Kjell Aanes vant mandagens turnering etter drama!

Kjell Aanes er en farlig angrepsspiller og taktiker over sjakkbrettet

Det ble en fin kveld på Lichess der en angrepsspiller og en posisjonsløve knivet om å vinne!

Det var 22 sjeler som meldte seg på kveldens lynsjakkturnering på Lichess med 10 runder i kveld. Alle maktet ikke å fullføre turneringen, alle klarte ikke å levere varene de håpet å bringe til torgs, alle kom ikke på Topp-10. Men det var en god turnering, det ble kjempet hardt hele veien, det var få remiser og det var et knallhardt løp mellom Kjell Aanes i kalasform og Pål Røyset i godt gammelt driv denne kvelden. Til slutt endte begge på 9 av 10 mulige, til slutt ble Kjell Aanes mester for kvelden ved å ha bedre kvalitet siden han slo Pål i innbyrdes oppgjør. En kjempesterk prestasjon av 62 år gamle Kjell Aanes som nå er over 2350 i Lichessrating – imponerende!

Kjell Aanes ble seiersherre

Kjell Aanes leverte varene

Kjell hadde god gli denne kvelden – noen av partiene hans var rene sjansespill, som gikk hjem. Alt i første runde var han ute i hardt vær mot laget vårt sitt siste tilskudd. Han heter Ragnar Nordvang Johansen og er fra Bodø og fikk opp en kjempefordel med offiser over mot Kjell. Uheldigvis for Ragnar satte han tårn noe umotivert i slag – sannsynligvis en mouseslip – og tapte dermed partiet. Kjell fikk dermed en flying start fra en tapt stilling. Øyvind Jakobsen slo Kjell klokkerent i andre runde og oddsen for at Kjell skulle vinne turneringen på dette stadiet var lav – han hadde virkelig ikke spilt godt. I tredje runde vant Kjell Aanes mot Espen Larsen i en hollender som der Aanes igjen sto til kliss tap. En ren offisersbukk endret på det… I fjerde runde var det Ingar Burchard som fikk opp en vunnet stilling mot gladiatoren Kjell – men hjalp det? Nei, Kjell snudde også dette oppgjøret og vant – snakk om god gli! Når Martin Halsau Larsen tapte mot Aanes brøt han turneringen – og selv om Martin sto til vinst i noen trekk underveis, så var dette tross alt et av Kjell sine mest overbevisende partier denne kvelden. Sitt aller beste parti spilte Aanes utvilsomt mot Pål Røyset i 6. runde der han rundspilte den 7x nordnorske mester og viste sin klasse på en god dag. John Joensen utspilte så Aanes i 7. runde i 26. trekk før han bukket alt bort etter triksene til Aanes. Glien fortsatte – smør med blå Swix du også! Mot unge Nikolai Olsen Wernberg i 8. runde, og Birk Sæther Rostad i 9. runde ble det lett for Kjell Aanes og han vant to klare seire. I siste runde mot Kjetil Jakobsen ble det derimot igjen Hawaisjakk – for et drama! Valgkampen x10! Kjetil inviterte som alltid til kongegambit og kongegambit ble det. Aanes spiste materiell, Kjetil fikk aktive brikker og hvit så ut til å feie over svart og Kjetil Jakobsen hadde flere sjanser til å vinne offiser og til slutt så han det også og vant en offiser. Men der enhver mesterspiller vill konsolidert stillingen med Lg2!, hadde Kjetil lite tid igjen og satte alt over styr med Lb5??. Shit happens, men må ha vært surt når han hadde turneringsvinneren så nede for telling. Dermed gikk Kjell Aanes til topps etter en svært rufsete turnering der alt kunne skjedd! Kjell fikk en 2500+ prestasjon og 9 av 10 mulige poeng etter å ha vært heisfører Hå i sine partier.

Kjell Aanes er 62 år gammel og en dreven taktiker!

