år spiller ofte i turneringene våre – han heter Vinjar og er fra Alta

Evsuld Myagmarsuren på flott 5. plass

Evsuld er 11 år gammel og hadde en TPR på hele 2293 – pila peker oppover for Evsuld igjen etter en periode med stagnasjon. I helga kom han på tredjeplass i Bergen GP med 4 av 5 mulige i A-klassen og nå tok han 6 av 9 i Lichess Cup 11. Han startet med to seire mot Birk Gulljord og Nikolai Olsen Wernberg. Deretter ble Pål alt for sterk i en sicilianer der Evsuld spilte alt for naivt. I fortsettelsen slo Evsuld Anders Aure før han tapte mot Kjell Aanes i et parti der han igjen var sjanseløs. Så slo han Pål Norvoll, tapte mot Vinjar i et rufsete oppgjør og slo til slutt Frank Remman og Eystein Lie Asdal. I partiet mot Frank sto Evsuld suverent i midtspillet, men han avviklet og det ble et sluttspill der Frank utspilte Evsuld og burde vunnet – men der han gjorde en fingerfeil med musa og lurte seg selv og tapte! En spennende turnering ble det og mange interessante partier ble utkjempet.

Evsuld sprudler ved sjakkbrettet for tiden – her fra Sandefjord GP

Dom andra – det ble kjempet denne kvelden

Totalt var det 23 deltakere som minst spilte ett av partiene. Vi la merke til at Frank Remman, Inge Simonsen, Øyvind Jakobsen og Anders Aure alle tok 5 av 9 mulige på plassene 6-9. Av disse han Frank Remman på 6. plass klart høyest TPR med 2168. Ulf Rokkan heiv seg med på slutten og tok fire seire og havnet på 4.5 poeng. Noe som styrket sjansene hans til bokpremie i Lichess Cup. Det ble kjempet på alle nivåer og mange hadde en fin kveld. Om en uke avsluttes Lichess Cup med lynsjakk 3 2. Vi sees!

Lynsjakk på Lichess med partier, resultater og tabell

Stillingen i Lichess Cup 2021:

Lichess Cup 2021 med bokpremier i alle klasser

Kjell Aanes leder klasse mester før Pål Røyset og Nikolai Olsen Wernberg før siste runde av Lichess Cup. Evsuld leder klasse 1 foran John Joensen og Vegard Andreassen. Espen Larsen leder klasse 2 foran Birk Sæther Rostad og Øyvind Jakobsen. I klasse 3 leder Øyvind Jakobsen foran Birk Gulljord og Ulf Rokkan. I klasse 4 er Ulf Rokkan Rock solid og leder foran Geirr Alén Rasmussen og Ulrik Irgens. I klasse 5 er det Geir foran Njål Sørensen og Rune Hammari. Vi forventer en spennende avslutning på turneringen og en herlig turnering neste mandag!