Lichess Cup 2022 ble en duell mellom Håvard og Mads

IM Mads Vestby-Ellingsen har fylt 20 år – han ble vinner av Lichess Cup høsten 2022!

Fischerscore på Håvard Eriksen Bech i 12 runde

Håvard ville kjempe til det siste og slo til med seier i siste runde av Lichess Cup med 6/6 mulige og dermed Fischerscore. Håvard slo IM Mads Vestby-Ellingsen i innbyrdes oppgjør og ble en fortjent vinner av Lichess Cup. Mads ble nr. 2, men det viste seg å være godt nok til å vinne Lichess Cup totalt! Dermed er det Mads som er høstens vinner av Lichess Cup og et gavekort på 300 kr hos Sjakkbutikken. Vi gratulerer – de andre 4 vinnerne kan du lese mer om senere. Evsuld Myagmarsuren tok like mange poeng som Mads i siste turnering – 4.5 av 6 og fortsetter sitt gode spill. Evsuld hadde en prestasjonsrating på 2355.

De 10 beste blant 14 deltakere denne kvelden

Til himmels med Håvard Eriksen Bech!

Håvard var altså uregjerlig siste runde mandags kveld. Han smelte til fra start med en seier mot klubbkamerat Ronny Sannes Melå som svart i et Londonsystem. Så, i andre runde, spilte Håvard mot et annet lovende talent, Vinjar. Det ble skarpt spill i den dynamiske Noteboom-varianten i dronninggambit og Vinjar vant åpningsslaget – men tapte krigen. Håvard tapte også åpningskampen mot Mads i runden etter, men IMen var gavmild i dette partiet og spilte bort en stor fordel og tapte. Så i fjerde runde var det Håvard som kom greit ut av åpningsblokkene mot Evsuld og han førte partiet pent frem til seier med svart. Dermed var det tøffeste reisen over, og når Håvard fortsatte å vinne mot Kjell Aanes og Peter Vedal Utnes i de to siste rundene ble det nok en kjempekveld og en flott innsats i Lichess Cup. Gratulerer med seieren Håvard!

Håvard hadde en suveren prestasjonsrating og 100% score!

IM Mads Vestby Ellingsen kom, spilte og vant cupen

Mads ble nr. 2 i turneringen, men vant altså Lichess Cup. Han gjorde dermed det han trengte for å vinne høstens Cup – kom opp i 6 sterke deltakelser og slo Håvard med fattige 5 poeng i cupen. Mads slo til med to klare seire mot Gøran Johansen og Kjell Aanes i de to første rundene før han altså tapte for Håvard. Der sto han brillefint i åpningsspillet, men slapp Håvard av kroken. Så slo han Guldbrand Nilsen i fjerderunden før han noe umotivert slapp Evsuld av kroken i vinststilling i femte runde. Det skjedde i et vunnet tårnsluttspill, noe Mads kanskje bør studere nærmere. Med presisjon i spillet slo han så Øivind Jakobsen fra Skjervøy i siste runde. En grei turnering og en fin måte å ende sesongen på.

Mads var nok ikke helt fornøyd med kvelden – men han gjorde det viktigste – vant Lichess Cup høsten 2022

Evsuld Myagmarsuren på fin tredjeplass i siste runde

Evsuld slo til fra start med en kontrollert seier mot Peter Vedal Utnes fra Tromsø. I andre runde kontrollerte Evsuld hjem en seier med svart i siciliansk mot Ken Moe Carstens, men i tredje runde holdt det virkelig på å skjære seg mot Ulf Rokkan. Først spilte 12-åringen alt for raskt i åpningsspillet, og sto på grensen til tap – så reddet han seg inn og gikk mot seier da han plutselig bukket bonde og kvalitet i en smell! Du store alpakka! Men Evsuld ville vinne, spilte ned sin motstander atter en gang, og vant! Så kom tapet mot Håvard og remisen mot Mads før Evsuld slo til med en seier mot Vinjar i siste runde. Dette var en fin og overbevisende seier av 12-åringen i en skarp sicilianer. Vel blåst Evsuld!

Evsuld spilte en fin turnering – noe 2355 i prestasjonsrating viser klart

Fire av de fem klassevinnerne i Lichess Cup kom på Topp-10 i Mesterklassen!

IM Mads Vestby-Ellingsen ble som ventet best i Mesterklassen i Lichess Cup. Håvard Eriksen Bech ble nr. 2 bare 5 poeng bak vinneren! Torbjørn Valvåg ble nr. 3, Vinjar Hammari nr. 4 og Evsuld Myagmarsuren nr. 5. Kjell Aanes var den siste som tok over 300 poeng – han ble nr. 6 i Mesterklassen. I klasse 1 vinner Ronny Sannes Melå et gavekort på 300 kr. Guldbrand Nilsen ble nr. 2 og Øyvind Jakobsen ble nr. 3 i klasse 1. Alle disse hadde over 300 poeng hver. Guldbrand Nilsen vant klasse 2 med 350 poeng hårfint foran Øivind Jakobsen på 345 poeng. Markus Søderholm ble nr. 3 med 314 poeng – igjen var det de tre på pallen som fikk over 300 poeng. Guldbrand vinner altså et gavekort! I klasse 3 var det Markus Søderholm som vant et gavekort med 333 poeng foran Ulf Rokkan og Ken Moe Carstens. I Klasse 5 var det Geirr Alén Rasmussen som får en bokpremie i postkassen. Han vant foran Johannes Bakkevoll og Mads Åsli fra Tromsø. Alt i alt var det en fin bukett vinnere i Lichess Cup 2022.

Her er det spennende oppgjøret mellom IM Vestby-Ellingsen og Håvard Eriksen Bech:

Håvard vant den siste duellen mot IM Mads i Lichess Cup og ble nr. 2 i høstsesongen!