Pål Røyset på andreplass

Pål startet med en helstøpt seier mot navnebror Pål Norvoll fra Kautokeino. Deretter spilte han hjem en litt rufsete hvitseier mot Ingar Burchard, før han slo Vegard Andreassen i et parti der kvaliteten ikke var all verden. Mot Martin Halsau Larsen vant Pål greit med hvit, men han bukket faktisk en offiser underveis uten at Martin tok i mot gaven. John Joensen ble for lett i runde 5 der Pål med svarte brikker spilte et klassisk Pål-parti der han tok mer og mer over posisjonelt og utspilte motstanderen sin etter alle kunstens regler. I 6. runde måtte Pål bite i det sure eple i toppoppgjøret mot Kjell Aanes. Pål røpet der sin største svakhet som sjakkspiller – svakt åpningsspill. Han ble rett og slett utspilt totalt og Aanes kunne avslutte partiet med en klappjakt på svarts monark som endte med knall og fall for svarts konge. I 7. runde var det Nikolai Olsen Wernberg som yppet til strid – tilbake fikk han et møte med Påls supersolide posisjonelle stil og Pål vant i stor stil etter meget sterkt lynsjakkspill fra Pål – kveldens beste parti! Mot Kjetil Jakobsen ble det enveiskjøring der Pål taktisk utspilte sin motstander, mens han i 9. runde slo Pål Skjervøys sjakkhøvding Øyvind Jakobsen i et svært komplisert oppgjør. Espen Larsen ble også for lett i siste runde der Pål spilte sitt sedvanlige litt uvanlige åpningsspill – som han har suksess med mot svakere motstandere, mens han ofte får problemer mot sterkere motstandere. Så Pål spilte en særdeles helstøpt turnering og i 9 av 10 tilfeller ville dette holdt til seier i dette laget – men ikke denne gangen – Kjell Aanes hadde for god gli denne gangen. Allikevel tok Pål hjem kveldens høyeste prestasjonsrating – 2526 og han ble nr. 2 med sterke 9 av 10 mulige. Sterkt!

Pål Røyset tok hjem kveldens beste prestasjonsrating på 2526

Nikolai Olsen Wernberg

Nikolai blir bare bedre og bedre, noe han viste i Tromsøsjakken ved å ta poeng i A-gruppen. Han trener i Kjetil A. Lie sitt fellesskap og har fremtiden foran seg. 15-åringen går i 10. klasse, han er ferdig med Sjakkurs 12 i TSKU og han bruker nettsjakken til seriøs trening. I vår turnering i kveld kom han på en meget sterk 3. plass med bare tre tap denne kvelden. Første tap kom alt i 1. runde da han gikk ned mot Ingar Burchard, så tapte han også for Pål og Kjell Aanes. Ellers slo Nikolai sterke folk som Pål Norvoll, Jan S. Berglund, John Joensen og Vegard Andreassen. Sterk Nikolai – fortsett sånn!

Nikolai Olsen Wernberg gjorde en sterk 2239-prestasjon

Dom andra – en flott turnering som alltid

Det er alltid hyggelig å se at over 20 sjeler finne vei til våre turneringer. John Joensen gjorde en sterk 2239-prestasjon og ble nr. 3 – hadde han bare spilt hjem den gode stillingen mot Aanes. Øyvind Jakobsen hadde en fabelfenomenalt sterk turnering denne kvelden med prestasjonsrating 400 poeng over egen rating. Han endte opp med å tape de to siste mot sterke Pål og John, men gjorde en veldig solid inntrykk underveis. På 7. plass finner vi professor ved universitet i Nord – Kjetil Jakobsen som på tross av en vunnet stilling mot vinneren, som gikk tapt, ble nr. 7 denne kvelden med pene 5 av 10 mulige. Ingar Burchard møtte hard motstand, og kom på en fin 9. plass og tok dermed en Topp-10 plassering med 2100+ i prestasjonsrating. Kjell Aanes, Vegard Andreassen, Odd Erling Mikalsen og Nikolai Olsen Wernberg hadde ellers en ting til felles denne kvelden – de tok alle en NNM-skalp hver! Neste uke er det uformell og lærerik hurtigsjakk – vi sees i lobbyen!