Mats Bergvoll til topps i Julehurtigsjakken vår på Lichess

Mats er en spennende angrepsspiller som kom, spilte og vant!

Mats Bergvoll i egen klasse

Det var en kald kveld i Nord. Snøen hadde lagt seg og det nærmet seg jul. De sjakkfrelste fant frelsen sin på Lichess i en hurtigsjakkturnering der det skulle kjempes hardt og lenge. Til slutt sto en mann igjen på toppen av pallen helt tapsfri. Det var Mats Bergvoll. Han tok totalt 5.5 av 6 mulige og kunne innvilge seg en rask remis i siste runde for å trygge seieren. Mats vant i denne turneringa mot sine fremste motstandere på rad og rekke. I første runde slo han Birk Sæther Rostad som skulle komme tilbake og ta sølv. I andre runde ble Mats for sterk for Magnus Hals Meyer, som gledelig nok var tilbake i en turnering hos oss. I tredje runde fikk Vinjar smake pisken. I femte runde var det Kjell Aanes, som i et taktisk grisebad, måtte spise det sure eple. Når Anders Aure så spilte remis mot Mats i siste runde var saken biff – Mats gikk til topps med 5.5 av 6 og en prestasjonsrating på supersterke 2556!

Mats Bergvoll var den eneste som gikk tapsfri gjennom turneringen

Birk Sæther Rostad viser seg frem med sterk andreplass

Birk hadde virkelig en knallturnering denne kvelden. Etter tapet mot Mats i første runde – remiserte han Kevin Andreas Jensen Tessem før han smelte til med sin første seier mot ferske Tomas fra Bodø. Deretter klinket han tre nye seire i tabellen mot 2000+ folk. Sterkt! Først gikk Trond Kristensen ned, så var det Magnus Hals Meyer som lurte seg selv i et bondesluttspill – de kan jammen være lumske! I siste runde spilte Birk så et flott parti mot Robert Jakobsen fra Harstad og vant igjen. Med 4.5 av 6 mulige og en prestasjonsrating på hele 2247 ble det Sæther Rostad sin beste turnering på nett noensinne så vidt jeg kan forstå. Bra Birk!

Birk Sæther Rostad gjorde en pangturnering – vi gratulerer!

Anders Aure var sterk denne kvelden og tok tredjeplass

Anders fra Drammen og Konnerud sjakklubb har en fortid i Tromsø SK siden han gikk på Toppidrettsgymnas i byen i de dager Turov var trener på NTG-Tromsø. I turneringen vår startet Anders med en lett sier før han beseiret taktikeren Kjell Aanes i andre runde. I tredje runde måtte han ned på Evsuld etter sterkt spill i bondesluttspillet av Evsuld, før Anders igjen var på vinnerstien med seire mot Magnus Hals Meyer og Vegard Andreassen. I siste var han nok litt feig som ikke prøvde å utfordre Bergvoll sin turneringsseier – partene tok en rask remis som trygget Bergvolls seier. Uansett – Anders gjorde en god figur og ble nr. 3 i turneringen med 4.5 av 6 og en pen prestasjonsrating på 2308.

Anders Aure tok fire seire og remiserte Bergvoll i siste runde

Evsuld ble nr. 4 etter harde kamper

Evsuld spilte som så ofte mange spennende partier. Han hadde flere flotte partier, men fremdeles ofrer han litt for lett brikkene sine og mot Mats Bergvoll slo det kontra og han tapte. Ellers spilte han et praktparti når han slo Kjell Aanes i siste runde med svart. Han vant også partiene sine mot en nykommer i første runde, Vegard Andreassen i andre runde og altså Anders Aure i tredje runde i en spennende drageduell. Evsuld tok dermed 4 av 6 mulige og hadde en turneringsprestasjon på flotte 2254. Det blir spennende å følge 11-åringen videre – han spiller mye spennende sjakk og ofte leverer han et praktparti i løpet av en turnering.

Evsuld er 11 år gammel og trolig den sterkeste 11-åringen i landsdelen gjennom tidene

Vegard Andreassen tok 4 av 6 på femteplass

Vegard Andreassen leverte noe nær et normalresultat for han. Turneringsprestasjonen var på 2233 og han tok 4 av 6 mulige. Seirene til Vegard kom mot Øyvind Jakobsen fra Skjervøy, Robert Jakobsen fra Harstad, Vinjar Hammari fra Alta og Daniel Masvik fra Tromsø. Tapene kom mot Evsuld og Anders Aure. Vegard er for øvrig litt av et fenomen – han har taklet overgangen til brettsjakk forbilledlig og i Tromsø sjakklubbs høstturnering skal han spille en omkamp mot Pål Røyset om seieren i årets Klubbmesterskap – sterkt!

Vegard Andreassen er en i flokken vår – han tok 4. plass denne kvelden

Dom andra – hard kamp til døra

Robert Jakobsen på sjetteplass og Kevin Andreas Jensen Tessem på syvendeplass tok begge 3.5 av 6. Særlig Kevin gjorde det best, han vant nemlig et virkelig hardt parti, som flagret i alle retninger, mot Øyvind Jakobsen fra Skjervøy i siste runde. og hadde en ratingprestasjon på kanskje 400 poeng over forventet nivå. Kjell Aanes hadde virkelig ikke dagen, men Daniel Masvik imponerte ved å komme på en flott 10. plass i sin første turnering i Tromsø-regi på Lichess. Det var sterkt av Tromsømannen som tok 50% score – det samme tok Magnus Hals Meyer på 9. plass og Kjell Aanes på 9. plass. Ellers var alle de 25 deltakerne enige om at det var en bra turnering og at vi lager noen turneringer i jula også!